handdator

Visa fullständig version : Vad suger du på?


eternallord
2011-02-19, 22:58
Många här på brädan är ambitiösa killar och tjejer, goda akademiska förutsättningar, dedikerade träningsregimer, musikaliska med mera. Men nu tänkte jag att vi skulle diskutera lite saker som vi aldrig lyckats få häng på.

Nu menar jag alltså inte saker som man helt enkelt är kass på för att man inte försökt, utan saker man borde kunna eller verkligen har lagt ner tid på att försöka bli bra på utan framgång. Trådstartaren börjar i vanlig ordning!

Sport/träning har jag sysslat med hela livet till och från, i mina yngre dagar tvingade farsan med en till fotboll och hockey och på senare dagar gym och kampsport. Förutom en fetto-period i 16-års åldern har jag i princip alltid hållit mig aktiv med någon sorts aktivitet. När jag var omkring 14 så var extremsport på tapeten ordentligt, jag hade redan åkt snowboard i många år och var ganska vass på det, så jag tänkte att det var dags att jag plockar upp skateboardåkning. Sagt och gjort. Ungefär ett år senare och ett sprucket ögonbryn senare så var jag på sommarlovets sluttamp i vanlig ordning ute och åkte när en äldre kille från skolan cyklade förbi och snackade lite. Han sa "nu har jag sett dig här varenda jäkla dag hela sommarlovet, visa mig vad du kan". Och jag kunde inte ett skit. Knappt en proper ollie! Jag lyckades hitta mina egna vägar till ett par simpla grinds med mera, men jag lyckades aldrig förstå mekaniken bakom hur man hanterar en skateboard. På snowboarden var det en "Aha"-upplevelse när man förstod hur man ska föra kroppen i symbios med brädan, men jag nådde aldrig det stadiet på skateboarden, hur länge jag än tränade. Efter det skämmiga eftermiddagsmötet lade jag för evigt skateboarden på hyllan och gick vidare.

En helt annan sak, som påverkar mig negativt i vardagslivet är att jag har helt otroligt svårt att komma ihåg namn. Ansikten kommer jag ihåg bra, men vad namn beträffar är jag helt tappad. Inte bara namn utan personer generellt, jag kan känna igen dem men ha väldigt svårt att placera dem, när de pratar med mig som att vi känner varandra väl. Oftast lyckas jag med en ninjas smidighet dansa mig kring pinsamheter, men ibland blir det problem när man inte kommer ihåg namnen på exempelvis skolkamrater som man ser varenda dag. Märkligt... någon som känner igen sig?

Er tur!

Wille005
2011-02-19, 23:00
Jag suger på att peta mig djupt i näsan utan att börja blöda näsblod.

Petoria
2011-02-19, 23:01
Hmm, motivation till att plugga kanske? Har egentligen aldrig gjort det och bara klarat mig genom att ha ganska lätt för att lära mig. Men går sämre och sämre för varje år känns det som, så får väl ta tag i det till slut :D

mik
2011-02-19, 23:03
Jag är väl knappast ensam när jag säger att jag trodde tråden skulle handla om något annat?

tglr
2011-02-19, 23:04
...På en p*nis.

Nä då, antagligen på att plugga.

RassK
2011-02-19, 23:06
Jag suger på att peta mig djupt i näsan utan att börja blöda näsblod.

+1. Näsblod minst 3x om dan!
Gotta dig deep!

eternallord
2011-02-19, 23:07
Jag är väl knappast ensam när jag säger att jag trodde tråden skulle handla om något annat?

falsk marknadsföring är något jag inte suger på ;)

Sniggel
2011-02-19, 23:08
Åka skidor och skridskor. Fattar inte hur alla orkar. Jag blir jättetrött i musklerna kring fotleden och får väldigt ont för att "skorna/skidorna sitter fel". Kan ju bero på felaktig teknik också iofs. Men alla andra som har åkt lika mycket skridskor som mig (inte jättemycket, men regelbundet under barn/tonår) brukade aldrig ha några problem.

Provade i vuxen ålder att åka skidor igen och har vissa smärtor i foten kvar fortfarande (pga överansträngning förmodligen).

När jag joggade regelbundet med kompisar och familj när jag var yngre var jag också alltid sämst och utvecklades mest långsamt. De andra fick springa före och tog alltid något varv extra runt banan eftersom det tog tid att vänta in mig :D

Som bäst sprang jag milen på 62 minuter.

