handdator

Visa fullständig version : Aminosyror istället för protein


spoonchest
2011-04-28, 02:54
Saxat
Läste lite om mat och kom in på möring av kött med hjälp av diverse enzymer man hittar i frukt. Började tänka på att man kanske kan låta juicen av en ananas eller papaya helt lösa upp en köttbit eller nån proteinrik baljväxt och dricka den aminosyrablandning som uppstår. Skulle en sådan kost ha någon negativ påverkan på kroppen? Kan tänka mig att matsmältningsaparaten inte mår helt bra av att inte få några hela proteiner att bryta ner. Försökte googla lite men hittar mest träningssajter som pratar om aminosyratillskott. Min fråga gäller mer att man bryter ner alla proteiner innan man stoppar dom i sig.

Sverker
2011-04-28, 06:09
Till att börja med så får du inte så mycket fria aminosyror av att möra kött med enzymer från juicer. Enzymerna klipper upp proteinet här och var och gör det mer lättuggat. Det mesta av proteinet är fortfarande opåverkat.



Ifall du äter mindre protein kommer säkert produktionen av enzymer ( proteaser ) att minska. Ned till en viss gräns. Kosten kommer alltid att innehålla protein. Det finns protein överallt i det vi äter.