Visa fullständig version : Bananerna blir snabbt bruna
Har ett stort problem för mig som är en bananälskare. De blir bruna efter bara någon dag i kylen. Har ganska kallt i min kyl för att det är mycket härligare med läskande mjölk och iskalla frukter, men har även testat att ha varmare för att se om bananen håller sig mogen. Mina föräldrars bananer kan bevaras i kylen i en vecka och är fullt ätbara ändå, de måste bära på en hemlighet de vägrar tala om. Håller jag inte tillräckligt rent i kylen? Vad är felet tror ni?
Gröna bananer håller sig 15-20 dagar vid sval temperatur och ca en vecka i rumstemperatur. Gula, redan mogna håller sig ett par dagar i rumstemperatur och knappt en vecka om de förvaras svalt. Med svalt avses runt 13°C. Bananer ska aldrig förvaras i kylskåp, då förlorar de smak och blir gråa till färgen.
http://www.recepthjalpen.se/banan.html
http://www.recepthjalpen.se/banan.html
Alright!:hbang:
MeekGeek
2011-03-29, 06:38
Låt bananerna mogna framme i rumstemperatur tills de börjar bli lite bruna. Efter detta kan du förvara dem i kylskåpet för att inte låta dem gå dåliga.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.