handdator

Visa fullständig version : Egna nyttiga hamburgare?


dj_evil
2011-06-07, 17:54
Jag har sökt runt nu i ett par dagar efter mer nyttigare hemma lagad hamburgare men jag behöver era tips och syn.

Jag orkar inte oftast laga mat som tar tid, så jag vill göra massa hamburgare och frysa in. Funkar det? Är hamburgare nyttiga om man gör de själv?

Och har ni egna nyttiga tips på egna hamburgare?

Jag kör nötkött 10% salt peppar lök och delar in de i typ 130 gr st.

Hur ser det ut tycker ni?

Magnus N
2011-06-07, 17:57
finns väl inget dåligt med burgare av nötfärs ?

annars finns det viltfärs, göra burhare av torsk/Sej etc, kyckling fungerar ypperligt med.

Skaffa en kvarn kan du mala vilket kött du än vill och använda.

Fugly
2011-06-07, 18:06
Hamburgare är bara runt nötkött. Finns också lag på att det måste vara nötkött för att få kallas hamburgare (kanske bra att veta?;)).

Eddie Vedder
2011-06-07, 18:44
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=122084&highlight=hamburgare

OneManArmy
2011-06-07, 18:53
Hamburgare är opti.. det är tillbehören som är "evil".. aka stripsen och läsken.

Kryss
2011-06-07, 19:02
Köp stort paket nötfärs, kladda in lite salt i det, forma platta diskar på cirka 150gram, frys in i lämplig förpackning. Behöver inte vara svårare än så.

isakt
2011-06-09, 23:25
Optiburgaren är:

1kg nötfärs
1dl Santa Maria hickory grillolja (blir mycket saftigare burgare)
2tsk svartpeppar

rör ihop det och pressa i burgarpressen som ni har hemma?!
Sen släng på grillen, köp köttfärsen från något land där de medicinerar kossorna ordentligt så ni kan ha burgaren lite rosa i mitten *drool*

StarkaUlf
2011-06-10, 05:49
till 400 gram köttfärs
Några skvätter worcestersås
En dasch med ketchup
Släng i lite Liquid smoke
Lite lök
Lite dijon senap
2 ägg
Salt peppar

Riktigt goda, saftiga smakrika hamburgare :)
man får höfta på mängderna :D

Börje H
2011-06-10, 06:07
Och har ni egna nyttiga tips på egna hamburgare?

Jo :)

"Big Börje & Co"
200 g älgfärs (2-4% fett)
1 ägg
massvis med grillkrydda och chilipulver
2 msk havregryn
Blanda ovanstående till smet, låt gärna vila i kylskåp 25-30 min, forma burgaren och stek. Planteras sedan i 1 st hamburgerbröd.
Serveras med:
300 g potatis som klyftas och körs i ugn 225' 30 min
*Fettfri dressing:
2 dl fettfri majonäs
1 dl bostongurka
1/2 dl osötat ketchup
1-2 msk senap

*räcker givetvis till ett antal burgare