Utöver det har jag dålig simultanförmåga (och är virrig och glömsk och har väldigt dåligt sinne för detaljer)

Sen är där väl en massa andra saker jag varit dålig på men som jag tränat bort.

Wille005
2011-02-19, 23:08
+1. Näsblod minst 3x om dan!
Gotta dig deep!
Alltid lika pinsamt när man möter gymgrabbarna med blod i ansiktet, hur man än förklarar så tror alla att det är läppstift... :(

Inge Enveten
2011-02-19, 23:10
Att bli nöjd. Lyckas aldrig.

Olegh
2011-02-19, 23:13
Laserdome. Tvärsist alla rundorna.

Egentligen har jag nog inte ett enda, lättdefinierat, område som jag är värdelös på. Jag är dålig på att småprata och rent allmänt socialisera. Men helt usel? Njae, jag kan ju, men det kommer inte helt naturligt. Finns många andra saker som man är dålig/medioker på också, men jag hittar inget att placera allra längst ner på en skala.

von huff
2011-02-19, 23:15
Språk.Jag har svårt att lära mig olika språk*mini

sandberg93
2011-02-19, 23:16
deffa *grr*

tntballe
2011-02-19, 23:16
Noll taktkänsla och kan inte få nån känsla för musikinstrument, hör väl antagligen ihop. Försökt lira diverse instrument i yngre dar men lyckades jag memorera något stycke på t. ex. gitarren så kunde vem som helst få fram finare ljud av att använda en slägga som plektrum.

Petoria
2011-02-19, 23:17
Laserdome. Tvärsist alla rundorna.

Egentligen har jag nog inte ett enda, lättdefinierat, område som jag är värdelös på. Jag är dålig på att småprata och rent allmänt socialisera. Men helt usel? Njae, jag kan ju, men det kommer inte helt naturligt. Finns många andra saker som man är dålig/medioker på också, men jag hittar inget att placera allra längst ner på en skala.

+1

småprata med personer jag inte känner bra är jag ganska dålig på

vrok
2011-02-19, 23:23
Knäböj. Fruktat dålig på att öka i det. Tar mer i bänk än böj nu. Riktigt pinsamt. Skyller det på att jag jobbat som brevbärare med mycket spring och att mitt gym inte har ett squatrack så man inte vågar pusha sig själv ordentligt. :(

agazza
2011-02-19, 23:24
Sport. Aldrig varit med i någon slags gruppaktivitet förutom Killerball, som jag för övrigt är bäst på.

Jag är även kass på lyssna på överordnade så länge dom inte är bättre än mig på det dom säger åt mig att göra, vilket inte är ofta tyvärr. Det är väl samma i alla yrken där man ska producera en tjänst osv misstänker jag

Kan vara jävligt nonchalant i samma läge.

Jag växte även upp inom bullerzonen till en fabrik när jag var ung och sover därför bättre när det väsnas än när det är tyst, det gör att folk tycker jag är väldigt disträ, för jag har väldigt svårt att uppmärksamma när folk pratar med mig, för i mitt huvud, ifall jag koncentrerar mig på något annat tex tv:n uppfattar jag i princip bara den.

Jag har även väldigt dåligt närminne, eller vad jag registrerar, jag kan komma ihåg vart min tjej ställde ifrån sig sin lypsyl på en fest förra veckan, eller vart något ligger som jag såg i ögonvrån för 2 dagar sedan, men har skitsvårt att komma ihåg viktiga saker.
Det har medfört att jag måste anteckna allt om allt på jobbet, som iof blivit en stor fördel då det har lett till att jag har fått en mer administrativ arbetsuppgift.


Jag har även lite problem med symmetri och måste mäta att högtalare, bänkar, byråer etc i lägenheten står lika långt ifrån varandra och står symmetriskt. Det har även varit till lite fördel i jobbet då vi producerar en produkt som ska se likadan ut jämt.

Jag kan även vara arrogant, ha lite sympati för vissa och ha svårt att vara ödmjuk inför folk jag anser är sämre än mig på jobbet. Speciellt ifall dom tror sig vara lika bra eller bättre på det jag gör.


Har även svårt att ta att jag har fel.

Jag är även riktigt dålig på svenska.

