handdator

Visa fullständig version : viktökning till sommar


Karre gfx
2011-03-31, 13:10
Hej alla =)

jag är en kille som är 20 år och väger 72 kg och är 177 cm lång.
jag älskar att gyma och vill få en fin form av kroppen.

jag tycker att 72 kg är ganska lite för min längd 177 cm :( specielt när det är sommar snart :(

någon som kan ge tips eller har gjort det för ut att gå upp i vikt ung. 5 kg ?
asså väga lika mycket som min längd 177 cm ?

behöver det till sommmaren :(

King Grub
2011-03-31, 13:13
Ät mer. Går du inte upp i vikt trots att du vill, äter du för lite. Även om du själv tycker att du redan äter mycket. Det är för lite i alla fall.

Karre gfx
2011-03-31, 13:14
juste glömde att säga jag äter som en gris !!! men känner ändå att något fattas :(

rooz
2011-03-31, 13:16
juste glömde att säga jag äter som en gris !!! men känner ändå att något fattas :(
En liten gris?

Räkna på vad du stoppar i dig. Så får du ju svart på vitt.

King Grub
2011-03-31, 13:17
juste glömde att säga jag äter som en gris !!! men känner ändå att något fattas :(

Det fattas mer mat. Det du uppfattar som mycket mat är inte tillräckligt i alla fall.

Victuhh
2011-03-31, 13:18
Du äter fortfarande för lite :)

Karre gfx
2011-03-31, 13:20
okej , kan ni bara skriva en liten schema vad jag bör äta varje dag för att det ska räcka ?

King Grub
2011-03-31, 13:22
Vi vet väl inte vad du vill äta.

Bättre att du skriver ner vad du äter en normal dag, sedan tar mer av allt.

Karre gfx
2011-03-31, 13:26
okej ,

jag äter frukost : stekt ägg + 1 liba bröd
äter luch på skolan: det olika, fisk, kyckling, hamburgare, ....
efter gymet äter jag igen hemma: ris eller kyckling eller fisk eller köt .. men mest ris
sen på kvällen äter jag : pommes , eller hamburgare eller kyckling ..

+ jag tar gainer direkt efter gymmet ..

Karre gfx
2011-03-31, 15:23
:( ??

King Grub
2011-03-31, 15:24
Ja, ät mer, som sagt. Det där räcker uppenbarligen inte.

Supermicke
2011-03-31, 15:39
en enkel grej för att få i sig mer energi kan vara att dricka 0,5-1dl rapsolja i shakern extra per dag eller nåt..

kottovic
2011-03-31, 15:39
okej ,

jag äter frukost : stekt ägg + 1 liba bröd
äter luch på skolan: det olika, fisk, kyckling, hamburgare, ....
efter gymet äter jag igen hemma: ris eller kyckling eller fisk eller köt .. men mest ris
sen på kvällen äter jag : pommes , eller hamburgare eller kyckling ..

+ jag tar gainer direkt efter gymmet ..

Det där kan betyda allt från 1 riskorn till 2.

Karre gfx
2011-03-31, 16:00
en enkel grej för att få i sig mer energi kan vara att dricka 0,5-1dl rapsolja i shakern extra per dag eller nåt..

tillsammans med gainer el ?

mattoys
2011-03-31, 16:11
tillsammans med gainer el ?
ja blanda ihop det med gainern.

ät fler mål, käka en macka mellan frukost och lunch, mellanmål innan träningen.

Karre gfx
2011-03-31, 16:13
ja blanda ihop det med gainern.

ät fler mål, käka en macka mellan frukost och lunch, mellanmål innan träningen.


okej men e du säker på att det ska vara så mkt rappsolja ? det är inte farligt el ?

Rikard Jansson
2011-03-31, 16:15
Rapsolja tycker jag är ett ganska äckligt och dåligt alternativ. Hellre då öka kolhydraterna, d.v.s., ät mer mat, tills du håller på att spy. Går du upp för fort, så ät mindre. Går du fortfarande inte upp - ät mer.

mn8eii
2011-03-31, 16:17
Varför krångla till allt så jävla mycket? Ät mer mat eller rör på dig mindre så kommer du gå upp i vikt. Du är inget sorts övernaturligt fenomen utan lever efter samma fysikaliska lagar som alla oss andra.

