handdator

Visa fullständig version : Kokta skalade ägg i storpack, hållbarhet?


Kischen
2011-03-14, 18:13
Vet att man bara kan säga något generellt, men alltid bra att höra hur hardkår andra är så man vågar ta ut svängarna lite *popcorn*

Köpte en 2 kilos-förpackning ägg på Martin Olsson. Äggen är skalade och ligger i nån sorts saltlösning tror jag. Det står på burken att dem håller 8 dagar från öppnandet och ska förvaras i 1-4 grader.

Jag har förvarat dem i 5 grader och idag är den åttonde dagen.

Hur länge skulle ni våga chansa? Har väl en 20 kvar och kan väl äta 5-6 om dagen.

Åt 5 nu och dom smakar bra.

Sverker
2011-03-14, 18:23
Jag chansar aldrig.

Det är, för en bakterie, stor skillnad mellan 4 och 5°C. Efter bäst före har du inga garantier på produkten längre.



Vill du chansa så ser jag inga uppenbara risker med äggen ännu några dagar:D

Eddie Vedder
2011-03-14, 19:33
Marie-Louise Danielsson Tham är en bra källa skulle jag säga.

Spola till 01:35 om du har bråttom:

http://svtplay.se/v/2209317/bast_fore-datum_pa_gott_och_ont

Sverker
2011-03-14, 20:04
Det är inte samma produkt. Hon hade ett kokt ägg. Äggen här är skalade och ligger i saltlake. Det är bara till att harva igenom riskerna.

Kischen
2011-03-14, 20:05
Cool, precis er jag sökte svar av. Sverker, någon tanke om hur "saltvattnet" skyddar?

Jag ska nog köra några dagar till, tar emot att slänga mat :(
Galen länk Eddie, hon är hård den gamla tanten, eller snål as hell :D

Sverker
2011-03-14, 20:10
Saltlaken skyddar mot uttorkningen.

Nu ser jag ingen direkta hälsofarer med produkten. Men jag har inte alla förutsättningar.

Eddie Vedder
2011-03-14, 20:28
Det är inte samma produkt. Hon hade ett kokt ägg. Äggen här är skalade och ligger i saltlake. Det är bara till att harva igenom riskerna.

Oj, missade att det var i saltlake.:em: Då är det ju svårare som du säger.

Gurram
2011-03-15, 00:06
Vad kostade förpackningen? är det gott? att rekommendera?