handdator

Visa fullständig version : Försök att göra Cheesecake med grymma makros


prOtotype
2011-05-17, 10:29
Jag har på sista tiden gjort några cheesecakes. Alltså glassvarianten som är så läskigt jävla god som den bara kan bli när huvudingredienserna är grädde, socker och philadelphiaost

Jag har använt http://www.recepten.se/recept/cheesecake.html receptet med mariekex istället för digestive. Ruskigt jävla gott.

Nu funderar jag lite på vad man skulle kunna byta ut. Det är redan ägg i så opti steg 1 är avklarat. Frågan är om det går att byta ut en del av philadelphiaosten mot kvarg, samt eventuellt grädden mot proteinfluff,. Och vad kan man ersätta sockret med? Sötningsmedel är väl överlag mycket sötare än socker så man lär ju inte kunna ha samma mängd och då är frågan vad som händer med konsistensen...

Målet är att kunna få till en cheesecake med 50%+ protein.

Är det någon som har gett sig på det här och har något att hjälpa mig med?

Försök no1 utförs ikväll.

forslund
2011-05-17, 10:55
Det här har potentialen att bli en riktigt bra tråd!

Joanna
2011-05-17, 11:20
Det här har potentialen att bli en riktigt bra tråd!

I'm tuned in :)
Jag kommer dock använda socker istället för sötningsmedel (försöker ligga högt på kalorier och ogillar smaken av sötningsmedel), huvudsaken är att prottenivån ligger högt :thumbup:

isterbuk
2011-05-17, 12:37
Någon form av proteinfluff/pudding med gelatin kan ju kanske vara ett alternativ?

Silveta
2011-05-17, 12:39
Jag har funderat på något liknande, då även jag är en sucker för frozen cheesecake, har inte hunnit experimentera än men jag tänkte mig följande.

Digestive extra fullkorn blandad med smör i botten

Sen blanda kvarg och vaniljproteinpulver till lagom konsistens smak.
Vispa äggvitor hårt så de blir ett riktigt hårt skum, blanda försiktigt ihop ingredienserna och in i frysen. :)

vicarious
2011-05-17, 13:24
Det finns trådar om just detta. Jag tror du kan hitta rätt många recept med cheesecakes på keso/kvarg om du söker lite. Jag testade en hel del förra året men minns tyvärr inte recepten. Jag fick rätt schysst makros iaf.

vicarious
2011-05-17, 13:26
Nu blev jag grymt sugen på att göra cheesecake :D

Lär kunna bli riktigt gott med ett redigt proteinfluff som tillbehör.

Gunfire
2011-05-17, 13:31
När ska Martin komma ut med recept på Leangains cheescaken??

vicarious
2011-05-17, 13:45
När ska Martin komma ut med recept på Leangains cheescaken??

Vet ej. Kanske kommer i boken? :)

prOtotype
2011-05-17, 14:05
Hmm. Bästa vore kanske att lyckas göra en variant som är högfettlågcarb och en som är lågfetthighcarb beroende på om det ska vara vilo eller träningsdag.

När folk snackar om Berkhans cheesecake så tänker jag mer åt ostkakehållet ala frödinge. Det här är alltså den mer glassliknande varianten som jag siktar på att förbättra.

Testbak 1 har ev mött förhinder ikväll av personliga skäl. Jag ska se vad kan jag göra.

Vad händer om man blandar vanligt vassleprotein med äggula? Går det att få i närheten av samma konsistens som äggula+socker? Or will the universe explode?

Silveta
2011-05-17, 14:50
Hmm. Bästa vore kanske att lyckas göra en variant som är högfettlågcarb och en som är lågfetthighcarb beroende på om det ska vara vilo eller träningsdag.

När folk snackar om Berkhans cheesecake så tänker jag mer åt ostkakehållet ala frödinge. Det här är alltså den mer glassliknande varianten som jag siktar på att förbättra.

Testbak 1 har ev mött förhinder ikväll av personliga skäl. Jag ska se vad kan jag göra.

Vad händer om man blandar vanligt vassleprotein med äggula? Går det att få i närheten av samma konsistens som äggula+socker? Or will the universe explode?


Det viktiga i en frozen cheesecake skulle jag tro är äggviteskummet, det som gör kakan luftig och lättäten.

fairings complete 3 vanilj samt lidl kvarg blir nästan som äggula och socker :)

Cerberus
2011-05-17, 18:34
grym tråd! Mina cheesecakes har blivit sockriga kvarg-monster. Inget vidare alls. Även försökt göra vanlig svensk ostkaka men ej lyckats.

Kommer följa denna tråden!

machine gun
2011-05-17, 19:09
JOch vad kan man ersätta sockret med? Sötningsmedel är väl överlag mycket sötare än socker så man lär ju inte kunna ha samma mängd och då är frågan vad som händer med konsistensen..

Sötningsmedel i ströform kan du byta ut mot samma mängd, det är utspätt så att man kan byta rakt av. Dock viktigt att gå efter volym och inte vikt, för det väger mycket mindre än socker.

Tänk även på att proteinpulver är sötat, så använder man både proteinpulver och sötningsmedel riskerar det att bli väldigt sött. Då kan det nog vara bra att dra ner på sötningsmedlet en del. Å andra sidan är kvarg rätt syrligt och kan nog väga upp en del sötma.

