handdator

Visa fullständig version : Proteinmuffins


Annaconda
2011-05-01, 16:22
Hittade detta recept på en blogg, fungerar kanon och de står sig lätt en vecka i kylen. Perfekt efter träning eller som mellanmål.

3 äggvitor
2 skopor protein (ca1,5 dl), kör med Scitec nutrition Whey i banansmak, fungerar kanon!
250 g kesella
2 msk olja
2 tsk bakpulver.

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa alla ingredienserna i en bunke och häll i muffinsformar (gärna av stabil typ så de inte rinner över i ugnen. fyll max halva formen). Grädda i 15-20 min tills de fått lite färg. Jag måste ofta köra 20-25 min i min ugn.

Jag brukar ofta göra dubbel sats, då blir det ca 12 rejäla muffins.

RassK
2011-05-01, 16:26
Nice. Ska testas!

Zibbe
2011-05-01, 16:52
ninjabakade en sats nu på 2 min, skall bli spännande!

kalutti
2011-05-01, 16:52
Hur stora blir dom? är de små muffins eller stora som brukar finnas i caféer, på den 12x satsen du gjorde alltså

machine gun
2011-05-01, 17:01
Jag hittade ett recept här på kolo för ett tag sen. Provbakade och la upp recept + näringsvärde här: http://dietisttriathlet.blogspot.com/2010/10/glutenfria-proteinmuffins.html

Blev riktigt goda faktiskt. Inte riktigt som muffins, utan mer som ugnspannkaka i konsistensen, troligtvis pga att de ej innehåller mjöl.

Annaconda
2011-05-01, 17:14
Kan förtydliga att jag använder vanlig Kesella och alltså inte Lätt. Vet ej hur det senare fungerar. Om jag gör dubbel sats blir det 12 skapligt stora, nästan café-stora.

bear.flowertwig
2011-05-01, 18:14
Hur mår vanligt vassle av 150 graders värme? Inte idealiskt förmodar jag? Annars låter det klart intressant. Chokladvassle, lite extra kakao och sötningsmedel...mmm.

SiSenior
2011-05-01, 18:18
Just dessa muffins säljs på mitt gym. Åååh vad goda dom är!

bear.flowertwig
2011-05-01, 21:48
Btw...hur kan stora muffinsformar vara så vansinnigt dyra? 10 ggr priset jämfört med (lite) mindre formar! :Virro Ca 1,20 kr/st (engångsformar). Vansinne.

SiSenior
2011-05-02, 16:42
IKEA har billiga ;)

AlmostRipped
2011-05-03, 10:10
Precis gjort klart en sats... Väntar på att de ska svalna så man får se hur de smakar också! Körde med Choklad Whey! Luktar gott iallafall!

Spartansk
2011-05-03, 10:14
Vilken sort olja använder du?

AlmostRipped
2011-05-03, 11:07
Helt ok konsistens och definitivt ätbara men tror man behöver sötningsmedel eller annat i för att få dem godare, men helt ok för första testet! Ska lägga till saker nästa gång för att få dem att smaka bättre!

kaffekopp
2011-05-03, 11:41
jag tror pa blabar i muffinsen!

hur funkar det med casein protein, nagon som har testat?

Annaconda
2011-05-03, 11:54
Jag har kört med rapsolja.

AlmostRipped
2011-05-03, 13:36
Jag körde med olivolja o funkade bra!

Blåbär lär funka o ha i, bara o testa sig fram! Mina blev rätt Mat-aktiga muffins då jag inte hade något sött i.. Bara o experimentera o sen posta i denna tråd så hittar man nog nån bra kombination till slut!

AlmostRipped
2011-05-04, 15:25
Gjorde med föregående recept men med 20g kokosflingor, kanel och 15g chokladsås och halverade oljan... Blev riktigt gott! bättre konsistens också!

760kcal
75g protein
17g kolh
30g fett!

Håller jag mig länge på, och sjukt gott!

ajsen
2011-05-04, 15:43
Någon som provat med jordgubbs kassein?