Jag är även snål och går mer på logik än känslor när det gäller i princip allt i livet.


EDIT: plus alla andra typiska killsaker som rabblas upp, taktkänsla osv

Loke
2011-02-19, 23:28
Det är ju svårt det där, som du säger, för att man verkligen ska kunna säga att man suger på något måste man ju ha gett det en ärlig chans.

Jag trodde riktigt länge att jag sög på styrketräning. Det får jag nog ändå erkänna inte stämmer nu.

Inlines och snowboard har jag köpt, varit dålig på och gett upp, men frågan är om jag verkligen gett dem en ärlig chans...

Men musik är jag faktiskt dålig på. Jag menar, jag är inte kass, men med tanke på all den tid jag lagt på övande är jag faktiskt inte så bra. Skapligt gehör har jag fått, men motoriken har inte gått in.

Crocker
2011-02-19, 23:30
Är otroligt tjurig, har dålig motorik. Svårt att vara social med personer som inte är vänner.

Bahir
2011-02-19, 23:32
Pingis och racketsporter i övrigt. Plugga sådant jag inte tycker är ett dugg intressant.

Rikard Jansson
2011-02-19, 23:36
Empati, tror inte ens jag riktigt förstått konceptet. Förutom det, +1 på Agazzas lyssna på överordnade, nonchalans, disträ, närminne, arrogans, dock inte brist på sympati, svårt att ta att man har fel... Ta till mig andras musiksmak, hålla truten stängd inför folk som tror på medium/spöken/feminism etc

hidden
2011-02-19, 23:40
Suger på matte.

eternallord
2011-02-19, 23:44
Empati, tror inte ens jag riktigt förstått konceptet. Förutom det, +1 på Agazzas lyssna på överordnade, nonchalans, disträ, närminne, arrogans, dock inte brist på sympati, svårt att ta att man har fel... Ta till mig andras musiksmak, hålla truten stängd inför folk som tror på medium/spöken/feminism etc

Intressant... för mig känns empati som en grundförutsättning för att känna sympati.

Eliasso n
2011-02-19, 23:46
Personminnet helt klart, har svårt som fan att placera folk. Att man dessutom har en tvillingbrorsa som rör sig i samma lilla "branch" fuckar upp det ännu hårdare då folk imellanåt kommer fram och hälsar men inte säger något namn, detta ställer mig i en ytterst svår situation då jag inte vet om personen känner mig eller min bror :)

krappen
2011-02-19, 23:47
Har aldrig varit en dålig förlorare men nu på senare dagar när jag blivit bättre och till och med väldigt, väldigt bra på en del spel så har jag svårt att ta en förlust, speciellt när jag märker att jag själv inte presterar till maximum. Vi kan ta mitt quake-spelande som exempel, när jag spelar så är det blodigt allvar, gör jag ett misstag så blir jag så fruktansvärt frustrerad att det resulterar i en näve i tangentbordet, gör jag två misstag så flyger det tangenter över rummet. Jag är alltså riktigt dålig på att acceptera mina egna brister och fel. Det är också en anledning till att jag bara "satsar" på spel där man spelar 1on1 då jag kan ha tendenser att bli surmulen, förbannad och gapa på mina lagkamrater när de gör fel.

Jag är riktigt dålig på att flörta.

Jag är dålig på att ta initiativ att städa.

Jag är dålig på att planera.

Jag kan vara en person som inte pratar med dig i över huvud taget om du visar dig vara en hycklare.

Jag är riktigt dålig på att hantera min ekonomi, jag har sällan koll på hur mycket pengar jag har på kontot och det kan ibland gå så långt att jag måste stressjobba för att få ihop pengar.

Rikard Jansson
2011-02-19, 23:48
Intressant... för mig känns empati som en grundförutsättning för att känna sympati.

Förstår ju varför andra mår dåligt av något, kan enkelt bygga ett inre hypotetiskt scenario där samma sak händer mig, för att då förstå hur det skulle kännas. Men det finns aldrig någon emotionell respons, som jag har förstått att det ska vara? Eller?

Kimball
2011-02-19, 23:48
Stundvis på att ta tag i saker, gör jag de inte med en gång blir de ofta väääldigt utdragna och i värsta fall aldrig gjorda innan någon (irriterat) påminner mig.

