handdator

Visa fullständig version : Hur räkna gram protein från bönor


kettlebellGuden
2011-06-12, 17:05
Hur gör man då egentligen när man räknar gram protein på bönor? Ska man faktorera in BV på någon vänster? Menar då bönor tillsammans med tonfisk eller annat kött.

SiSenior
2011-06-12, 17:07
Hur gör man då egentligen när man räknar gram protein på bönor? Ska man faktorera in BV på någon vänster? Menar då bönor tillsammans med tonfisk eller annat kött.

Det känns väldigt överkurs att göra så med allt icke fullvärdigt protein, f.f.a. när de äta ihop med någon fullvärdig proteinkälla.

kettlebellGuden
2011-06-12, 17:08
Det känns väldigt överkurs att göra så med allt icke fullvärdigt protein, f.f.a. när de äta ihop med någon fullvärdig proteinkälla.

Mjä.. ärligt talat så är det inget extraarbete så det är inget problem så. Jag mer undrar om det bör göras eller inte.

SiSenior
2011-06-12, 17:11
Inte.

kettlebellGuden
2011-06-12, 17:14
Purfect!

Dags att börja räkna 4 veckor framåt dårå. :)

Rickard
2011-06-12, 17:24
http://nyttgrepp.se/komplementering.html
http://kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=3438918&postcount=14

kettlebellGuden
2011-06-12, 17:29
http://nyttgrepp.se/komplementering.html
http://kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=3438918&postcount=14

Inget av det där svarade på min fråga.

Fugly
2011-06-12, 18:52
Bönor har ca 90% fullvärdigt protein, så det är inte så mycket som inte är det. 10g protein från bönor kompletteras ut med 10g protein från valfri fullvärdig källa (mejeri, kött, ägg etc.).

Sverker
2011-06-13, 06:04
Så enkelt är det inte.
För att komplettera bönorna måste du ha ett överskott på svavelaminosyrorna methionin och cystein. Mjölk och kött har det inte. Ägg har överskott.

Du måste komplettera med något som har överskott av svavelaminosyror och då har du riset. Vete duger också men är ett sämre alternativ. Läs Rickards översta länk.


Men att komplettera olika proteinkällor är helt onödigt för Kollos medlemmar som äter massor av protein. När du kommer under 1 g protein / kg kroppsvikt är det mer viktigt att komplettera.

kettlebellGuden
2011-06-13, 07:09
Så enkelt är det inte.
För att komplettera bönorna måste du ha ett överskott på svavelaminosyrorna methionin och cystein. Mjölk och kött har det inte. Ägg har överskott.

Du måste komplettera med något som har överskott av svavelaminosyror och då har du riset. Vete duger också men är ett sämre alternativ. Läs Rickards översta länk.


Men att komplettera olika proteinkällor är helt onödigt för Kollos medlemmar som äter massor av protein. När du kommer under 1 g protein / kg kroppsvikt är det mer viktigt att komplettera.

Tack.

Jag hamnar runt 2-2.5g / kg kv. Och det rör sig väl om de 0.5 sista när jag kör 2.5 som skulle komma från bönor dårå. Bönor tillsammans med tonfisk. om nom nom.