JohPz
2011-05-17, 19:23
Var nyss och inhandlar färskost från Eldorado med 12,5 g protein och 4 g fett/ kolh per 100 g, borde ju vara användbart.

J.V
2011-05-17, 19:32
http://kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=35306

MejjA
2011-05-17, 20:10
Taget från min post i efterättstråden :

http://img708.imageshack.us/img708/8517/imag0356v.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/708/imag0356v.jpg/)

Cheesecake/Proteinfluff i 3 lager

Överst BS Casein och Mjölk fluffat och nedfryst
Mitten Myofusion Peanutbutter Chocolate Äggvita
Botten Cream Cheese med vaniljessens och lättströ

Hela satsen räckte till 2 sittningar.

50g BS Casein och 2.5dl mjölk
10g Myofusion och 100g äggvita
200g Creamcheese 4%, flytande hermesetas och vaniljpulver

89g Protein 23g Kolhydrat och 11,5g Fett
553Kcal totalt

Mala
2011-05-17, 20:27
Taget från min post i efterättstråden :

http://img708.imageshack.us/img708/8517/imag0356v.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/708/imag0356v.jpg/)

Cheesecake/Proteinfluff i 3 lager

Överst BS Casein och Mjölk fluffat och nedfryst
Mitten Myofusion Peanutbutter Chocolate Äggvita
Botten Cream Cheese med vaniljessens och lättströ

Hela satsen räckte till 2 sittningar.

50g BS Casein och 2.5dl mjölk
10g Myofusion och 100g äggvita
200g Creamcheese 4%, flytande hermesetas och vaniljpulver

89g Protein 23g Kolhydrat och 11,5g Fett
553Kcal totalt

Ser helt okej ut, men 89g pro såg väldigt bra ut;)

Jag har precis köpt Casein FX :jordgubb, och det skummade ända till toppen och smakade inte så värst gott... Någon som kan ge mig SITT BÄSTA recept som de kan komma på? På nå proteinfluff/pudding/cheesecake?

daloatf
2011-05-17, 20:42
Det finns trådar om just detta. Jag tror du kan hitta rätt många recept med cheesecakes på keso/kvarg om du söker lite. Jag testade en hel del förra året men minns tyvärr inte recepten. Jag fick rätt schysst makros iaf.

500g avsjöld keso
4-5st stora ägg
250g kvarg
0,5dl mjölk
0,5dl vetemjöl
0,5dl krossad sötmandel
1 tsk Hermesetas flytande sötningsmedel (motsvarar 50g socker)

Du kan även blanda i proteinpulver & mandelessens för att få den lite saftigare/proteinrik

Mixar allt i en tillbringare och häll ner det i en smord form som skall vara i ugnen runt 45-50min i 175grader.

Nåt sånt du kanske gjorde förr?

prOtotype
2011-05-17, 22:43
Denna tråd är INTE för den typen av cheesecake som görs i ugn. Här snackar vi frysta varianten.

Gjord på fyra ägg, 3dl grädde fullfet grädde, 1dl fairing vanilj sloow, 2tsk vaniljsocker

http://img854.imageshack.us/img854/9251/bild3v.jpg



Väldigt fluffig. Dock lite smaklös då jag i min genialitet totalt glömde bort kvarg/kesella. Idag var dock vilodag så högt med fett och medel med protein funkar finfint. Om någon orkar räkna makros så är ni välkommna :D

Silveta
2011-05-18, 05:56
Mitt försök kommer ikväll, givetvis med rapport

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Silveta
2011-05-18, 20:11
https://lh4.googleusercontent.com/_tVTo2ol2iSU/TdQNB_YohiI/AAAAAAAAA18/PxR8J_ncVYA/s912/DSC07448.JPG

300gram Digestive Fullkorn/Utan Socker
100gram Smör
500gram Milbona Kvarg 0.1%fett
300gr Philadelphia ost
1.5dl Fairing Complete Protein 3
150gr Äggvita
1tsk citronsaft

Börja med att mixa digestivekexen och blanda sedan dem med det smälta smöret. Lägg blandningen i en form med löstagbara kanter.
Blanda i en bunke kvarg, färskost, proteinpulver samt citronsaft.
I en annan bunke vispar ni äggvitorna till ett hårt skum, det ska gå att vända upp och ner på bunken. (tips är att ta en liten nypa salt)
När äggvitorna är vispade så blandar ni försiktigt ner dem med resterande grejer och häller på formen. In i frysen och vänta några timmar.