Jontizz
2011-05-04, 16:23
Gjorde nyss en sats, blev väl rätt så bra, tyvärr smakade de väldigt mycket ägg, gjorde era det också? Gjorde på Body Science whey 100 chocklad / almond

Zibbe
2011-05-04, 20:48
Tummade lite på "nyttigheten" för denna variant men nog fan blev det helt otroligt bra!

2 dl vetemjöl
250g kvarg
2 dl proteinpulver (50% Selfomnutrition Micro-whey active Bananchoklad och 50& Selfomnutrition Micro-whey active vanilj)
3 ägg
2 msk olja
1 mosad banan
Lite hackad mörk blockchoklad
2 tsk kakao
Lite sötningsströ
1/2 dl mjölk
2 tsk bakpulver

In i ugnen på 150 grader i 30-35 min, komplettera eventuellt med grillinställning på ugnen för att få en fin yta! Epic winning!




http://img600.imageshack.us/img600/1861/dsc05889e.jpg (http://img600.imageshack.us/i/dsc05889e.jpg/)

Trashcan
2011-05-04, 21:16
Skulle också vilja höra mer om hur det blir med vasslet när man kör det i ugnen. Tråkigt om massa protein förstörs... :(

Inge Enveten
2011-05-04, 21:21
Måste man ha muffinsformar eller kan blandingen hällas in i något annat?

Zibbe
2011-05-04, 21:39
Skulle också vilja höra mer om hur det blir med vasslet när man kör det i ugnen. Tråkigt om massa protein förstörs... :(

Förstöras är nog inte rätt ord, men denaturering dvs. att proteinets tertiära struktur förändras ifrån ursprungsläget. Aminosyrorna i proteinet förblir intakta och kan enligt min vetskap tas upp utav kroppen (jag är dock osäker på ifall förändring i tertiärstrukturen påverkar kroppens olika proteaser att spjälka proteinet till fria aminosyror så där får gärna någon erfaren fylla i..) efter spjälkning.

Samma sak sker när man kokar/steker ett ägg.

daloatf
2011-06-01, 09:05
Tummade lite på "nyttigheten" för denna variant men nog fan blev det helt otroligt bra!

2 dl vetemjöl
250g kvarg
2 dl proteinpulver (50% Selfomnutrition Micro-whey active Bananchoklad och 50& Selfomnutrition Micro-whey active vanilj)
3 ägg
2 msk olja
1 mosad banan
Lite hackad mörk blockchoklad
2 tsk kakao
Lite sötningsströ
1/2 dl mjölk
2 tsk bakpulver

In i ugnen på 150 grader i 30-35 min, komplettera eventuellt med grillinställning på ugnen för att få en fin yta! Epic winning!

http://img600.imageshack.us/img600/1861/dsc05889e.jpg (http://img600.imageshack.us/i/dsc05889e.jpg/)

Jag ska testa göra denna så snart som möjligt. Dock min egna variant

1342kcal
110g Protein
146g Kolhydrater
38g Fett

120g Vetemjöl (2dl?) (408 kcal)
250g Ica lätt kvarg 0,1% (138 kcal)
2 Skopor Whey FX bananchoklad (230 kcal)
170g ägg (3st?!) (240kcal)
14g Rapsolja (2msk) (126kcal)
1 banan (116 kcal)
2tsk Cankao (19 kcal)
10g Sötningsmedel (38 kcal)
1/2 dl Minimjölk (18 kcal)
2st Bakpulver (11 kcal)

Vad tror ni om det?

Annaconda
2011-06-01, 09:38
Min nya favvo är helt klart BakePro från Dalblads (proteinpulver framställt för matlagning). Har gjort sjukt bra saker senaste veckorna med detta; pajer, pannkakor, proteinbröd mm. Ingen smak på detta pulver dock, så man måste smaksätta själv.

kimozabe
2011-06-04, 09:27
Hittade detta recept på en blogg, fungerar kanon och de står sig lätt en vecka i kylen. Perfekt efter träning eller som mellanmål.

3 äggvitor
2 skopor protein (ca1,5 dl), kör med Scitec nutrition Whey i banansmak, fungerar kanon!
250 g kesella
2 msk olja
2 tsk bakpulver.

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa alla ingredienserna i en bunke och häll i muffinsformar (gärna av stabil typ så de inte rinner över i ugnen. fyll max halva formen). Grädda i 15-20 min tills de fått lite färg. Jag måste ofta köra 20-25 min i min ugn.