Sen suger jag på allt som har med hantverk att göra samt allt som har med bilar att göra, ligger helt enkelt inte i mitt intresse hur mycket jag än försökt bry mig om det.

Yes
2011-02-19, 23:49
Löpning. Jag skulle förmodligen bli utskrattad på ett fat-camp. Så dålig är jag.

Köra tvåhjulingar. Always a miscommunication...

Kallprata. "Såeh, vilket hemskt väder vi har idag...". Eller kanske prata i största allmänhet. Fast ibland beror det på att jag faktiskt hatar dig.

Göra färdigt saker jag har påbörjat. Senast tänkte jag att jag skulle designa en klocka(delvis agazzas fel). Kom en bit på vägen, sen bestämde jag mig för att göra samma sak fast med CAD istället. Tog ju flera dagar att komma igång med helt främmande program...

Fotboll. Jag var alltid den som blev vald bland de sista. Desto bättre var jag på hockey. Eller i varje fall åka skridskor. Tänk en konståkare fast byggd mer som en kanonkula.

eternallord
2011-02-19, 23:52
Förstår ju varför andra mår dåligt av något, kan enkelt bygga ett inre hypotetiskt scenario där samma sak händer mig, för att då förstå hur det skulle kännas. Men det finns aldrig någon emotionell respons, som jag har förstått att det ska vara? Eller?

Definitionerna av orden är visserligen bestridda så du kanske menar något annat än den definition jag har av ordet, därav förvirringen. Men så som jag förstår och använder orden så innebär empati att man kan sätta sig in i och förstår en persons känslor, men sympati är att faktiskt hysa medkänslor för en annan person.

Dreas
2011-02-19, 23:55
Längdskidor och sporter överlag.

Med tanke på hur många timmar man spenderat på längdskidorna borde jag vara någon typ av proffs vid detta lag, men icke. Kan ju ha berott på 0 teknikträning och kassa "vallfria" skidor också....

Bollkänslan är noll, ändå envisats med att spela fotboll i 10 år och innebandy samt volleyboll på skoj i 3-4år.

Rikard Jansson
2011-02-19, 23:57
Definitionerna av orden är visserligen bestridda så du kanske menar något annat än den definition jag har av ordet, därav förvirringen. Men så som jag förstår och använder orden så innebär empati att man kan sätta sig in i och förstår en persons känslor, men sympati är att faktiskt hysa medkänslor för en annan person.

Var säker på att du hade fel då jag som sagt har svårt att ta åt mig att jag har fel ;) Men kollade på wikipedia och du har rätt, visar sig dock att jag varken är sympatisk eller empatisk. Har en av de 4 komponenterna inom empati, men vet inte om det räknas. Hur som helst så är det väl inte så viktigt ändå, bara man är snäll :)

agazza
2011-02-19, 23:58
Löpning. Jag skulle förmodligen bli utskrattad på ett fat-camp. Så dålig är jag.

Köra tvåhjulingar. Always a miscommunication...

Kallprata. "Såeh, vilket hemskt väder vi har idag...". Eller kanske prata i största allmänhet. Fast ibland beror det på att jag faktiskt hatar dig.

Göra färdigt saker jag har påbörjat. Senast tänkte jag att jag skulle designa en klocka(delvis agazzas fel). Kom en bit på vägen, sen bestämde jag mig för att göra samma sak fast med CAD istället. Tog ju flera dagar att komma igång med helt främmande program...

Fotboll. Jag var alltid den som blev vald bland de sista. Desto bättre var jag på hockey. Eller i varje fall åka skridskor. Tänk en konståkare fast byggd mer som en kanonkula.

Finns massvis med egenföretagare som med endast en bra caddesign som har kontaktat tillverkare i kina och startat eget märke, det är billigare än vad man tror ifall man har en riktigt cadritning som passar måtten för billiga kina urverk, då behöver dom i princip bara fräsa delarna, safirglas osv kan dom köpa.

tänk på att dessa klockor går att köpa för runt 60-100usd från kina, så tänk dig tillverkningskostnaden.

Samtidigt säljs dessa billiga klockor med "skiturverk" och armband för 300-1000usd.

Det borde du jobba vidare på. Och pizzerian, glöm inte den.

EkarN
2011-02-20, 00:04
+1

småprata med personer jag inte känner bra är jag ganska dålig på

+1 på +1en.

