nisse1976
2011-04-02, 06:20
Jag har försökt få klart för mig hur transfett bildas, när man söker på det står det att det bildas vid industriell härdning av fetter och oljor men vad innebär det i praktiken och varför gör man det?
1: Är det omättat fett som man härdar för att det skall bli mättat fett och om det inte "härdas fullt ut" så att det blir rent mättat fett så blir det transfett? (Eller är det fortfarande omättat men det finns transfett i det?)
2: Varför gör man det? Är det ett misstag eller vad finns det för fördel med transfett (alltså ur smak/hanteringssynpunkt, att det inte är så fördelaktigt för kroppen har jag förstått.
1: Är det omättat fett som man härdar för att det skall bli mättat fett och om det inte "härdas fullt ut" så att det blir rent mättat fett så blir det transfett? (Eller är det fortfarande omättat men det finns transfett i det?)
2: Varför gör man det? Är det ett misstag eller vad finns det för fördel med transfett (alltså ur smak/hanteringssynpunkt, att det inte är så fördelaktigt för kroppen har jag förstått.