handdator

Visa fullständig version : Snabba/långsamma proteiner


KalleTeodor
2011-03-29, 15:34
Jag skulle behöva veta vilken mat som har snabba respektive långsamma proteiner. Jag har hört att tonfisk är långsamt. Stämmer det? och hur är det med ägg, mjölk, hamburgare, kött i allmänhet, fisk, kyckling?

Tack på förhand!

ArtArtan
2011-03-29, 15:42
Nu kör jag bara rätt ur skallen utan några som helst underlag(:)) men skulle säga att all typ av kött är långsamma proteiner och att runt 30% av proteinet i mjölk är vassle dvs snabbt.

Blir säkert rättad av Eddie :P

Brickhead
2011-03-29, 15:53
Vad är det för fördelar och nackdelar mellan snabba och långsamma?

När vi ändå är inne på ämnet :D

King Grub
2011-03-29, 16:01
Vassleprotein, sojaisolat och vältuggat rött kött ger snabbt protein. Vassleprotein betydligt snabbare än dom andra två.

Snabbt protein stimulerar muskeluppbyggnaden. Det gör inte långsamt. (men även om det inte stimulerar proteinsyntesen (dvs uppreglerar den över normala nivåer) kan det givetvis användas till fullo i den vanliga pågående muskeluppbyggnaden).

Långsamt protein minskar muskelnedbrytning. Det gör inte snabbt protein.

Joe Hardgainer
2011-03-29, 16:02
http://www.kolozzeum.com/forum/attachment.php?attachmentid=62952&stc=1&thumb=1&d=1244811176

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC25140/?tool=pubmed

Brickhead
2011-03-29, 18:12
Vassleprotein, sojaisolat och vältuggat rött kött ger snabbt protein. Vassleprotein betydligt snabbare än dom andra två.

Snabbt protein stimulerar muskeluppbyggnaden. Det gör inte långsamt. (men även om det inte stimulerar proteinsyntesen (dvs uppreglerar den över normala nivåer) kan det givetvis användas till fullo i den vanliga pågående muskeluppbyggnaden).

Långsamt protein minskar muskelnedbrytning. Det gör inte snabbt protein.

ok! :)

Eddie Vedder
2011-03-29, 19:30
30% av proteinet i mjölk är vassle dvs snabbt.

Blir säkert rättad av eddie :p

I mjölk är det 20% vassle. :) Men annars helt korrekt. :)