Näringsvärde per 100gram:
Kcal 244
Protein: 12.4 gram
Kolhydrater: 3.8 gram
Fett: 15.6 gram
Fiber 2.5 gram

Finns en hel del att förbättra, jag kan tveklöst skippa creme cheesen, krämig och fin ändå. för att få ner kalorier per 100 så borde man kunna byta smöret mot tex milda culinesse eller liknande, inte för att jag själv skulle göra det men ändå. Jävligt gott var det och längtar redan till morgondagens dos :D

anton2000
2011-05-18, 20:42
gott

300gram Digestive Fullkorn/Utan Socker
100gram Smör
500gram Milbona Kvarg 0.1%fett
300gr Philadelphia ost
1.5dl Fairing Complete Protein 3
150gr Äggvita
1tsk citronsaft

Börja med att mixa digestivekexen och blanda sedan dem med det smälta smöret. Lägg blandningen i en form med löstagbara kanter.
Blanda i en bunke kvarg, färskost, proteinpulver samt citronsaft.
I en annan bunke vispar ni äggvitorna till ett hårt skum, det ska gå att vända upp och ner på bunken. (tips är att ta en liten nypa salt)
När äggvitorna är vispade så blandar ni försiktigt ner dem med resterande grejer och häller på formen. In i frysen och vänta några timmar.

Näringsvärde per 100gram:
Kcal 244
Protein: 12.4 gram
Kolhydrater: 3.8 gram
Fett: 15.6 gram
Fiber 2.5 gram

Finns en hel del att förbättra, jag kan tveklöst skippa creme cheesen, krämig och fin ändå. för att få ner kalorier per 100 så borde man kunna byta smöret mot tex milda culinesse eller liknande, inte för att jag själv skulle göra det men ändå. Jävligt gott var det och längtar redan till morgondagens dos :D

Det där måste testas asap! Det kan nog bli riktigt schyssta näringsvärden om man minskar på smöret och phildadelphia-osten som sagt. Tackar!

Luttis
2011-05-18, 21:08
Vet inte riktigt om det kan klassas som cheesecake men det kan kanske ge några idéer. Recept och bild taget härifrån (http://metrobloggen.se/fitnesstar/proteintarta/) där även näringsfördelning står med

http://metrobloggen.se/metrobloggen/media/1018/Proteintrta.jpg

Till Botten
50g choklad protein, 100% Casein fr Optimum Nutrition
1 ägg
125g Lättkesella
3tsk candrel chokladpulver

Blanda alla ingredienser och tillsätt lite minimjölk eller vatten om smeten blir för tjock, ska nästan likna muffinssmet. Häll upp i en teflonform med avtagbar kant. 200 grader 15-20 min. Låt svalna.

Till Fyllning
375g Lättkesella
Funlight Apelsin efter smak
Saft och skal från en lime
2tsk gelatinpulver

Blanda kesella, limskal + saft och funlight efter behag. Rör ut gelatinpulvret i lite kallt vatten som sedan smälts över vattenbad. Rör ner gelatinet i kesellablandningen, rör om hela tiden. Bred ut över botten och låt stå i kyl 3-4h.

Garnityr
Blanda kokosflingor med canderel chokladpulver och strö över kakan.

Raasken
2011-05-19, 08:24
Tårta

Åh herregud. *slopar ALL planering*
Detta skall göras.

Benjila
2011-05-19, 08:44
Åh herregud. *slopar ALL planering*
Detta skall göras.
+1 *drool*

Luttis
2011-05-19, 09:22
Åh herregud. *slopar ALL planering*
Detta skall göras.

+1 *drool*

Återkom gärna med recension eftersom jag hittills varit för lat för att göra den själv :)

Onigiri
2011-05-19, 10:10
Grandmasters recept är och förblir hemligt, jag har för mig att han skrev det till och med.

Silveta
2011-05-19, 10:12
Grandmasters recept är och förblir hemligt, jag har för mig att han skrev det till och med.

Varför bry sig om hans recept när man kan hitta på egna?
Så jävla överlägsen kan hans kaka omöjligt vara :P

ThisIsTheOne
2011-05-19, 10:39
bild

300gram Digestive Fullkorn/Utan Socker
100gram Smör
500gram Milbona Kvarg 0.1%fett
300gr Philadelphia ost
1.5dl Fairing Complete Protein 3
150gr Äggvita
1tsk citronsaft

Näringsvärde per 100gram:
Kcal 244
Protein: 12.4 gram
Kolhydrater: 3.8 gram
Fett: 15.6 gram
Fiber 2.5 gram

:bow:

Det där ska jag modifiera lite och testa ikväll. Ser ut som en måltid/efterrätt helt i min smak.

Silveta
2011-05-19, 11:14
:bow:

Det där ska jag modifiera lite och testa ikväll. Ser ut som en måltid/efterrätt helt i min smak.

Troligtvis det godaste jag gjort med kvarg och protein pulver

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

anton2000
2011-05-19, 12:17
Tänkte prova att göra en liten portion ikväll och testa. Receptet /3 i princip med vissa modifieringar. Återkommer med resultat och recension.

5 digestivekex 75gr 325 kcal
20 gr milda culinesse 130 kcal
200gr kvarg 136 kcal
100gr färskost 100 kcal
0.5dl proteinpulver (vaniljvassle) 70 kcal
Äggvitor 2st 70gr 30 kcal tot 800 kcal

Silveta
2011-05-19, 15:22
Tänkte prova att göra en liten portion ikväll och testa. Receptet /3 i princip med vissa modifieringar. Återkommer med resultat och recension.

