handdator

Visa fullständig version : Mat dagen före träning


fotbollrap
2011-04-09, 13:07
Halloj, har börjat träna innan frukost vad gäller styrka samt kortare cardiopass och de fungerar bra. Sprang däremot 15km utomhus idag vilket kändes helt värdelöst, tiden överskred absolut inte de kortare cardiopassen så att det skulle spela in, ändå kändes det trögt. Har tidigare käkat innan dessa pass och sen dragit ut (drygt 1 1/2 timme efter).

Har således två frågor, hur mycket upplever ni att maten dagen före spelar in och hur mycket ger en frukost så pass kort innan (låt oss vara generella)? Självklart förstår jag att maten innan spelar roll när de första man gör på dagen är och träna men hur mkt brukar ni fylla på? Äter som vanligt eller tänker extra på de?

machine gun
2011-04-09, 13:16
Har man tränat på kvällen innan och inte ätit så mkt efter passet, är det klart att det kan kännas lite trögt morgonen efter.

Jag upplever iofs att det nästan alltid känns trögt innan frukost. Har man ätit kvällen innan är muskelglykogenet som regel väl påfyllt på morgonen, men leverglykogenet är som regel relativt lågt innan frukost pga att det är därifrån kroppen tar kolhydrater för att reglera blodsockret under natten. Det kan göra att man känner sig lite seg. För mig gör det stor skillnad att äta/dricka något litet innan pass direkt på morgonen, sen om det är mentalt eller fysiskt spelar liksom mindre roll i praktiken för min del.

(äter man inte kolhydrater har man inga glykogendepåer att tala om, så då fungerar det lite annorlunda)

kettlebellGuden
2011-04-09, 13:34
Jag brukar köra 20g EAA och 15g malto som frukost 20 minuter innan träningen ungefär.

Bäst för mig fungerar dock att trycka rätt bra med kolhydrater kvällen innan (70-80g kanske).

fotbollrap
2011-04-09, 14:25
Jo kan nog vara ganska individuellt, grejjen är dock att jag älskar och frossa i en stor frukost efter morgonträningen. Däremot kan jag inte köra på det konceptet om kvalitén på passen blir lidande, så det är lite trist. Men aa, får se hur ja gör. Antingen kör ja uppladdning idag och testar igen utan frukost eller så kör ja både och.

JimmyFlessa
2011-04-09, 15:19
Om du känner att dina resultat som du strävar efter får lida så tycker jag absolut att man kan käka något lättsmält en liten stund innan. Att ta en Energibar, el lite lättare frukost eller liknande, eller kanske någon slags shake av något slag är ju enkla lösningar. Känner man dock att man presterar kanon på utan intag av mat med tidig morgon tränging, utan att resultaten blir lidande så ser jag ingen anledning varför man skulle kunna köra på innan maten. Är det dock väldigt långa/intensiva pass vi pratar om så hade jag nog personligen föredragit att äta innan. Om man inte gör det så förutsätter jag att man ätit ordentligt dagen/dagarna innan och har planerat. Att köra total idiotträning utan mat vore nog bara kontraproduktiv annars.

Som sagt så är detta nog högst individuellt, men detta är hur jag ser på det i alla fall.

fotbollrap
2011-04-09, 17:47
Innan långpass laddar jag alltid upp dagen innan plus en stor frukost samma dag. Däremot vill jag kunna köra 15km utan frukosten, ska fan gå då cardion på gymet inte är mkt längre och den fungerar klockrent efter detta upplägg. Kan ha varit taskig mat/mkt träning dagarna innan morgonens pass dock så får se hur ja gör imorrn.

JimmyFlessa
2011-04-09, 17:57
Du verkar ha koll på det här med träningen och det låter ju som om att du har erfarenhet så det är ju bara att prova och hitta vad du trivs med då det är väldigt individuellt, som sagt.

fotbollrap
2011-04-09, 19:08
Visst är det så :) Tack för input!

fotbollrap
2011-04-10, 12:17
Käkade innan idag och det kändes bättre men segheten fanns ändå kvar. Vet inte om jag är halvseg på morgonen men kan åtminstone konstantera att jag verkligen ligger på gränsen nu. Måste nog äta mer, sova mer och möjligtvis vila lite mer. Har inte gått in i väggen men vill höja kvalitén på passen så de blir nog bra.

JimmyFlessa
2011-04-10, 19:11
Låter som en bra idé att du redan nu funderar på det här med att äta/vila mer så att du slipepr hamna i det läget där du blir utbränd eller likannde.