handdator

Visa fullständig version : Maxar lasagnen!


Lille
2011-05-10, 18:45
http://img.ihack.se/images/1313050497573.jpg

Kcal:5002 Protein:459,8 Fett:193 Kolhydrater:347,1 (Cirkus)

*500g lamfärs
200kcal 17p15f1k

500g köttförs

1kg paket krossade tomater
25kcal 1,5p4,5k0,3f

1dl cream fraiche
85kcal 4p4,5k5f

500g kvarg
67kcal 12,2p3,9k0,3f

400g keso
?kcal 13p4,7k4,6f

200g lätt keso
78kcal 13p4,7k0,4f

375g lasangeplattor
367kcal 13p70k3,2f

+ lite soja å rappsolja

Vunnis
2011-05-10, 18:52
sicket schabrak! Snyggt. Fast med keson hel ser det ut som nån har spytt mitt i alltihop, kanske går att mixa den till nästa gång?
Hur smakade det? *popcorn*

Lille
2011-05-10, 19:07
sicket schabrak! Snyggt. Fast med keson hel ser det ut som nån har spytt mitt i alltihop, kanske går att mixa den till nästa gång?
Hur smakade det? *popcorn*


Svårt att inte äta upp hela på en gång:) Fast klart att vanlig är godare lagad med massa ost och grädde!

Lille
2011-05-10, 19:22
"Nyttig" smulpaj

Före:
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/225665_1872660747476_1569883501_31865420_6096552_n .jpg
Efter:
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/222750_1872660907480_1569883501_31865421_311731_n. jpg

Smakade sådär... svårt med kvarg i pajdeg

Vanilj sås
300g kvarg
dl mjölk
25gram vaniljsocker
200kcal 36protte 25kollisar



Paj
1596kcal 64gram protein 250gram kolhydrater 48gram fett circus

200gram mjöl
600kcal 22p 120k 5f
100gram havregryn
360kcal 13p 56k 7f
40gram smör
284kcal 0p 0k 32f
200gram kvarg
134kcal 25p 8k 0,6f
250gram blåbär
100kcal 1,5p 24k 1,5f
300gram jordgubbar
100kcal 2p 20k 1,5f
50gram hallon
18kcal 0,7p 2k 0f
Lite sötningsmedel

Big Sleazy
2011-05-10, 19:30
Vart har du fått tag i lamfärsen? *drool*

Lille
2011-05-10, 19:38
Vart har du fått tag i lamfärsen? *drool*

lidl 60kr kg

Nykropp
2011-05-10, 20:04
Fy fan, så skall en lasange se ut!! :)

ajsen
2011-05-10, 20:44
Recept? Tack :)

Tror du den skulle bli lika bra med mindre variation på kött? Alltså mer köttfärs om man inte har lamm i trädgården ^^

Lille
2011-05-10, 23:01
Recept? Tack :)

Tror du den skulle bli lika bra med mindre variation på kött? Alltså mer köttfärs om man inte har lamm i trädgården ^^

Tog bara det jag hade hemma så om jag hade haft 2kg köttfärs hade jag haft det:)

http://www.recepten.se/recept/lasagne.html
använd detta som grundrecept fast byt ut råvarorna och strunta i ostsåsen:hbang:

Eddie Vedder
2011-05-11, 07:38
Har du något över idag? Lasagne är ju annars en typ av rätt som faktiskt är godare dagen efter. Potatisgratäng likaså, det geggar ihop sig under natten och blir ännu godare än precis färdiglagat.

Magoo
2011-05-11, 08:00
En undran om fettet i den här Lammfärsen. Jag har nyligen stekt den och jag var tvvungen att diska stekpannan (släpp-lättbehandlad) 4-5 gånger innan den blev fettfri.
Att spola med hetvatten gjorde i stort sett ingenting.
När jag åt lämmfärsen i form av persiljejärpar så kändes det fett i munnen i någon timme efteråt dessutom.
Är lammfärs/lammfett så här rent allmänt?
Jag har bara (ofta) ätit lammstek/lammkotletter i hela mitt liv men aldrig varit med om detta.

StarkaUlf
2011-05-11, 18:19
Har du något över idag? Lasagne är ju annars en typ av rätt som faktiskt är godare dagen efter. Potatisgratäng likaså, det geggar ihop sig under natten och blir ännu godare än precis färdiglagat.

+1

Blir så extremt mycket godare dagen efter. Underligt, men så är det enligt mitt tycke :) samma med chili con carne ^^

Gurkyngel
2011-05-11, 18:59
Har du något över idag? Lasagne är ju annars en typ av rätt som faktiskt är godare dagen efter. Potatisgratäng likaså, det geggar ihop sig under natten och blir ännu godare än precis färdiglagat.

+1
Och så är det som om osten smälter lite extra när man värmer på i mikron. Jag kan även tycka att lasagne är gott att äta kallt...

ajsen
2011-05-11, 19:47
Precis som smörgåstårta?

