handdator

Visa fullständig version : Ont i ryggen ca 2 månader


Uffesmyg
2011-03-10, 19:30
Har nu haft ont i ryggen ca 8 veckor. Ländryggen. Skiftar sida. ibland vänster, ibland till höger och ibland i mitten av ryggkotorna längst ner vid ländryggen!. Värken kommer så fort jag anstränger ryggen och känner som mest efter en arbetsdag!! Inga större problem när jag är ledig, förutom när jag sitter ner i dålig stol/bil.

Misstänker att det kan ha uppkommit från gymmet. Körde ett ryggpass och avslutade med sittandes rodd. Kände träningsvärk i ländryggen efteråt (skall inte kännas där ens) Efter det har jag haft problem med ryggen. Det värsta är när jag böjjer mig/lyfter och sitter i en dålig stol/bil etc.

Det strålar inte ner i benen/rumpa utan känns nästan som det är löst nere vid ländryggens slut. Även känt att musklerna runt magen tagit stryk och är stela. Efter jag jobbat känns det som mest. Det HAR blivit bättre men inte mer än 50%.

Har varit hos sjukgymnast vilket konstaterade AKUT ryggskott. Borde vara borta nu känns det som?

Har varit hos kiropraktor som konstaterade LUMBAGO och visade rygg/bålövningar jag ska göra hemma. Har inte gjort någon större skillnad.

Har varit hos massör som inte känner något fel i muskler.

Är det dags för en röntgen eller kan det vara ett långvarit ryggskott? Eller kan det vara ett mindre diskbråck? Någon som varit med om något liknande?

TurningTorso
2011-03-11, 00:32
Jag har haft ont i kors- och ländrygg med låsningar under 10 års tid. Se till att hitta någon som är erkänt duktig på ländryggsbesvär. Du kan självklart börja med den vanliga vården, men om det visar sig att de inte hittar något efter sina undersökningar (vilket är ganska vanligt) så leta upp någon som är specialiserad.

Se till att du har bra rörlighet och styrka i höft, bröstrygg, mage, ländrygg m fl
dvs låt någon kolla det.

Se till att hålla magen och arslet vältränade.

Lyssna på bra metal :hbang:

Det sistnämnda är frivilligt men lindrar smärtan tillfälligt.