5 digestivekex 75gr 325 kcal
20 gr milda culinesse 130 kcal
200gr kvarg 136 kcal
100gr färskost 100 kcal
0.5dl proteinpulver (vaniljvassle) 70 kcal
Äggvitor 2st 70gr 30 kcal tot 800 kcal

Återkom gärna med resultat så man vet om det går att förbättra ännu mer :-)

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

anton2000
2011-05-19, 15:27
Återkom gärna med resultat så man vet om det går att förbättra ännu mer :-)

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Yep, den står i frysen atm. Bytte dock ut kvargen mot lidls kvarg-yoghurt. Lite mer kolisar men men. Blir spännande :)

anton2000
2011-05-19, 19:00
Yep, den står i frysen atm. Bytte dock ut kvargen mot lidls kvarg-yoghurt. Lite mer kolisar men men. Blir spännande :)

Blev riktigt gott! Speciellt när cheesecaken tinade litegrann så att smaken kom fram lite mer. Jag körde med lime-saft och kvarg-yoghurt som sagt. Det blir definitivt att göra det här igen! Tackar :)

Raasken
2011-05-21, 16:31
http://i473.photobucket.com/albums/rr92/Raasken/IMG_0232.jpg

Botten:
250g kvarg
50g chokladwhey
lite cancao
ca .5dl fibrex (inte nödvändigt)
100g äggvita (liite för mycket)
ca 1 tsk gelatinpulver

Blanda ihop och släng in i ugnen på 200c i ca 15 min.
Låt svalna.

Fyllning:
750g kvarg
saft från 1 lime
2tsk hermesetas sötningsmedel
En skvätt citronarom
ca 1 tsk gelatinpulver

In i frysen ca 4 timmar. Ta ut en kvart innan du ska äta.
Blev liiiite för syrligt med kvarg+sura ingredienser.
Annars var det awesome.

Pompere
2011-05-21, 16:49
Det där såg riktigt jävla gott OCH opti ut!
Grymt jobbat!

GM ska få sig lite motståndare allt... :o

Raasken
2011-05-21, 19:05
Det där såg riktigt jävla gott OCH opti ut!
Grymt jobbat!

GM ska få sig lite motståndare allt... :o

^^
Bara en liten varning, lång fasta+lätt solfrossa+iskall cheescake=låg kroppstemperatur :Virro

Ristretto
2011-05-21, 20:33
http://i473.photobucket.com/albums/rr92/Raasken/IMG_0232.jpg

Botten:
250g kvarg
50g chokladwhey
lite cancao
ca .5dl fibrex (inte nödvändigt)
100g äggvita (liite för mycket)
ca 1 tsk gelatinpulver

Blanda ihop och släng in i ugnen på 200c i ca 15 min.
Låt svalna.

Fyllning:
750g kvarg
saft från 1 lime
2tsk hermesetas sötningsmedel
En skvätt citronarom
ca 1 tsk gelatinpulver

In i frysen ca 4 timmar. Ta ut en kvart innan du ska äta.
Blev liiiite för syrligt med kvarg+sura ingredienser.
Annars var det awesome.

Kan tänka mig att uppvispat vaniljkasein med mjölk skulle lämpa sig bra för att vända ner i fyllningen innan frysning.

hyenan
2011-05-22, 14:50
Jag gör mina cheesecakes med:
250g kesella
1 dl sloow kasein vanilj
4 st ägg
1 st 20% vaniljvisp
1,5 dl Canderel
5 st fullkorns digestive kex :)

smakar utmärkt :) om någon har lust får ni gärna räkna ut statsen :)

Mala
2011-05-22, 16:23
Skulle nån kunna ge ett enkelt recept som man kan gå efter, punkt för punkt. Jag har ingen erfarenhet kring detta och ingen erfarenhet heller när det gäller "laga något".

Jag har Casein FX (jordgubssmak).

Raasken
2011-05-26, 20:39
Behövs lite mer action här...
http://i473.photobucket.com/albums/rr92/Raasken/IMG_0287.jpg

Trelagers episk cheescake.

Lager 1:
400g kvarg
100g äggvita
50g chokladwhey
100g grovhackade mandlar
Lite fibrex
Cancao
Gelatin

Värm upp i ugn och låt svalna

Lager 2:
400g kvarg
300g skivade jordgubbar
Funlight jordgubb
Gelatin

Lager 3:
200g kvarg
200g lättkeso
50g vaniljwhey
Skvätt vaniljsocker
Gelatin

In i frysen +5h. Den var för kall för att ätas i det tempot den förtjänade *cry*

Lurch
2011-05-26, 20:57
Skala 1 - 10, varav 1 är mandelmassa och 10 är chokladbollar.

vad ger du den cheesecake'n ?

Namehere
2011-05-26, 20:59
Galet vad sugen jag blir på att göra en cheesecake, dina ser helt gudomliga ut!

Raasken
2011-05-26, 21:04
Skala 1 - 10, varav 1 är mandelmassa och 10 är chokladbollar.

vad ger du den cheesecake'n ?