Karre gfx
2011-03-31, 16:20
vill inte krånga det nej ... men jag har bara svårt att gå upp , vet fan inte vad jag ska göra mer !! äter mkt men känner att jag måste ändå lägga på mer men vill ha ett ganska snabbt resultat innan sommar ..

Karre gfx
2011-03-31, 16:21
kan det bero på att jag svettas mycket på gymmet tro ?

Fredron
2011-03-31, 16:29
kan det bero på att jag svettas mycket på gymmet tro ?

Nej.
Lägg till 2L röd mjölk (3%)/dag så kommer du garanterat gå upp några kilo till sommaren.

hertzman
2011-03-31, 16:57
Nej.
Lägg till 2L röd mjölk (3%)/dag så kommer du garanterat gå upp några kilo till sommaren.

+1

Mjölk är nyckeln till allt. Muskler, styrka och evig frihet. Särskilt röd mjölk.

Zorban
2011-03-31, 17:16
Nej.
Lägg till 2L röd mjölk (3%)/dag så kommer du garanterat gå upp några kilo till sommaren.
Hur är 2L extra mjölk per dag ur kalciumperspektiv? Lär väl hamna rätt högt ovanför rekommendationerna då.

hejhopp79
2011-03-31, 18:46
Dubbla portioner av allt.

mn8eii
2011-03-31, 18:58
vill inte krånga det nej ... men jag har bara svårt att gå upp , vet fan inte vad jag ska göra mer !! äter mkt men känner att jag måste ändå lägga på mer men vill ha ett ganska snabbt resultat innan sommar ..

Frågan är varför du vill lägga på dig fettvikt inför sommaren? Varför stressa istället för att ta det lugnare och lägga på dig kvalitativ massa istället?

OneManArmy
2011-03-31, 19:02
du borde kunna klämma in en 2-3 mellanmål till på din dag tycker jag

Supermicke
2011-03-31, 19:23
jag tkr det är jobbigt att vara äckligt mätt ofta så rapsolja hjälper fint men funkar väl lika bra att käka femdubbla

iallafall

blanda det här så blir det som godis
mjölk typ 5dl
3-5teskedar kakao
sen en del oboy pulver
skaka
sen i med massa olja

tadaa fett gott

Madonna
2011-03-31, 19:36
http://stronglifts.com/gomad-milk-squats-gallon-gain-weight/

Ingen koll alls på det här. Jag funderade på att göra det, men kom fram till att det är trist att bli tjock. Jag köpte en matvåg och planerade all min mat 4 veckor framöver och ser till att jag ligger +200-400 kcal varje dag.

Kollar kcal innehåll på allt jag äter, väger maten och ser till att det är 700 kcal i frukosten, lunchen och middagen. Sedan käkar jag en macka med mycket jordnötssmör (300kcal) och två äpplen (typ 150 kcal) till mellanmål och 250 g kvarg efter middagen (typ 180 kcal).

Sammanlagt ca 2730 kcal per dag, vilket borde räcka för mig som är 180 cm lång, väger 69 kg och kör Stronglifts 5x5.

mn8eii
2011-03-31, 19:38
jag tkr det är jobbigt att vara äckligt mätt ofta så rapsolja hjälper fint men funkar väl lika bra att käka femdubbla

iallafall

blanda det här så blir det som godis
mjölk typ 5dl
3-5teskedar kakao
sen en del oboy pulver
skaka
sen i med massa olja

tadaa fett gott

Och till det billiga priset av atheroscleros innan du har hunnit fylla 25.

stafh
2011-03-31, 21:03
Och till det billiga priset av atheroscleros innan du har hunnit fylla 25.

Hur tänker du då?

Fredriiik
2011-03-31, 21:06
Jag har också svårt att gå upp i vikt men jag kan inte äta asstora måltider pågrund av magmunsproblem. Men jag har börjat köra två dl vispgrädde i varje shaker jag kör, de är nästan 800 kalorier extra bara där per shaker :)
Man kan alltid lägga till småsaker överallt, men röd mjölk rekommenderas starkt!

MrJonas
2011-03-31, 21:12
Kan säga att jag har gått upp runt 4 kg denna månaden. Äter mycket flingor, mackor med ost och hemlagat. Fungerar bra för mig iaf.

