handdator

Visa fullständig version : fett eller vad fasen är det?


flodhästen22
2011-05-12, 23:03
som rubriken lyder, är det senor eller fett i dessa två skapelser?

alltså hur mycket snackar vi om de e fett..?

Big Sleazy
2011-05-12, 23:05
Står det inget på förpackningen?

flodhästen22
2011-05-12, 23:23
nej, men på venstra bilden, e de inte typ senor eller ngt?

flodhästen22
2011-05-13, 00:12
ngn som vet?:)

Silveta
2011-05-13, 04:17
det är marmorerat kött.. fetthalt är svårt att avgöra så här bara, borde ju stå vilken bit det är på förpackningen och sen kan du kolla tex fineli.fi för att få reda på ungefärlig fetthalt, fan vad du hängt upp dig på fett då....

1684_
2011-05-13, 04:55
DU e verkligen rädd för fett va? Ortorexia eller?

isterbuk
2011-05-13, 11:26
Testa använda google sök på köttets namn + innehåll, näringsvärde eller liknande så bör du få svar på hur mycket fett det är per 100 gram.

Tycker du ska i all välmening stilla dig lite med ditt konstanta trådskapande vid varje fråga som du kommer på, försök söka lite på andra forum, sökmotorer och liknande tror du blir förvånad hur lätt det är att hitta svar på såna här frågor som "fett i kött" osv.

Trashcan
2011-05-13, 15:41
Shit, svårt att svara på frågan eller?
Det är fett, inte senor. Mums!

Edit: Och inga mängder du behöver bry dig om. Annars står väl fettmängden på ett ungefär på näringsgrejen.

mazze
2011-05-13, 15:46
Fyfan vad gott det ser ut! :o.

StarkaUlf
2011-05-13, 18:06
typ 200 kalorier i fett

Eddie Vedder
2011-05-13, 18:07
Fyfan vad gott det ser ut! :o.

Tycker bara det ser torrt ut. Segt och torrt.

On topic: Lite senor, lite bindväv och lite fett.

Silencer
2011-05-13, 18:27
Ser ut som bindväv.

Insulinus
2011-05-13, 18:50
Om det nu är fett så är det iaf alldeles för lite av det.....

flodhästen22
2011-05-13, 23:28
men vi säger de fettet som finns i t.ex. fläskytterfilé, fläskfilé och kanske i ngn kotlett..

om där då är lite rändor som på den bilden (lite fetträndor i köttet)

Kan man endå räkna på livsmedelsverketstabell?

dvs. vi utgår från fläskfilé.. om biten väger vi säger 100g, där är lite fetträndor ungefär som på bilderna..

kan jag då ta att biten innehåller ungefär 105kcal som ett ungefär?eller är det bara rent kött som livsmedelsverket menar eller räknar dem den lilla mängden fett där osså eller?

så som jag gör 400g fläskfilé och har lite sådanna fetträndor på dem, ska jag då utgå på ca 420kcal på ett ungefär eller ska jag lägga till kcal för fettränderna eller är dem typ inräknade?:O

Big Sleazy
2011-05-13, 23:29
De är inräknade. Varför tror du annars det kan skilja så mycket i kalorimängd mellan fetare kött och exempelvis filéer? Use your brain boy.

flodhästen22
2011-05-14, 07:51
förlåt att jag ställer dessa frågor såhär men har blivit lite knäpp;)

så att om ngn form av köttbit som jag äter har lite linjerat fett i själva köttet som bara är onödigt att stå och ta bort, då kan man räkna kalorierna just för den biten med fettet i..

dvs inte lägga till extra kalorier för fettet..

Silveta
2011-05-14, 08:07
förlåt att jag ställer dessa frågor såhär men har blivit lite knäpp;)

så att om ngn form av köttbit som jag äter har lite linjerat fett i själva köttet som bara är onödigt att stå och ta bort, då kan man räkna kalorierna just för den biten med fettet i..

dvs inte lägga till extra kalorier för fettet..

Ingen normalt funtad människa står och skär bort marmorering i köttet, det är ofta det som ger köttet en bra smak. Sluta nojja och lita på livsmedelsverket/fineli whatever.

Jag kan garantera dig att de inte räknar köttet efter att de skurit bort något fett....

flodhästen22
2011-05-14, 09:10
tack så mycket folket, nu kan jag äta kött me lite fettlinjor och veta att de inte drar i väg i kcal mängd ett skit!!

TACK som fan!!;)

Eddie Vedder
2011-05-14, 09:12
tack så mycket folket, nu kan jag äta kött me lite fettlinjor och veta att de inte drar i väg i kcal mängd ett skit!!

TACK som fan!!;)

Har köttet legat framme i flera dagar nu utan att du vågat äta det?

flodhästen22
2011-05-14, 12:06
haha, riktigt så sjuk e jag inte;)

Bwall
2011-05-14, 12:22
tack så mycket folket, nu kan jag äta kött me lite fettlinjor och veta att de inte drar i väg i kcal mängd ett skit!!

TACK som fan!!;)

Det är inte bra att tänka så, tror det skadar mer än gör nytta. Man måste leva ibland också, <100 kcal extra på en måltid är ett ganska billigt pris att betala.

apagul
2011-05-14, 12:23
Höger bild såg fan märklig ut.

Silveta
2011-05-14, 13:32
Höger bild såg fan märklig ut.

Förpackningen var troligen nyöppnad, ofta sprutas någon typ av gas in när kött förpackas för att köttet skall hålla sig rött och fint. Kan då se lite mysko ut.

Sniggel
2011-05-14, 13:51
Förstår inte hur du resonerar. Det vita är förmodligen fett ja, men köttet överlag ser extremt fettsnålt ut, max 5% kanske ännu lägre?
Det lär iaf inte vara fettfritt.

flodhästen22
2011-05-15, 08:10
ja de e fett ja men har trott att de fettet som varit i typ fläskfilé och kanske fläskkotletter har skutit upp kcal mängden, drf jag frågade..

tänkte inte på att finelli/livsmedelverket även hade fett inräknade i deras per 100gram, dvs de fettet som finns på dessa köttbitar är kanske 2gmax per 100g

Sniggel
2011-05-15, 08:29
Jämför du med typisk fläskkarré så tycker jag man ser en tydlig skillnad i mängden fett.
http://www.recepthjalpen.se/images/ingredienser/img_980129192928.jpg

Eddie Vedder
2011-05-15, 08:53
Jämför du med typisk fläskkarré så tycker jag man ser en tydlig skillnad i mängden fett.
http://www.recepthjalpen.se/images/ingredienser/img_980129192928.jpg

Det där är en kotlett. ;)