Inget fel på mandelmassa :Virro
Smak: 8/10
Passar mina mål: 11/10
Lätt värt arbetet och väntan

ThisIsTheOne
2011-05-28, 14:42
Jag har en skönhet i frysen nu. Ska provsmakas och fotograferas ikväll. *popcorn*

ThisIsTheOne
2011-05-28, 19:17
Ser inte lika fancy ut som många andras, men den blev god. Låter man den stå framme en stund smakar den som vanlig cheesecake.

http://fitnessaim.blogg.se/images/2011/img_1354_150032249.jpg

Fyllning
500 gram lättkesella
200 gram Philadelphia 5%
1,5 dl BS Vanilla Ice Cream Casein
150 gram äggvita

Botten
400 gram krossade Digestive (versionen bakad utan socker)
150 gram Milda Culinesse

RassK
2011-05-28, 19:39
Låter gott men.. vettiga makro-nutrienter på den?
Ska räkna och testa efter deffen iaf :thumbup:

ThisIsTheOne
2011-05-28, 20:07
Låter gott men.. vettiga makro-nutrienter på den?
Ska räkna och testa efter deffen iaf :thumbup:

Smalare än så blir det nog inte om det fortfarande ska gå att kalla för cheesecake. :)

RassK
2011-05-28, 20:54
Smalare än så blir det nog inte om det fortfarande ska gå att kalla för cheesecake. :)

Tru dat. Måste ju vara en kompromiss mellan smak och "nyttighet" utan att förlora essensen.
Men du räknade inte ut näringsvärdet på den alltså?

ThisIsTheOne
2011-05-28, 21:24
Tru dat. Måste ju vara en kompromiss mellan smak och "nyttighet" utan att förlora essensen.
Men du räknade inte ut näringsvärdet på den alltså?

Nej, har inte gjort det. Men fyllningen är ju mest protein och allmänt energisnål (200 gram Philadelphia är 220 kcal). Det är botten som är...eh, mer kaloristinn. Går säkert att göra något åt om man är lite uppfinningsrik.

raQblad
2011-05-28, 21:41
Lænkar till min sambos syters blogg; http://www.kriweb.no/?p=5852

Awesome cheesecake-recept. Provsmakat sjælv :D

machine gun
2011-05-29, 10:34
Smalare än så blir det nog inte om det fortfarande ska gå att kalla för cheesecake. :)

Använder du Milda Culinesse lätt? 51 % fett jämfört med 74 % i den vanliga. Har ej provat den själv, men där skulle man ju kunna plocka några kcal annars. Det skiljer 200 kcal/100 g.

http://www.milda.se/Portals/11/Product/img_mildaculinesselaett.png

Big Sleazy
2011-05-29, 11:26
Tror iofs det är botten med digestivekex som gör att de flesta cheesecakes drar iväg rätt hårt i kalorimängd. Kan man byta ut den mot något annat så drar det nog ner kalorimängden rejält.

PerM
2011-05-29, 12:07
Tror iofs det är botten med digestivekex som gör att de flesta cheesecakes drar iväg rätt hårt i kalorimängd. Kan man byta ut den mot något annat så drar det nog ner kalorimängden rejält.

Jag funderade lite på hur det blir ifall man fryser ner havregrynsgröt som botten, vad tror du om det?

Bjern
2011-05-29, 12:14
Tror iofs det är botten med digestivekex som gör att de flesta cheesecakes drar iväg rätt hårt i kalorimängd. Kan man byta ut den mot något annat så drar det nog ner kalorimängden rejält.

Finns ju iofs de utan socker, sen har jag för mig det finns fiberberikade digestive?

ThisIsTheOne
2011-05-29, 12:30
Använder du Milda Culinesse lätt? 51 % fett jämfört med 74 % i den vanliga. Har ej provat den själv, men där skulle man ju kunna plocka några kcal annars. Det skiljer 200 kcal/100 g.

Oj, nej, det missade jag. Fick för mig att vanliga Culinesse var relativt kalorisnål men så var ju inte fallet. Då kan man ju med lätthet kapa 300 kcal och kan man dessutom hitta ett substitut till Digestive-kexen har man plötsligt rena smalmaten.

RassK
2011-05-29, 14:02
Finns ju iofs de utan socker, sen har jag för mig det finns fiberberikade digestive?

Tyvärr är det i princip samma näringsvärde på alla digestivesorter :(
Jag gillade idéen med havregryn som botten dock. Granulerade? Rapportera efter försök!

rolf
2011-05-29, 15:41
Jag har gjort botten på knäckebröd, funkar utmärkt. Smakar glasstrut.

ThisIsTheOne
2011-05-29, 20:21
Jag har gjort botten på knäckebröd, funkar utmärkt. Smakar glasstrut.

Låter spännande. Lite mer exakt gick du tillväga? Smulade knäckebröd i smör?

rolf
2011-05-29, 21:35
Låter spännande. Lite mer exakt gick du tillväga? Smulade knäckebröd i smör?

Japp, exakt. Inte krångligare än så.

powderdog
2011-05-31, 09:53
Gjorde botten på havregryn och använde smällt honung som "bindning" vilket smakade gott. Dessutom kapade jag ca 1400kcal på det.

ThisIsTheOne
2011-05-31, 10:09
Gjorde botten på havregryn och använde smällt honung som "bindning" vilket smakade gott. Dessutom kapade jag ca 1400kcal på det.

Smart! Ska provas vid tillfälle.

Silveta
2011-06-01, 12:06
Smart! Ska provas vid tillfälle.