Mapa
2011-03-31, 21:14
hela ägg är gott.. äggröra eller bara äta dem kokade. gammaldags mjölk är också fint. att äta fyra gånger per dag och säga att man äter som en gris är inte okej.

coolboynesko
2011-03-31, 21:15
Kan säga att jag har gått upp runt 4 kg denna månaden. Äter mycket flingor, mackor med ost och hemlagat. Fungerar bra för mig iaf.

Grisbulk ftw?

mn8eii
2011-03-31, 21:24
Hur tänker du då?

Det finns en stark korrelation mellan en ohälsosam diet där du får i dig stora mängder mättat fett och ateroskleros och andra kranskärlssjukdomar.

Flonkz
2011-03-31, 21:38
Är avundsjuk på dig! Ät massa onyttigheter eller drick någon deciliter olivolja (om du kan) till frukost varje morgon. Träna tungt, mycket protein, sov gott --> win

Honken
2011-03-31, 21:56
Det finns en stark korrelation mellan en ohälsosam diet där du får i dig stora mängder mättat fett och ateroskleros och andra kranskärlssjukdomar.

Oboy och olivolja är det nya dötsknarket bland ungdommarna!

mn8eii
2011-03-31, 22:08
Oboy och olivolja är det nya dötsknarket bland ungdommarna!

Antar att du är sarkastisk men faktum är att detta kommer vara vår tids största kamp för den allmänna hälsan. Är skrämmande vart vi är på väg och vad dagens livsstil kommer innebära för folkhälsan. Är ju bara att kasta ett öga på de länder som ligger ett par år före oss i utvecklingen (USA och Storbritannien t.ex.).

Eddie Vedder
2011-03-31, 22:11
Det finns en stark korrelation mellan en ohälsosam diet där du får i dig stora mängder mättat fett och ateroskleros och andra kranskärlssjukdomar.

Ohälsosam kost ja, mättat fett är desto mindre tydligt. Bara för att den ohälsosamma kosten råkar innehålla en hög andel av mättat fett ibland behöver inte mättat fett vara den oberoende kausala faktorn.

Är skrämmande vart vi är på väg och vad dagens livsstil kommer innebära för folkhälsan. .

Nyare data pekar ju faktiskt på att Sverige är i princip världsunikt bland I-länder med en stagnerad incidens av fetma och övervikt. Bland barn och ungdomar åtminstone.

Carcer
2011-03-31, 22:16
Nej.
Lägg till 2L röd mjölk (3%)/dag så kommer du garanterat gå upp några kilo till sommaren.

+1 Mjölk är det lättaste sättet att bulka på *popcorn*

Danne2k
2011-03-31, 22:19
Att äta fyra gånger per dag och säga att man äter som en gris är inte okej.

Vad har måltidsfrekvensen med saken att göra?

Finns de som äter 2 måltider om dagen och ändå får i sig >3000 kcal.

mattoys
2011-03-31, 23:19
Det finns en stark korrelation mellan en ohälsosam diet där du får i dig stora mängder mättat fett och ateroskleros och andra kranskärlssjukdomar.

är någon undersökning gjord på tränande individer, eller är det bara soffpotatis?

mn8eii
2011-04-01, 08:26
Eddie:

Du får väldigt gärna dela med dig av de rön som pekar åt det hållet. Nu är jag inte lika specialiserad som dig mot just kostvetenskap och nutrition så det är inte omöjligt att du har rätt, fast vad jag har sett så är det väl ganska vedertaget att en minskning i dietärt mättat fett är kopplad med en minskning av kardiovaskulära sjukdomar. Vad man inte har kartlagt tillräckligt är huruvida utbytet av energin från mättat fett mot kolhydrater är förknippat med en minskning av kardiovaskulära sjukdomar.

Jag gjorde en snabb sökning och kan dela med mig av en del intressanta resultat men komplettera gärna så kanske jag lär mig något idag med.

