handdator

Visa fullständig version : Bra och billigt program för näringsberäkning?


hejhopp79
2011-04-19, 13:28
Jag tänkte om någon har tips på ett program som räknar ut hur mycket vitaminer/mineraler etc man stoppar i sig dagligen genom kosten. Kcal och makros har man ju rätt bra koll på.

Jag vet ungefärligt vad maten innehåller, men kunde vara kul att se mer konkreta siffror.

nisse1976
2011-04-19, 13:54
matkalkyl.se är grym tycker jag.

vicarious
2011-04-19, 14:09
dumbbell.se

raQblad
2011-04-19, 15:14
dumbbell.seDessutom gratis!

Trashcan
2011-04-19, 15:23
Kan instämma att dumbbell.se är riktigt bra.

hejhopp79
2011-04-19, 17:05
Alright, ska testa dumbbell.se, då.

Tack!

hejhopp79
2011-04-19, 17:24
Synd att dumbbell suger på näringsuträkning dock.

Följande gav Kalcium 1281mg 160%. Inte en chans!

500 g kycklingfilé
600 g ris
200 g kidneybönor

Edit, av någon anledning lade parboiled ris till 1000 mg extra kalcium, medan icke-parboiled bara innebar 150 g kalcium på 600 g. Något stämmer inte här

vicarious
2011-04-19, 17:57
Synd att dumbbell suger på näringsuträkning dock.

Följande gav Kalcium 1281mg 160%. Inte en chans!

500 g kycklingfilé
600 g ris
200 g kidneybönor

Edit, av någon anledning lade parboiled ris till 1000 mg extra kalcium, medan icke-parboiled bara innebar 150 g kalcium på 600 g. Något stämmer inte här

Nej, dumbbell har inte räknat fel. Det är korrekta värden.

http://www7.slv.se/Naringssok/Naringsamnen.aspx?LivsmedelsId=2482

Kalcium mg 178

hejhopp79
2011-04-19, 17:59
Nej, dumbbell har inte räknat fel. Det är korrekta värden.

http://www7.slv.se/Naringssok/Naringsamnen.aspx?LivsmedelsId=2482

Kalcium mg 178

Men alltså, innehåller verkligen 600 g okokt parboiled ris dem värdena, kokt?

vicarious
2011-04-19, 18:01
Men alltså, innehåller verkligen 600 g okokt parboiled ris dem värdena, kokt?

Bra fråga. Försvinner kalcium under kokningen? Hur kan det skilja så mycket mellan vanligt långkornigt och parboiled. Vanligt har 0mg kalcium.

hejhopp79
2011-04-19, 18:01
Bra fråga. Försvinner kalcium under kokningen? Hur kan det skilja så mycket mellan vanligt långkornigt och parboiled. Vanligt har 0mg kalcium.

Exakt det jag menar.

vicarious
2011-04-19, 18:02
Exakt det jag menar.

*jorgen*