Funderar på culinesse light + havregryn+cancao som botten, borde även det funka ju

Namehere
2011-06-01, 13:40
Jag funderade lite på hur det blir ifall man fryser ner havregrynsgröt som botten, vad tror du om det?

Kanske till och med kakao i havregrynsgröten då isåfall :D hehe?

Namehere
2011-06-01, 13:42
Japp, exakt. Inte krångligare än så.

Hur många g knäckebröd/smör?

Namehere
2011-06-01, 13:54
Hur många g knäckebröd/smör?

Edit: Vad tror ni om

Botten:
Havregrynsgröt med kakao+chokladprotein

Överlager:
Kvarg med jordgubbar+fun light jordgubb

Räcker det? Eller ska man ha i typ gelatin? Och isåfall i vad, och hur går man tillväga med det, bara häller ner det? Har ärligt talat aldrig sett gelatin :D

prOtotype
2011-06-01, 14:04
Edit: Vad tror ni om

Botten:
Havregrynsgröt med kakao+chokladprotein

Överlager:
Kvarg med jordgubbar+fun light jordgubb

Räcker det? Eller ska man ha i typ gelatin? Och isåfall i vad, och hur går man tillväga med det, bara häller ner det? Har ärligt talat aldrig sett gelatin :D

Det där lär ju inte få fluffigheten som ska finnas i en cheesecake. Varför gelatin? Kan ju vara värt att bara prova med vispad äggvita. Vispa den så tjock att du kan vända bunken uppochner och sen rör du försiktigt ihop det med kvargblandningen med en sked

ThisIsTheOne
2011-06-01, 14:10
Funderar på culinesse light + havregryn+cancao som botten, borde även det funka ju

Låter inte dumt. Upp med foto om du provar. :)

Silveta
2011-06-01, 14:11
Det där lär ju inte få fluffigheten som ska finnas i en cheesecake. Varför gelatin? Kan ju vara värt att bara prova med vispad äggvita. Vispa den så tjock att du kan vända bunken uppochner och sen rör du försiktigt ihop det med kvargblandningen med en sked

som proto säger, när det gäller frozen cheesecake så vill du ha den så luftig som bara möjligt, detta för att den är frusen och blir lättare samt smakfullare om den är luftig. Till ändamålet funkar som sagt vispad äggvita, antar att även vanligt proteinfluff kan fungera eller tillochmed vispad grädde, dock ökar ju antalet kalorier rejält med vispgrädde :)

Ska experimentera med lite olika varianter imorgon hade jag tänkt, återkommer med resultat.

Namehere
2011-06-01, 16:24
Det där lär ju inte få fluffigheten som ska finnas i en cheesecake. Varför gelatin? Kan ju vara värt att bara prova med vispad äggvita. Vispa den så tjock att du kan vända bunken uppochner och sen rör du försiktigt ihop det med kvargblandningen med en sked

Äggvitan ska vara i överdelen?

phr33k
2011-06-01, 22:32
Vart era som glass? Det blev min...

http://forumbilder.se/images/b52011105454Pd2fc.jpg (http://forumbilder.se)

http://forumbilder.se/images/7e2011105525P73f7.jpg (http://forumbilder.se)

Fyllning
250g 10% Kesella
250g 0.1% ICA Kvarg
250g ICA Vaniljvisp, vispad
30g Fairing Sloow vanilj
Lite fun appear saft
3/4dl sötströ

Botten
70g skalad och mald mandel
70g äggvita
20g socker
Sötströ

Jag vispade äggvitorna till botten hårda, tillsatte socker, vispade mera. Vände ner mandelmjölet och sötströ. Bakade botten i för kall ugn så den vart inte klar. Botten blev lös och degig. Men god! Mer sötning skulle den haft dock. Jag ska se till att ugnen är riktigt varm nästa gång.

Fyllningen, vispade först upp vaniljvispen. Tillsatte resten. vispade, smaksatte. Smakade episkt. Krämig, söt, god, precis som vanlig cheescakefyllning. Ner i formen, in i frysen.

När den kom ut var den lite som glass med iskristaller i. Inte så att den var motbjudande, det var fina kristaller. Men den var inte som en cheesecake. Den fick stå och tina och blev då ganska lös, inte så att den rann ut men så att man fick hantera den försiktigt. Smaken var också betydligt sämre, mindre smak i allmännhet. Inte direkt söt och ingen syrlig äppelsmak som smeten smakade innan. Mer sötströ, protein och fun light nästa gång.

Jag lurar på att köra på gelatin istället och låta den stå i kylen bara? Eventuellt inte ens vispa upp vaniljvispen...

Ni bakar inte era i ugnen med fyllningen i före ni stoppar dom i frysen väl?

hyenan
2011-06-06, 09:02
Testade för första gången att göra cheesecake utan vispgrädde. Just nu är den inne i frysen så får återkomma hur jag tyckte smaken blev :)

Till botten så har jag bara söndersmulad digestive, inget annat. görs inget speciellt med den.

