handdator

Visa fullständig version : När väger ni ert kött eller kyckling?


childman
2011-03-09, 22:18
Ja... När väger ni det för att få ut rätt näringsinnehåll?

Big Sleazy
2011-03-09, 22:21
Innan tillagning.

Bwall
2011-03-09, 22:21
Näringsdeklarationen på förpackningen gäller för otillagad råvara.

Kravmaga
2011-03-09, 22:22
Ja... När väger ni det för att få ut rätt näringsinnehåll?

I det tillståndet som näringsvärdet anvisar (om det anges på förpackningen gäller det för det tillståndet som köttet är i, är det ex från en näringstabell är det för det tillstånd tabellen anger)...

Spartansk
2011-03-09, 22:28
Om man köper fryst mat, anger näringstabellen på förpackningen innehållet i fryst form? En hel del vatten försvinner ju när man tinar.

mattilainen
2011-03-09, 22:29
alltid tillagat och så försöker jag hitta en bra referens för tillagat. Är jag extra noga mäter jag smöret/fettet som det steks i.

Crocker
2011-03-09, 22:56
Väger inte, tar det som står på förpackningen. Om det blir några kcal mer eller midre bryr jag mig inte om.

Fredrik_S
2011-03-09, 23:29
köper 6 kg kyckling och försöker se till att det är slut när veckan är över, då har man fått i sig tillräckligt protien utan några beräkningar..

Kravmaga
2011-03-10, 06:48
Om man köper fryst mat, anger näringstabellen på förpackningen innehållet i fryst form? En hel del vatten försvinner ju när man tinar.

Det gäller för fryst. Väg kycklingen innan upptining, hur mycket vatten som försvinner spelar mindre roll så länge du redan vägt den.

King Grub
2011-03-10, 06:57
Näringsvärdet är beräknat på kyld/upptinad filé.

Kronfågel. http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=4275474&postcount=6

Näringsvärdet för kycklingfilé är aktuellt på vikten på den frysta filéen.

Kronfågel. http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=610927&postcount=7

Spridis
2011-03-10, 07:08
köper 6 kg kyckling och försöker se till att det är slut när veckan är över, då har man fått i sig tillräckligt protien utan några beräkningar..

+1

Jag har alltid kört enligt totala veckointaget istället för dagsintaget.
Enklare i alla lägen.

childman
2011-03-10, 08:43
Kronfågel. http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=4275474&postcount=6



Kronfågel. http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=610927&postcount=7

Tack Grub!

eiri
2011-03-10, 08:46
gör 2kg i ugnen lägger in i kylen, sen tar jag ut och väger upp 180-190~ lagad kyckling, vilket är ungefär 250-260g olagad.

StraightEdge
2011-03-10, 12:45
Väger tillagat och går då givetvis efter ett annat tillagat näringsvärde och inte det som står på förpackningen.

JimmyFlessa
2011-03-10, 14:50
Väger du det i otillagat tillstånd så gäller de näringsvärden som står på paketet. om du väger efter tillagning så får du göra andra beräkningar.

Exempel: Du köper en påse kycklingfilé som är fryst och tar ut en fryst filé på 150 Gram. På paketets baksida står det att per 100 gram innehåller filén 20 gram protein & 100 Kalorier då gör du helt enkelt så att du räknar på 1,5 *100 kaorier samt 1,5 * 20 gram protein = 150 Kalorier samt 30 Gram Protein.

om du istället låter kycklingfilén tina, stekas och sedan vägas så får du leta upp näringsvärdena för den färdiglagade kycklingfilén. Varför näringvärdena ändras är helt enkelt såpass simpelt att produkten i sig släpper i från sig vätska etc.

Hope i made my self clear. :)