fotbollrap
2011-04-19, 19:17
Halloj
Är främst intresserad av bra artiklar som behandlar ämnet men lyssnar gärna på era åsikter. Så till ämnet. Ponera att du ligger på 1500kcal/dag. I kost A äter du lite mer fett & protein och mindre kolhydrater, i kost B ökar du istället kolhydraterna och drar ned på protein samt fett.
Jag förstår vikten av att få i sig sitt proteinbehov vid ex. styrketräning osv. men vart och hur börjar man se skillnader? Alla talar om kcal in/ut men jag vill gå djupare, gärna via diverse artiklar. Med skillnader menar jag exempelvis muskeltillväxt kontra ökning i fettmassa, samma kcal gäller men olika uppsättningar.
Ser ju flera som deffar och har en kcal-budget, men förutom det undviks vissa livsmedel trots att de skulle ligga inom budget. En anledning är givetvis att det inte "får plats" när man väl fyllt på med det man vill ha, men kan ju inte alltid vara som så.
Alltså, 1500kcal/dag med 40%K, 30%F, 30%P mot 1500kcal/dag med annan uppsättning, K på kanske 20%. Vad ser vi för skillnader? Finns det någon intressant forskning som synliggör brytpunkter?
Förstår att det kan vara lite luddigt vad jag menar så fråga gärna, tror dock de flesta fattar. Ämnet har säkert behandlats en massa gånger här på forumet så ska läsa runt men tänkte starta en tråd dels pga artiklarna.
Är främst intresserad av bra artiklar som behandlar ämnet men lyssnar gärna på era åsikter. Så till ämnet. Ponera att du ligger på 1500kcal/dag. I kost A äter du lite mer fett & protein och mindre kolhydrater, i kost B ökar du istället kolhydraterna och drar ned på protein samt fett.
Jag förstår vikten av att få i sig sitt proteinbehov vid ex. styrketräning osv. men vart och hur börjar man se skillnader? Alla talar om kcal in/ut men jag vill gå djupare, gärna via diverse artiklar. Med skillnader menar jag exempelvis muskeltillväxt kontra ökning i fettmassa, samma kcal gäller men olika uppsättningar.
Ser ju flera som deffar och har en kcal-budget, men förutom det undviks vissa livsmedel trots att de skulle ligga inom budget. En anledning är givetvis att det inte "får plats" när man väl fyllt på med det man vill ha, men kan ju inte alltid vara som så.
Alltså, 1500kcal/dag med 40%K, 30%F, 30%P mot 1500kcal/dag med annan uppsättning, K på kanske 20%. Vad ser vi för skillnader? Finns det någon intressant forskning som synliggör brytpunkter?
Förstår att det kan vara lite luddigt vad jag menar så fråga gärna, tror dock de flesta fattar. Ämnet har säkert behandlats en massa gånger här på forumet så ska läsa runt men tänkte starta en tråd dels pga artiklarna.