handdator

Visa fullständig version : Kladdkaka?


Namehere
2011-06-05, 18:49
Tja!
Satt och funderade lite, borde man inte kunna göra kladdkaka på kvarg?

Jag tänker mig de vanliga ingredienserna:
ägg
socker
kakao (tips på kakao)
vaniljsocker
smör

Och där byter man ut sockret mot kvarg, då man ska vispa ägg och sockret till en porös blandning enligt receptet. Har ju läst i cheesecake-tråden att kvarg+ägg blir poröst(?), rätta mig om jag har fel.

Känns ju som att det kan bli en riktigt bra leangains-måltid med lite kolhydrater och högre fettmängd? :D

vicarious
2011-06-05, 18:53
Byta ut sockret mot kvarg? Nej.

Däremot kan du testa med mindre smör och ersätta en del av det med kvarg kanske. Och byta socker mot sötningsmedel.

Kakao kan du byta till Canderel Cankao möjligtvis.

Big Sleazy
2011-06-05, 18:55
Been there, done that. Smakar vidrigt jämfört med vanlig kladdkaka och oavsett hur mycket du sparar på kalorierna så är det inte värt det. Här är receptet jag använde:
http://www.tasteline.com/recept/smalare_kladdkaka_-_fran_lightomaten

Det är smöret som står för större delen av kalorierna i kladdkakan och utan smöret blir det blä.

Namehere
2011-06-05, 19:00
Satan :/
Får väl bli att försöka sig på chokladpudding istället, prottepulver, kakao och kvarg :)

Big Sleazy
2011-06-05, 19:01
Satan :/
Får väl bli att försöka sig på chokladpudding istället, prottepulver, kakao och kvarg :)

Blir bättre med äggvita istället för kvarg.

Namehere
2011-06-05, 19:07
Blir bättre med äggvita istället för kvarg.

Noted :D

Nizyo1
2011-06-05, 20:50
Satan :/
Får väl bli att försöka sig på chokladpudding istället, prottepulver, kakao och kvarg :)

Äter chokladpudding varje dag.

40g double choco casein från Eiselt.

2½-3dl mjölk

1 sked cacao. Mixa i mixer. In i kylen. Äts med 200g mjölk i bunken. Fan-fkn-tastic. Älskar det. Ser fram emot det varje dag. Underbart gott! Stört innehållsvärde!

Baha
2011-06-05, 21:24
jag brukar göra denna

8-10 bitar
3 ägg
2 sötningsmedel, eventuellt lite mindre
250 g kvarg lr kesella
1 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1 msk snabbkaffepulver
2 tsk vaniljsocker

kör med elvisp, sen runt 15 min i 200 grader..brukar ställa in den i kylen då blir den som godast

fick recep6et från body

vicarious
2011-06-05, 21:27
jag brukar göra denna

8-10 bitar
3 ägg
2 sötningsmedel, eventuellt lite mindre
250 g kvarg lr kesella
1 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1 msk snabbkaffepulver
2 tsk vaniljsocker

kör med elvisp, sen runt 15 min i 200 grader..brukar ställa in den i kylen då blir den som godast

fick recep6et från body

Hur smakar den tycker du? Näringsvärde? :)

Big Sleazy
2011-06-05, 21:29
Hur smakar den tycker du? Näringsvärde? :)

Kladdkaka utan smör med kvarg istället blir ofta ganska gummigaktig och torr oavsett hur man gör. Men smaken är som baken och jag lyckades göra en hel sats på 1000 kcal istället för 2500 kcal. Frågan är dock om det inte är mer värt att äta 1000 kcal vanlig istället för 1000 kcal halvgod.

Baha
2011-06-05, 21:32
jag tycker den är riktigt god, spec. om man låter den stå i kylen och bli lite seg

brukar göra en dubbel sats och äta den framför tvn med mjöölk

alternativt liten bit med vispad grädde och hallon på

kanske inget light alternativ men jag bredde jordnötssmör över hela , oxå gott med mjölk

vicarious
2011-06-05, 21:43
Kladdkaka utan smör med kvarg istället blir ofta ganska gummigaktig och torr oavsett hur man gör. Men smaken är som baken och jag lyckades göra en hel sats på 1000 kcal istället för 2500 kcal. Frågan är dock om det inte är mer värt att äta 1000 kcal vanlig istället för 1000 kcal halvgod.