The role of reducing intakes of saturated fat in the prevention of cardiovascular disease: where does the evidence stand in 2010?
Current dietary recommendations advise reducing the intake of saturated fatty acids (SFAs) to reduce coronary heart disease (CHD) risk, but recent findings question the role of SFAs. This expert panel reviewed the evidence and reached the following conclusions: the evidence from epidemiologic, clinical, and mechanistic studies is consistent in finding that the risk of CHD is reduced when SFAs are replaced with polyunsaturated fatty acids (PUFAs). In populations who consume a Western diet, the replacement of 1% of energy from SFAs with PUFAs lowers LDL cholesterol and is likely to produce a reduction in CHD incidence of ≥2-3%. No clear benefit of substituting carbohydrates for SFAs has been shown, although there might be a benefit if the carbohydrate is unrefined and has a low glycemic index. Insufficient evidence exists to judge the effect on CHD risk of replacing SFAs with MUFAs. No clear association between SFA intake relative to refined carbohydrates and the risk of insulin resistance and diabetes has been shown. The effect of diet on a single biomarker is insufficient evidence to assess CHD risk. The combination of multiple biomarkers and the use of clinical endpoints could help substantiate the effects on CHD. Furthermore, the effect of particular foods on CHD cannot be predicted solely by their content of total SFAs because individual SFAs may have different cardiovascular effects and major SFA food sources contain other constituents that could influence CHD risk. Research is needed to clarify the role of SFAs compared with specific forms of carbohydrates in CHD risk and to compare specific foods with appropriate alternatives.Am J Clin Nutr. 2011 Apr;93(4):684-8. Epub 2011 Jan 26.

Effects on coronary heart disease of increasing polyunsaturated fat in place of saturated fat: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials.
BACKGROUND: Reduced saturated fat (SFA) consumption is recommended to reduce coronary heart disease (CHD), but there is an absence of strong supporting evidence from randomized controlled trials (RCTs) of clinical CHD events and few guidelines focus on any specific replacement nutrient. Additionally, some public health groups recommend lowering or limiting polyunsaturated fat (PUFA) consumption, a major potential replacement for SFA.

METHODS AND FINDINGS: We systematically investigated and quantified the effects of increased PUFA consumption, as a replacement for SFA, on CHD endpoints in RCTs. RCTs were identified by systematic searches of multiple online databases through June 2009, grey literature sources, hand-searching related articles and citations, and direct contacts with experts to identify potentially unpublished trials. Studies were included if they randomized participants to increased PUFA for at least 1 year without major concomitant interventions, had an appropriate control group, and reported incidence of CHD (myocardial infarction and/or cardiac death). Inclusions/exclusions were adjudicated and data were extracted independently and in duplicate by two investigators and included population characteristics, control and intervention diets, follow-up duration, types of events, risk ratios, and SEs. Pooled effects were calculated using inverse-variance-weighted random effects meta-analysis. From 346 identified abstracts, eight trials met inclusion criteria, totaling 13,614 participants with 1,042 CHD events. Average weighted PUFA consumption was 14.9% energy (range 8.0%-20.7%) in intervention groups versus 5.0% energy (range 4.0%-6.4%) in controls. The overall pooled risk reduction was 19% (RR = 0.81, 95% confidence interval [CI] 0.70-0.95, p = 0.008), corresponding to 10% reduced CHD risk (RR = 0.90, 95% CI = 0.83-0.97) for each 5% energy of increased PUFA, without evidence for statistical heterogeneity (Q-statistic p = 0.13; I(2) = 37%). Meta-regression identified study duration as an independent determinant of risk reduction (p = 0.017), with studies of longer duration showing greater benefits.

CONCLUSIONS: These findings provide evidence that consuming PUFA in place of SFA reduces CHD events in RCTs. This suggests that rather than trying to lower PUFA consumption, a shift toward greater population PUFA consumption in place of SFA would significantly reduce rates of CHD. Please see later in the article for the Editors' Summary.PLoS Med. 2010 Mar 23;7(3):e1000252.

Differences in coronary mortality can be explained by differences in cholesterol and saturated fat intakes in 40 countries but not in France and Finland. A paradox.
BACKGROUND: For decades, the coronary heart disease (CHD) mortality rate has been four or more times higher in Finland than in France despite comparable intakes of dietary cholesterol and saturated fat. A potential answer to this paradox is provided by this study of 40 countries and the analyses of other nutrients in the diets besides cholesterol and saturated fat.

