handdator

Visa fullständig version : Mjölk och cancer


King Grub
2011-02-23, 13:00
Observational evidence suggests that nutritional factors contribute to a substantial proportion of cancer cases, and milk contains numerous bioactive substances that could affect risk and progression of cancer. Cancer results from multiple genetic and epigenetic events over time, so demonstrating a specific effect of nutrients or other bioactive food components in human cancer is challenging. Epidemiological evidence consistently suggests that milk intake is protective against colorectal cancer. Calcium supplements have been shown to reduce risk for recurrence of adenomatous polyps. Calcium supplementation has not been observed to reduce risk for colon cancer, although long latency and baseline calcium intake affect interpretation of these results. High calcium intake from both food and supplements is associated with increased risk for advanced or fatal prostate cancer. Results from epidemiological studies examining the relationship between intake of dairy foods and breast or ovarian cancer risk are not consistent. Animal studies have suggested that galactose may be toxic to ovarian cells, but results from epidemiological studies that have examined ovarian cancer risk and milk and/or lactose intakes are mixed. Dietary guidelines for cancer prevention encourage meeting recommended levels of calcium intake primarily through food choices rather than supplements, and choosing low-fat or nonfat dairy foods.

Nestle Nutr Workshop Ser Pediatr Program. 2011;67:173-85. Milk and the risk and progression of cancer.

http://content.karger.com/ProdukteDB/produkte.asp?Aktion=ShowPDF&ArtikelNr=000325583&Ausgabe=0&ProduktNr=254518&filename=000325583.pdf

häftig
2011-02-23, 13:07
Nestle Nutr Workshop Ser Pediatr Program. 2011;67:173-85. Milk and the risk and progression of cancer.

and choosing low-fat or nonfat dairy foods.
Intressant studie, det enda jag var lite fundersam över är det fetmarkerade. Innehåller lågfettprodukter mindre kalcium?

Eddie Vedder
2011-02-23, 15:03
Intressant studie, det enda jag var lite fundersam över är det fetmarkerade. Innehåller lågfettprodukter mindre kalcium?

Det är ingen studie för det första. Och för det andra så har inte rekommendationen om lågfettvarianter med cancern att göra.

Gunfire
2011-02-23, 22:38
Gäller det även för vassle då eller? asså vanligt protte pulver, den här artikeln

salmiak
2011-02-23, 22:44
Kanske en bidragande faktor varför japanerna är så mycket mindre troliga att utveckla en aggressiv prostatacancer än oss svenskar.
Det finns kanske fördel med att vara laktosintolerant, som de flesta asiater är, tillslut!

Crocker
2011-02-23, 22:44
Gäller det även för vassle då eller? asså vanligt protte pulver, den här artikeln
Är du seriös?

Gunfire
2011-02-23, 22:48
Ja det är jag, får man något svar?:)

Crocker
2011-02-23, 22:49
Ja det är jag, får man något svar?:)
Detta är inget nytt, Ingen studie heller.
Men vill du ha världens optinoja så ja kanske. Det är väl fosfor&Kalcium man sett varit en stor bov?

Gunfire
2011-02-23, 22:53
Jahap, finns det något protien pulver som inte innehåller laktos? då blir man väl av med dom ämnen

Crocker
2011-02-23, 22:55
Jahap, finns det något protien pulver som inte innehåller laktos? då blir man väl av med dom ämnen
Laktos är laktos. Fosfor är fosfor, kalcium är kalcium.
Laktos är en disackarid(kolhydrat).
Så svaret blir nej, laktos har inget med det att göra.

Gunfire
2011-02-23, 22:56
okej innehåller kött också kalcium eller?

Crocker
2011-02-23, 22:58
okej innehåller kött också kalcium eller?
Varför är du rädd för kalcium?

http://lmgtfy.com/?q=Finns+kalcium+i+k%C3%B6tt%3F

Tolkia
2011-02-23, 22:59
Det finns ingen poäng med att försöka sanera kosten på kalcium. Det är nog inte så lätt att leva utan skelett heller, om vi spetsar till det lite.

Ang. kalcium och fosfor, så handlar det, som så ofta annars, om de två svåra sakerna LAGOM och MÅTTLIGHET. Det är ingen bra idé att leva på ett livsmedel endast, av väldigt många anledningar. Sprid riskerna.