Mjo jag har också testat göra någon slags light-version av kladdkaka för nåt år sen men det blev aldrig riktigt lyckad. Är nog värdare att äta vanlig som du säger :)

machine gun
2011-06-05, 21:44
Jag har gjort den här några ggr: http://www.arla.se/default____17653.aspx?recipeid=14449 och har då använt lättkvarg. Blir en riktigt god kaka, om än ingen kladdkaka. Borde ju gå att använda t.ex. Hermesetas strö istället för socker.

Big Sleazy
2011-06-05, 21:49
Oavsett vad man bakar så är smör teh shit. Socker och annat brukar ofta gå att byta ut men smöret är riktigt svårt att byta ut och få ett snarlikt resultat av. Tyvärr är det också smöret som gör att många bakverk blir så fruktansvärt kaloritäta.

Fugly
2011-06-06, 08:28
Oavsett vad man bakar så är smör teh shit. Socker och annat brukar ofta gå att byta ut men smöret är riktigt svårt att byta ut och få ett snarlikt resultat av. Tyvärr är det också smöret som gör att många bakverk blir så fruktansvärt kaloritäta.

De borde importera ''I can't believe it's not butter!'' till Sverige...

http://www.icantbelieveitsnotbutter.com/Products/Fat-Free.aspx

Namehere
2011-06-06, 13:26
Äter chokladpudding varje dag.

40g double choco casein från Eiselt.

2½-3dl mjölk

1 sked cacao. Mixa i mixer. In i kylen. Äts med 200g mjölk i bunken. Fan-fkn-tastic. Älskar det. Ser fram emot det varje dag. Underbart gott! Stört innehållsvärde!

Skulle det funka med whey-80 choklad?

vicarious
2011-06-06, 13:38
Skulle det funka med whey-80 choklad?

Troligtvis inte. Du lär behöva gelatin isåfall.

machine gun
2011-06-06, 13:41
Skulle det funka med whey-80 choklad?

Det måste vara kaseinbaserat, det blir tjockt när man blandar det med vätska.

StarkaUlf
2011-06-06, 17:31
De borde importera ''I can't believe it's not butter!'' till Sverige...

http://www.icantbelieveitsnotbutter.com/Products/Fat-Free.aspx

Lucky me I got it here :D
man kanske ska pröva göra en kladdkaka på det och sötningsmedel istället för socker. borde kunna ta ner kalorierna rätt rejält

Bjern
2011-06-06, 17:41
Lucky me I got it here :D
man kanske ska pröva göra en kladdkaka på det och sötningsmedel istället för socker. borde kunna ta ner kalorierna rätt rejält

Vart har du köpt det?!

StarkaUlf
2011-06-06, 19:09
Vart har du köpt det?!

Tesco i England :D

Gosti123
2013-05-01, 21:13
Någon som vet om man kan göra kladdkaka utan mjölk och ägg?

Jag har

Smör
Socker
Mjöl
Kakao
Vaniljsocker
Sirap

Ifall det inte går, någon som vet ifall det går att slänga ihop något annat smaskigt med dessa ingredienser? :D

vicarious
2013-05-01, 21:14
Någon som vet om man kan göra kladdkaka utan mjölk och ägg?

Jag har

Smör
Socker
Mjöl
Kakao
Vaniljsocker
Sirap

Ifall det inte går, någon som vet ifall det går att slänga ihop något annat smaskigt med dessa ingredienser? :D

Chokladbollar om du har havregryn.

Gosti123
2013-05-01, 21:18
Har inte det :(

Gosti123
2013-05-01, 21:25
Har vetekli och creme fraiche med hehe :)

Gosti123
2013-05-01, 21:58
My experiment is in the oven.