METHODS AND RESULTS: CHD death rates for men aged 55 to 64 years were derived from the World Health Organization annual vital statistics. Dietary intakes were gathered from the Food and Agriculture Organization of the United Nations database. Forty countries at various levels of economic development and 40 dietary variables were investigated, including a lipid score that combined the intakes of cholesterol and saturated fat (Cholesterol-Saturated Fat Index [CSI]). The CSI was significantly and positively related to CHD mortality in the 40 countries. The countries with low CSIs had low CHD death rates. Countries with high CSIs had a wide range of CHD death rates. France, Finland, and other Western industrialized countries had similar CSIs. After adjusting for cholesterol and saturated fat, milk and many components of milk (butterfat, milk protein, calcium from milk, and riboflavin) and total calcium remained positively related to CHD mortality for all 40 countries. There were differences in the consumption of these foods and nutrients in France and Finland. Milk and butterfat (fat from milk, cream, cheese, and butter) consumption was higher in Finland than in France. The consumption of plant foods, recently shown to be protective against CHD (vegetables and vegetable oils containing monounsaturated and polyunsaturated fatty acids), was greater in France than in Finland.

CONCLUSIONS: Over the years, France and Finland, with similar intakes of cholesterol and saturated fat, consistently have had very different CHD mortality rates. This paradox may be explained as follows. Given a high intake of cholesterol and saturated fat, the country in which people also consume more plant foods, including small amounts of liquid vegetable oils, and more vegetables (more antioxidants) had lower rates of CHD mortality. On the other hand, milk and butterfat were associated with increased CHD mortality, possibly through their effects on thrombosis as well as on atherosclerosis.Circulation. 1993 Dec;88(6):2771-9.

Angående ditt andra påpekande vore det extremt intressant att ta del av den datan.

Eddie Vedder
2011-04-01, 09:01
Eddie:

Du får väldigt gärna dela med dig av de rön som pekar åt det hållet. Nu är jag inte lika specialiserad som dig mot just kostvetenskap och nutrition så det är inte omöjligt att du har rätt, fast vad jag har sett så är det väl ganska vedertaget att en minskning i dietärt mättat fett är kopplad med en minskning av kardiovaskulära sjukdomar. Vad man inte har kartlagt tillräckligt är huruvida utbytet av energin från mättat fett mot kolhydrater är förknippat med en minskning av kardiovaskulära sjukdomar.

Den första och sista studien pekar ju just på det jag säger. Varken surrogatmarkörerna eller sambanden är helt tydliga. Finnar i öster är sjukare av mättat fett än i väst. Låter det rimligt? Det är ju hela riden observationsdata eller experiment på akuta effekter som inte ger klara svar på om det är skadligt i längden.

http://traningslara.se/om-mattat-fett-kolesterol-samt-tips-for-att-oka-pa-fettet-i-kosten/

http://traningslara.se/om-kolhydrater-mattat-fett-och-skrapmat/

http://traningslara.se/kolhydrater-mattat-fett-och-%E2%80%9Dskrapmat%E2%80%9D-fortsattning/

Bara för att vissa individer med viss livsstil har en faktor gemensamt säger det inget om att det måste vara den kausala. Det är det stora problemet med kostforskning, observationsdata tas på alldeles för stort allvar.

Angående hälsoläget kan du läsa i Folkhälsorapporten 2009:

http://www.socialstyrelsen.se/Lists/Artikelkatalog/Attachments/8495/2009-126-71_200912671.pdf

Att det skjutit i höjden senaste 20 åren råder det inga tvivel om men det är just den absolut nyaste datan som pekar på att den kurvan planat ut och att ökningstakten stagnerat. Slump eller ej lär vi märka, men faktum kvarstår att det är ganska unikt.

Mapa
2011-04-01, 10:55
Vad har måltidsfrekvensen med saken att göra?

Finns de som äter 2 måltider om dagen och ändå får i sig >3000 kcal.

och 3000 kcal är mycket? tränar du hårt, har svårt och gå upp i vikt och ett fysiskt jobb är 3000kcal inte mycket alls.

visst går det att äta en buffé varje förmiddag och stå sig på det en hel dag. men det va väl inte riktigt det tråden handlade om.

stafh
2011-04-04, 09:59
Det finns en stark korrelation mellan en ohälsosam diet där du får i dig stora mängder mättat fett och ateroskleros och andra kranskärlssjukdomar.
Och hur mycket mättat fett finns det i t.ex. rapsolja eller olivolja?

Slurf
2011-04-04, 18:57
och 3000 kcal är mycket? tränar du hårt, har svårt och gå upp i vikt och ett fysiskt jobb är 3000kcal inte mycket alls.

Beror ju på ens dagsbehov.