Jag brukar ofta göra dubbel sats, då blir det ca 12 rejäla muffins.

Vad landade protein, kolh, fett samt kcal på den satsen?

MejjA
2011-06-04, 12:24
Vad landade protein, kolh, fett samt kcal på den satsen?

För att jag har en stund över :)

3 äggvitor = ca 46kcal (100g) 10g P 1.2g K
2 skopor protein ca 234kcal (60g) 44g P 7,6g K 3g F
250 g kesella 182,5kcal 32,5g P 8,75g K 2.5g F
2 msk olja ca 225kcal (25g) 25g F
2 tsk bakpulver

ca:
687Kcal
86,5g P
17,5g K
30,5g F

kimozabe
2011-06-04, 13:59
För att jag har en stund över :)

3 äggvitor = ca 46kcal (100g) 10g P 1.2g K
2 skopor protein ca 234kcal (60g) 44g P 7,6g K 3g F
250 g kesella 182,5kcal 32,5g P 8,75g K 2.5g F
2 msk olja ca 225kcal (25g) 25g F
2 tsk bakpulver

ca:
687Kcal
86,5g P
17,5g K
30,5g F

Tack Tack, uppskattat :) Tryckte i mig en full sats precis, mumma :)

Matte_
2011-06-04, 16:10
Provade receptet, körde med 100% whey choklad.
Mina blev smaklösa, kanske testa med kakao eller likanden nästa gång.

Baha
2011-06-04, 16:44
testade med, med fx vanilj, blev smaklösa men ändå goda på nå vis, ställde dom i kylen först o sköljde ned dom med mjölk

typ kanske toppa med fluff eller nåt

Facaa
2011-06-04, 18:12
Gjorde oxå dessa precis med myofusion strawberry, de blev rosa och smakade gott.

Baha
2011-06-04, 21:02
vad tror ni om att man skulle följa origibal receptet men köra med naturellt pulver, sen blanda i strimlad skinka, burk champinjoner , riven ost och oregano i dom, typ pizza muffins?

kimozabe
2011-06-05, 11:22
Andra satsen fick sig en rejäl dos Sukrin (sötningsmedel) och 1 tesked kakao, blev godare än första. Blir att laborera mera, dom är väldigt dallriga om man äter dem för tidigt, en stund i kylskåpet gör sitt.

Mist
2011-07-04, 13:57
Jag använde Star nutriotions whey 80 jorgubb, det såg gott ut, men inte fan var det det. :(

http://img155.imageshack.us/img155/9245/p7044132.jpg

Kamp
2011-07-14, 09:53
Har försökt göra proteinmuffins från Babooms gamla blogg ett par gånger utan att riktigt lyckas. De sväller upp som fan i ugnen för att sedan sjunka ihop och få en seg hinna över sig. Är mer eller mindre ihåliga och har verkligen inte den konsistens man vill muffins ska ha.

http://andreazengstrom.blogspot.com/search/label/recept

Någon annan som försökt sig på dessa med lyckat resultat? Vad gör jag för fel?

Tacksam för svar!

Jokester
2011-07-14, 13:22
Har försökt göra proteinmuffins från Babooms gamla blogg ett par gånger utan att riktigt lyckas. De sväller upp som fan i ugnen för att sedan sjunka ihop och få en seg hinna över sig. Är mer eller mindre ihåliga och har verkligen inte den konsistens man vill muffins ska ha.

http://andreazengstrom.blogspot.com/search/label/recept

Någon annan som försökt sig på dessa med lyckat resultat? Vad gör jag för fel?

Tacksam för svar!


Prova lägga en handduk eller liknande över dina muffins direkt när du tar ut dem och låt de sedan vila en stund. Brukar leda till att de sjunker ihop mindre.

Librish
2011-07-14, 23:47
Har försökt göra proteinmuffins från Babooms gamla blogg ett par gånger utan att riktigt lyckas. De sväller upp som fan i ugnen för att sedan sjunka ihop och få en seg hinna över sig. Är mer eller mindre ihåliga och har verkligen inte den konsistens man vill muffins ska ha.

http://andreazengstrom.blogspot.com/search/label/recept

Någon annan som försökt sig på dessa med lyckat resultat? Vad gör jag för fel?

