handdator

Visa fullständig version : Effekt av glykemiskt index på fettoxidation och kroppssammansättning


King Grub
2011-04-27, 11:25
Several studies have been conducted to evaluate the effects of the consumption of the slowly absorbed carbohydrates in a low glycemic index (GI) diet on fat oxidation, in order to obtain dietetic treatment that can favor the achievement of an adequate body composition. Therefore, the purpose of this study was to analyze studies in which the role of low GI diets on body composition, with emphasis on fat oxidation. An internet search for articles, in English or Portuguese, published since 1995, was conducted using the following key words: glycemic index, glycemic load, glycaemic index, glycaemic load, body fat, body composition, fat oxidation. Papers that described animals or humans clinical trials were selected. Data were collected from Web of Science, Science Direct, Pubmed. It was verified that the results of the majority of the analyzed studies indicated that low GI diets lead to a lower insulin response, increasing body fat oxidation. These results indicate that the consumption of low GI diet can be an important strategy to be used for the prevention and control of obesity and chronic diseases associated to it.

Nutr Hosp. 2011 Feb;26(1):48-55. Effect of the glycemic index on lipid oxidation and body composition.

mikaelj
2011-04-27, 11:29
It was verified that the results of the majority of the analyzed studies indicated that low GI diets lead to a lower insulin response, increasing body fat oxidation

Följdfråga: vid en isokalorisk kosthållning där kolhydraterna har högre GI, varifrån kommer energin tas ifrån då utnyttjandet av kroppsfett blir lägre?

Langster
2011-04-27, 11:34
Följdfråga: vid en isokalorisk kosthållning där kolhydraterna har högre GI, varifrån kommer energin tas ifrån då utnyttjandet av kroppsfett blir lägre?

Från de snabba kolhydrater man just intagit?
Om det tar längre tid för dem att komma ut i kroppen och lagras så blir väl kroppen tvungen att använda större del kroppsfett under tiden.

mikaelj
2011-04-27, 11:58
Från de snabba kolhydrater man just intagit?
Om det tar längre tid för dem att komma ut i kroppen och lagras så blir väl kroppen tvungen att använda större del kroppsfett under tiden.

Betyder det att du per automatik av en låg-GI-kosthållning, förutsatt att den är isokalorisk och samma makronutrientfördelning, kontinuerligt tappar kroppsfett?

Langster
2011-04-27, 12:10
Betyder det att du per automatik av en låg-GI-kosthållning, förutsatt att den är isokalorisk och samma makronutrientfördelning, kontinuerligt tappar kroppsfett?

Japp, man blir stenhård till slut vid samma kroppsvikt som man började. Paulun hade rätt.

Antagligen handlar det mer om att mindre energi lagras som fett snarare än att man blir av med fett genom att äta låg GI-föda. Förutsättningarna för en bättre kroppskomposition blir bättre.