Eddie Vedder
2011-05-11, 19:52
+1
Och så är det som om osten smälter lite extra när man värmer på i mikron. Jag kan även tycka att lasagne är gott att äta kallt...

Orgasm.*drool* Och ja det är gott kallt. Mycket mat funkar faktiskt kall ärligt talat. En annan sak som kan bli suveränt dagen efter är grytor. När de avgivit tillräckligt med vätska och blir en röra av rotfrukter, lök och supermört kött. Behövs inte ens något tillbehör som ris eller så.

Precis som smörgåstårta?

Ja smörgåstårta också faktiskt.

RassK
2011-05-11, 20:11
Dang. Impressive!
Ska nog kopiera hela meny-receptet en dag!

Big Sleazy
2011-05-11, 20:55
Annars är ju äppelpaj/smulpaj något som blir så mycket bättre både dagen efter och kall.

Gurkyngel
2011-05-11, 21:29
Det är ju väldigt OT men har man väl börjat så...
Ostbågar är utan några som helst tvivel godare dagen efter!

mike mike
2011-05-18, 23:11
http://img.ihack.se/images/1313050497573.jpg

Kcal:5002 Protein:459,8 Fett:193 Kolhydrater:347,1 (Cirkus)

*500g lamfärs
200kcal 17p15f1k

500g köttförs

1kg paket krossade tomater
25kcal 1,5p4,5k0,3f

1dl cream fraiche
85kcal 4p4,5k5f

500g kvarg
67kcal 12,2p3,9k0,3f

400g keso
?kcal 13p4,7k4,6f

200g lätt keso
78kcal 13p4,7k0,4f

375g lasangeplattor
367kcal 13p70k3,2f

+ lite soja å rappsolja

Mumsfilibabba *drool*

Fredrik_S
2011-05-19, 00:37
rumstempererad kladdkaka dagen efter! slurp

Grapeman
2011-05-23, 23:00
En annan sak som kan bli suveränt dagen efter är grytor. När de avgivit tillräckligt med vätska och blir en röra av rotfrukter, lök och supermört kött. Behövs inte ens något tillbehör som ris eller så.


Gaah, när man går och norpar köttbitar när den har stått och gottat till sig i kylskåpet sedan dagen innan, faller sönder i munnen, daaaaang *drool*

Lille
2011-05-24, 11:40
Orgasm.*drool* Och ja det är gott kallt. Mycket mat funkar faktiskt kall ärligt talat. En annan sak som kan bli suveränt dagen efter är grytor. När de avgivit tillräckligt med vätska och blir en röra av rotfrukter, lök och supermört kött. Behövs inte ens något tillbehör som ris eller så.



Ja smörgåstårta också faktiskt.


Apropå grytor så har jag gått å slevat på denna chili co carne i två veckor nu haha!

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/228374_1886995105826_1569883501_31877726_7236984_n .jpg

fotbollrap
2011-05-24, 19:25
Kryddorna sätter sig ju när maten får stå. Chili con carne, diverse grytor, ja det mesta blir riktigt bra dagen efter. Är väl lite som med kött som ska grillas, försöker marinera det långt innan (helst kvällen innan) för bästa resultat. Godis kan annars va sjukt gott dagen efter (visserligen inte pga ovan nämnda faktorer). Men äter man en kväll kan det bli för mkt och man tröttnar, men så kommer man ner på morgonen och tar en bit, sjukt gott!

Lille
2011-06-08, 19:53
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/251777_1931285253052_1569883501_31937955_8188839_n .jpg
Pasta med kyckling, paprika,lök och gräddsås med en jäävla massa chili!
3000kcal 200g protte

750g kyckling
4 lökar
2 paprikor
2dl creme fraiche med paprika chili smak
2-3dl 15%grädde
200-400g pasta

Lille
2011-06-22, 11:58
Slängde ihop en form som skulle smaka asgott med massa fett och socker men då skulle jag inte kunna hålla mig från att sluka hela:)http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/268074_1962136744320_1569883501_31977673_2480399_n .jpg

Passar perfekt då söt suget smyger sig på eller innan träningen. Nästa gång ska jag göra med större mängd kvarg och inget vatten:)

3582kcal
130,5 protein
334,4 kolhydrater
180,8 fett

(Gram)
100 quinoa 340 14p 57k 6f
200 havregryn 680 26p 110k 14f
100 linfrö 380 20p 0k 34f
100 solrosfrön 650 20p 2,4k 52f
50 kokos 305 3,5p 3k 30f
100 sirap 310 0p 78k 0f
100 fullkorns vetemjöl 300 11p 59k 2,5f
10 vaniljsocker 40 0p 10k 0f
100 kakao 330 24p 11k 22f
25 smör 180 0p 0k 20f
100 kvarg 67 12,2p 4k 0,3f
5-10dl vatten