Fyllningen består av:
3 ägg (vispar upp äggvitan för sig själv)
500g milbona kvarg
1 dl sötströ, canderel
1 dl sloow vanilj

Hoppas verkligen det smakar bra! för jag ska äta den efter träningen :) så nu blir det pannkakor :) jag är en riktig sockerpundare :D

bear.flowertwig
2011-06-06, 12:37
Med risk för att idiotförklara mig själv vad är "grymma makros"? :confused:

RassK
2011-06-06, 13:54
Med risk för att idiotförklara mig själv vad är "grymma makros"? :confused:

Bra fördelning av makro-nutrienter. (i detta fallet protein/kolhydrat/fett)

hyenan
2011-06-06, 17:40
Det smakade helt okej, kanske borde haft i lite mer söt strö och lite mer sloow, men men får bli det nästa gång

Cerberus
2011-06-07, 03:53
såna där former man använder för cheesecakes var kan man köpa de? nu e de väl frysta grejer ni gör iof.

ska bakas idag!

machine gun
2011-06-07, 20:31
såna där former man använder för cheesecakes var kan man köpa de? nu e de väl frysta grejer ni gör iof.

ska bakas idag!

Ikea, Åhléns, Cervera, Duka...

Cerberus
2011-06-08, 01:12
tack. gjorde en cheesecake idag...eller typ 2-3 st...puuh..mätt

phr33k
2011-06-13, 00:38
Men låt höra nu, blir era ccakes isiga?

Glen
2011-06-13, 13:00
Bumpar in ett tips på möjlig botten med fokus på protein/kolhydrater:

Såg ett trevligt recept (inte på kolozzeum) på "Lion-bars" med bland annat kaseinprotein, mjölk och Rice Krispies (samt kokosflingor och cancao vill jag minnas). Blev helt ok goda och detta borde fungera ok som botten till en cheescake ifall man vill komma ner lite i kalorier från den vanliga botten med digestive i (och vill ha ett alternativ till den i mitt tycke rätt tråkiga varianten med havregryn i...).

Skulle gissa på att 1.5 dl mjölk, 30-40 g chokladkasein samt valfri mängd Rice Krispies (30-40 g där också kanske?) skulle bli en ok botten efter att få stå i kylen en stund.

Namehere
2011-06-24, 13:56
Står en badboy i frysen nu:
1157 kcal 148P/102K/15F

Big Sleazy
2011-06-24, 14:41
Står en badboy i frysen nu:
1157 kcal 148P/102K/15F

Kanonfint näringsvärde på den. Lägg gärna upp bild på den sen och betygsätt smaken!

Eira
2011-06-24, 15:21
Står en badboy i frysen nu:
1157 kcal 148P/102K/15F

Nu måste du dela med dig av receptet tycker jag! macrona är ju strålande :thumbup:

Namehere
2011-06-24, 17:01
Kanonfint näringsvärde på den. Lägg gärna upp bild på den sen och betygsätt smaken!

Lägger upp bild senare, lovar :)
Har haft den i frysen i kanske 4 timmar nu, och jag tog lite av den utan att låta den tina, den smakar inte dåligt men fortfarande för fryst :) Väntar 15 min på att ta nästa bit.



70g havregryn 266 kcal, 9P/48K/5F
4 skopor whey 304 kcal, 56P/4K/6F
4 äggvitor 60 kcal, 12P/2K/0F
500g kvarg 335 kcal, 61P/20K/1F
5 kapsyler fun light 10 kcal
2½ dl mellanmjölk 112 kcal 8P/12K/3F
200g jordgubbar 70 kcal 2P/16K/0F

Totalt: 1157 kcal 148P/102K/15F

Eira
2011-06-24, 17:17
Lägger upp bild senare, lovar :)
Har haft den i frysen i kanske 4 timmar nu, och jag tog lite av den utan att låta den tina, den smakar inte dåligt men fortfarande för fryst :) Väntar 15 min på att ta nästa bit.



70g havregryn 266 kcal, 9P/48K/5F
4 skopor whey 304 kcal, 56P/4K/6F
4 äggvitor 60 kcal, 12P/2K/0F
500g kvarg 335 kcal, 61P/20K/1F
5 kapsyler fun light 10 kcal
2½ dl mellanmjölk 112 kcal 8P/12K/3F
200g jordgubbar 70 kcal 2P/16K/0F

Totalt: 1157 kcal 148P/102K/15F

Strålande! Detta ska testas *popcorn*

Namehere
2011-06-24, 17:20
Nu efter att den tinat av sig lite.. Den är lite isig, men jag älskar bottnen :D seg och chokladig!

Gurkyngel
2011-06-24, 19:08
Lägger upp bild senare, lovar :)
Har haft den i frysen i kanske 4 timmar nu, och jag tog lite av den utan att låta den tina, den smakar inte dåligt men fortfarande för fryst :) Väntar 15 min på att ta nästa bit.



70g havregryn 266 kcal, 9P/48K/5F
4 skopor whey 304 kcal, 56P/4K/6F
4 äggvitor 60 kcal, 12P/2K/0F
500g kvarg 335 kcal, 61P/20K/1F
5 kapsyler fun light 10 kcal
2½ dl mellanmjölk 112 kcal 8P/12K/3F
200g jordgubbar 70 kcal 2P/16K/0F

Totalt: 1157 kcal 148P/102K/15F

Ursäkta min dumhet men vad är botten och vad är fyllning?

Namehere
2011-06-24, 22:48
Ursäkta min dumhet men vad är botten och vad är fyllning?