Tacksam för svar!

Felet du gör är nog att du inte bakar muffins, utan använder helt andra ingredienser. Jag har försökt, och visst är jag öppen för möjligheten att jag är kass i köket/gjorde något misstag, men jag tror aldrig du kan komma nära något som faktiskt skulle kunna misstas för en riktig muffin.

Jag tror det mer handlar om smått deffskadade personer som kvider till av njutning så fort något sött berör tungan, för ärligt talat så smakar ju nästan allt gudomligt när man deffar.

nilo
2011-07-15, 02:15
ser riktigt gott ut ... det ska testa.. ;)

Lellan
2011-07-16, 10:39
Felet du gör är nog att du inte bakar muffins, utan använder helt andra ingredienser. Jag har försökt, och visst är jag öppen för möjligheten att jag är kass i köket/gjorde något misstag, men jag tror aldrig du kan komma nära något som faktiskt skulle kunna misstas för en riktig muffin.

Jag tror det mer handlar om smått deffskadade personer som kvider till av njutning så fort något sött berör tungan, för ärligt talat så smakar ju nästan allt gudomligt när man deffar.

+1

Gjorde sådana igår, då jag lovat sonen att baka men han redan hade mumsat tigerkaka tidigare på dagen och jag bakelse.

Alltså: jag tycker om ägg(vitor), kesella, proteinpulver, smör (tog 2 msk smör ist för olja). Men tillsammans? :D Neh, hellre prottedrink, äggviteomelett, kesella m funlight..

Måste dock bjuda på sonens reaktioner, de var ganska klockrena: *skeptisk min* Jag tror du luras.. jag tror att du har bakat badsvamp? *klämmer på muffinsen som ter sig precis som en sådan* När han smakat lite till: "Jag tycker det smakar sånt här!" *hämtar plastpåsar ur en låda, tittar på mig med förebrående blick*

Så - en femåring el ej svältande mamma luras icke iaf! :D Men äter man med ögonen och är deffskadad, så är de ju riktigt söta! :)

RassK
2011-07-16, 17:58
Bakade en sats chokladproteinmuffins:

100g äggvitor (3st)
250g kvarg (milbona 0.3%)
44g chokladvassle (1dl)
15g olivolja (1msk)
18g cankao (2msk)
5g kakao (1msk)
5g vaniljsocker (1tsk)


620 kcal
76g protein
35g kolhydrat
22g fett

Det blev inte bra så det tycker jag inte ni bör prova. Nu vet ni det.
Det gick att äta men konsistensen var en blöt smörja som jag fick slicka i mig från formarna.
Provar nog med kasein och sojamjöl nästa gång :)

bear.flowertwig
2012-06-24, 22:24
Tummade lite på "nyttigheten" för denna variant men nog fan blev det helt otroligt bra!

2 dl vetemjöl
250g kvarg
2 dl proteinpulver (50% Selfomnutrition Micro-whey active Bananchoklad och 50& Selfomnutrition Micro-whey active vanilj)
3 ägg
2 msk olja
1 mosad banan
Lite hackad mörk blockchoklad
2 tsk kakao
Lite sötningsströ
1/2 dl mjölk
2 tsk bakpulver

In i ugnen på 150 grader i 30-35 min, komplettera eventuellt med grillinställning på ugnen för att få en fin yta! Epic winning!




http://img600.imageshack.us/img600/1861/dsc05889e.jpg (http://img600.imageshack.us/i/dsc05889e.jpg/)

Att posta recept på tvättsvamp och kalla det muffins borde vara förenat med varning :D fy f... bara att slänga den batchen. Nu hade jag visserligen inte banan i men nån större skillnad lär den inte göra ;)

AEB
2013-03-01, 20:30
http://www.youtube.com/watch?v=BfkkhJSTDeA Det bästa som hänt mig!

RykteT
2013-03-02, 00:20
BfkkhJSTDeA
Fixade länken åt dig! :)

AEB
2013-03-02, 13:20
Fixade länken åt dig! :)
tack :D