Gunfire
2011-02-23, 23:04
Hade en gång ett lätt förhöjt kalcium värde typ 2.65 så var det en oerfaren läkare som gjorde världens grej av det ,han börja snacka om cancer o skit, sen fick ja remiss till en internmedicinare som tog om proverna o allt var bra(han förklara att den läkaren har sagt fel), har typ fått noja efter det :S

Crocker
2011-02-23, 23:08
Hade en gång ett lätt förhöjt kalcium värde typ 2.65 så var det en oerfaren läkare som gjorde världens grej av det ,han börja snacka om cancer o skit, sen fick ja remiss till en internmedicinare som tog om proverna o allt var bra(han förklara att den läkaren har sagt fel), har typ fått noja efter det :S
Om allt var bra, ska du inte oroa dig såklart.

Gunfire
2011-02-23, 23:12
Ne men vill typ undvika "onödiga" konserkvenser, hade inte det här problemet tills ja börja deffa, då måste man hålla ett högt protte intag, och det blir svårt med alla varningar hit och dit, så frågan är, hur ska man få i sig protien då? en del kommer ju från mjölkprodukter som kvarg,keso osv.. sen vassle om det räknas. några tips ?:)

Crocker
2011-02-23, 23:14
Ne men vill typ undvika "onödiga" konserkvenser, hade inte det här problemet tills ja börja deffa, då måste man hålla ett högt protte intag, och det blir svårt med alla varningar hit och dit, så frågan är, hur ska man få i sig protien då? en del kommer ju från mjölkprodukter som kvarg,keso osv.. sen vassle om det räknas. några tips ?:)
Är allt okej finns inga konsekvenser.

salmiak
2011-02-23, 23:36
Ne men vill typ undvika "onödiga" konserkvenser, hade inte det här problemet tills ja börja deffa, då måste man hålla ett högt protte intag, och det blir svårt med alla varningar hit och dit, så frågan är, hur ska man få i sig protien då? en del kommer ju från mjölkprodukter som kvarg,keso osv.. sen vassle om det räknas. några tips ?:)

Variera! Det är ett i regel ganska bra sätt att undvika "onödiga konsekvenser". Drick inte 5 liter mjölk/dag i 40 år, samt på det ta vitamintabletter med extra calcium.
Ibland känns det som att nästan alla livsmedel ger något slags medföljande problem när det äts i viss mängd, MEN viktigt att också tänka på är helhetsbilden och att man inte behöver stirra sig blind på siffror.
Med variation på vardagen blir den roligare, godare och nyttigare :)

Eddie Vedder
2011-02-24, 08:02
Kanske en bidragande faktor varför japanerna är så mycket mindre troliga att utveckla en aggressiv prostatacancer än oss svenskar.
Det finns kanske fördel med att vara laktosintolerant, som de flesta asiater är, tillslut!

Kan vara. Men jag tror jag svarade dig på samma sak i en annan tråd och den asiatiska måltidskulturen är traditionellt sett så otroligt annorlunda att jag inte tror man kan peka på varken A eller B. Äter man lite överhuvudtaget och har ritualer runt maten tillsammans med familj på det sättet så är nog den sociala aspekten viktigare än vad som de facto äts.

Vore sjukt intressant med mer studier på måltidsmiljö, sociala kontexter runt maten och hur det korrelerar med hälsan.

Apos78
2011-02-24, 08:31
Det finns ingen poäng med att försöka sanera kosten på kalcium. Det är nog inte så lätt att leva utan skelett heller, om vi spetsar till det lite.

Ang. kalcium och fosfor, så handlar det, som så ofta annars, om de två svåra sakerna LAGOM och MÅTTLIGHET. Det är ingen bra idé att leva på ett livsmedel endast, av väldigt många anledningar. Sprid riskerna.

+1.

Och ja, det verkar vara det svåraste inom nutritionen. I särklass.

hejhopp79
2011-02-25, 11:01
Vore sjukt intressant med mer studier på måltidsmiljö, sociala kontexter runt maten och hur det korrelerar med hälsan.

Helt klart.

Cerberus
2011-02-25, 20:58
Roseto-mysteriet är annars intressant, googla. Tror definitivt ens sociala miljö är viktigare än något annat, min högst subjektiva åsikt.

Cerberus
2011-02-25, 20:59
roseto-effect ger utslag på google iaf