Havregryn, mjölk och whey är botten, resten fyllning :)

minsky
2011-06-27, 13:29
Slängde precis in en liten rackare i frysen som är till stor del inspirerad av receptet ovan.
Ska bli väldigt intressant att se hur den smakar.

60g havregryn
4 skopor DP choklad
2 dl mjölk
2 msk kakao

500g kesella/kvarg
0,5 liter färska jordgubbar
4 kapsyler funlight jordgubb
1 msk vaniljsocker (äkta)

Namehere
2011-06-27, 13:35
Slängde precis in en liten rackare i frysen som är till stor del inspirerad av receptet ovan.
Ska bli väldigt intressant att se hur den smakar.

60g havregryn
4 skopor DP choklad
2 dl mjölk
2 msk kakao

500g kesella/kvarg
0,5 liter färska jordgubbar
4 kapsyler funlight jordgubb
1 msk vaniljsocker (äkta)

Vad gör vaniljsockret? Har aldrig riktigt fattat:)

minsky
2011-06-27, 13:38
Jag tänkte mig att det skulle ge lite godare smak i den syrliga blandningen av jordgubbar och kvarg. Speciellt när jordgubbarna är osockrade(!)

Namehere
2011-06-27, 13:52
Jag tänkte mig att det skulle ge lite godare smak i den syrliga blandningen av jordgubbar och kvarg. Speciellt när jordgubbarna är osockrade(!)

Aha! :)
Det jag märkte var att caken blev lite isig, hur kan man få den mindre isig? Philadelphia-ost i?

vicarious
2011-06-27, 14:16
Vad gör vaniljsockret? Har aldrig riktigt fattat:)

Ger sötma och vaniljsmak?

minsky
2011-06-27, 14:30
Aha! :)
Det jag märkte var att caken blev lite isig, hur kan man få den mindre isig? Philadelphia-ost i?

Nu chansar jag rätt vilt men det är möjligt att den blir mindre isig med färskost. Att låta den tina någon timma efter upptag från frysen kanske också kan ge den ett lite mindre isigt intryck. Äggvita har jag ingen aning hur den beter sig fryst så den skippade jag i mitt test. Jag får återkomma!

niille
2012-03-27, 12:43
Lägger upp bild senare, lovar :)
Har haft den i frysen i kanske 4 timmar nu, och jag tog lite av den utan att låta den tina, den smakar inte dåligt men fortfarande för fryst :) Väntar 15 min på att ta nästa bit.



70g havregryn 266 kcal, 9P/48K/5F
4 skopor whey 304 kcal, 56P/4K/6F
4 äggvitor 60 kcal, 12P/2K/0F
500g kvarg 335 kcal, 61P/20K/1F
5 kapsyler fun light 10 kcal
2½ dl mellanmjölk 112 kcal 8P/12K/3F
200g jordgubbar 70 kcal 2P/16K/0F

Totalt: 1157 kcal 148P/102K/15F

Testade denna men körde dubbelt så mycket botten och använde BS Casein istället för whey. Lade också till lite vanilijsocker och kakao.

Landar på runt 260g protein och 1900kcal:
http://i42.tinypic.com/2195tn4.jpg
http://i42.tinypic.com/mbloiu.jpg

Smakade ruskigt bra :)

Pompere
2012-03-27, 15:01
http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=141848361

Grym tråd för er inbitna Cheesecake-ätare!

Finns varianter med Kvarg samt keso i den tråden också ifall man inte har möjlighet till färskost som basreceptet grundar sig i.

Tomas Tryffel
2012-03-29, 08:52
http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=141848361

Grym tråd för er inbitna Cheesecake-ätare!

Finns varianter med Kvarg samt keso i den tråden också ifall man inte har möjlighet till färskost som basreceptet grundar sig i.

Går i god för denna. Har gjort den flera gånger. Använder kvarg istället för GY.

Snorkelfarsan
2012-03-30, 21:56
http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=141848361

Grym tråd för er inbitna Cheesecake-ätare!

Finns varianter med Kvarg samt keso i den tråden också ifall man inte har möjlighet till färskost som basreceptet grundar sig i.

Halleluja! Jag har letat efter en sånt cheesecake-recept väldigt länge, försökt ett par gånger själv med blandade resultat. Ska genast dra iväg till affären och köpa fat free cream cheese! :)

Ozziking
2018-03-01, 21:49
http://i473.photobucket.com/albums/rr92/Raasken/IMG_0232.jpg

Botten:
250g kvarg
50g chokladwhey
lite cancao
ca .5dl fibrex (inte nödvändigt)
100g äggvita (liite för mycket)
ca 1 tsk gelatinpulver

Blanda ihop och släng in i ugnen på 200c i ca 15 min.
Låt svalna.

Fyllning:
750g kvarg
saft från 1 lime
2tsk hermesetas sötningsmedel
En skvätt citronarom
ca 1 tsk gelatinpulver

In i frysen ca 4 timmar. Ta ut en kvart innan du ska äta.
Blev liiiite för syrligt med kvarg+sura ingredienser.
Annars var det awesome.

Skala 1 - 10, varav 1 är mandelmassa och 10 är chokladbollar.

vad ger du den cheesecake'n ?


Bump för recepttest