neppot
2011-06-18, 13:34
Jag har hört och läst en del om att det är bra att träna 3-5 timmar efter måltid när det gäller konditionsträning (löpning för min del) för att lära kroppen att förbruka fett. Det är egentligen inte fettförbränningen jag är ute efter utan snarare att kroppen är mer optimerad för att använda det som energikälla vid längre lopp (över 2-3 mil iaf).
En dag för mig kan nu se ut som denna
Frukost 6:00-6:30: Havregrynsgröt + macka.
Lunch 11:00: Ofta någon pastarätt, varierar dock.
Löpning 5-20km kl 17:30-18:30 (varierar från dag till dag..)
Middag när löpningen är klar, brukar vara alltifrån 18:30-20:30 jag äter den.
Nu vet jag inte om det är placebo, men i början kändes det lite segt att sticka ut med tom mage, men ju mer jag kört såhär desto bättre och lättare går det. Jag märker inte en alltför stor skillnad mellan att äta och vänta 2 timmar, eller att vänta 8 timmar..
Finns det några studier gjorda på hur långt innan lopp/träning man äter och resultat?
Lär jag verkligen kroppen att optimera utnyttjandet av fett som energikälla eller är det bara något jag hört? Eller är det mer så att "Kroppen blir inte bättre, den tar bara vad den har, om en person som inte tränar långt efter,tidsmässigt, måltid skulle börja träna långt efter skulle denna också kunna använda fettet bra.."?
En dag för mig kan nu se ut som denna
Frukost 6:00-6:30: Havregrynsgröt + macka.
Lunch 11:00: Ofta någon pastarätt, varierar dock.
Löpning 5-20km kl 17:30-18:30 (varierar från dag till dag..)
Middag när löpningen är klar, brukar vara alltifrån 18:30-20:30 jag äter den.
Nu vet jag inte om det är placebo, men i början kändes det lite segt att sticka ut med tom mage, men ju mer jag kört såhär desto bättre och lättare går det. Jag märker inte en alltför stor skillnad mellan att äta och vänta 2 timmar, eller att vänta 8 timmar..
Finns det några studier gjorda på hur långt innan lopp/träning man äter och resultat?
Lär jag verkligen kroppen att optimera utnyttjandet av fett som energikälla eller är det bara något jag hört? Eller är det mer så att "Kroppen blir inte bättre, den tar bara vad den har, om en person som inte tränar långt efter,tidsmässigt, måltid skulle börja träna långt efter skulle denna också kunna använda fettet bra.."?