Yes
2011-02-20, 00:04
Coolt. Har du nån aning om vad fräsning av delarna kostar om man har en ritning?

Det var lite därför jag blev sugen på att testa nåt cad-program. Inte just för tillverkning av klockor, utan för att man faktiskt kan bygga saker som senare går att tillverka. Plus att det kommer se fett ut i mitt CV.

Klockor och pizza...enda som saknas är en BMW så jag kan bli en riktig turk(vaddå fördomar? :D ).

eternallord
2011-02-20, 00:05
Var säker på att du hade fel då jag som sagt har svårt att ta åt mig att jag har fel ;) Men kollade på wikipedia och du har rätt, visar sig dock att jag varken är sympatisk eller empatisk. Har en av de 4 komponenterna inom empati, men vet inte om det räknas. Hur som helst så är det väl inte så viktigt ändå, bara man är snäll :)

Jag har också svårt med både empati och sympati. Men jag vill inte nödvändigtvis säga att jag är dålig på det, jag tycker genuint att folk i dagens samhälle gnäller för jävla mycket över helt meningslösa saker. Jag anser helt enkelt att många inte förtjänar varken empati eller sympati.

agazza
2011-02-20, 00:26
Coolt. Har du nån aning om vad fräsning av delarna kostar om man har en ritning?

Det var lite därför jag blev sugen på att testa nåt cad-program. Inte just för tillverkning av klockor, utan för att man faktiskt kan bygga saker som senare går att tillverka. Plus att det kommer se fett ut i mitt CV.

Klockor och pizza...enda som saknas är en BMW så jag kan bli en riktig turk(vaddå fördomar? :D ).

Jag ska fråga runt, återkom i klocktråden någon dag

hugok
2011-02-20, 00:36
All form av bollsporter. Har alltid varit kass på idrott tills jag hittade till skivstången. Trots att jag försökte med många olika bolllsporter när jag var ung.

Musikistrument, har försökt men tröttnat.

Det med empati också, tycker precis som eternallord att folk gnäller för minsta lilla.

Att ragga.

Torsk_ole
2011-02-20, 00:42
Det med empati också, tycker precis som eternallord att folk gnäller för minsta lilla.



Likställer du att vara dålig på empati med att tycka att folk gnäller för minsta lilla?

Tolkia
2011-02-20, 00:49
Bollsporter, bollsporter och bollsporter. Eller snarare allt som involverar bollar överhuvudtaget, kast, jonglering osv. Herregud alla pinsamma "roliga lekar" på fester där man skall kasta bollar i hål, skjuta över ribbor osv. som slutar med att man blir lynchad av det egna laget. Annars ellära; här har jag verkligen lagt ned tid eftersom jag jobbat i en verksamhet som krävde att jag hade åtminstone en susning, men fan det går verkligen in genom ena örat och ut genom det andra.

Ang. diskussionen om empati, sympati tycker jag att det verkar som om den bygger på att folk inte vet vad orden betyder.

lina03
2011-02-20, 02:00
Jag suger på att:

shoppa

fatta beslut

planera

vara sur (ibland kan jag önska att jag kunde vara mer långsint..)

tekniska prylar

namn och ansikten

vara tålmodig

musik

matematik

Manta
2011-02-20, 02:28
Musik. Jag suger egentligen inte, jag kan spela helt ok, men med taken på den mängd tid jag har lagt ner suger jag.

Gör saker jag inte vill göra. Det verkar helt omöjligt att påbörja saker jag inte vill göra. Det spelar ingen roll om det är en stor sak som t ex ett skolarbete eller bara en skitsak som att diska.

Slutföra saker, alla saker. Jag har många idéer och får ofta till en bra start men sedan så tappar jag intresset och det blir inget utav det.

Ape3
2011-02-20, 02:43
Det finns inget jag är riktigt bra på. Mer än att vara bra på många saker. Jag är snäppet bättre än medel på allt. Men det finns inget jag är riktigt bra på. Det är störande som fan.
OnT: Nej, än så länge har jag inte hittat något jag är riktigt dålig på. Jag är dock inte nöjd.

Shpendi
2011-02-20, 02:59
vet bara vad jag VERKLIGEN INTE SUGER PÅ. = DotA

eternallord
2011-02-20, 03:08
vet bara vad jag VERKLIGEN INTE SUGER PÅ. = DotA

Då vet vi vad du suger på, livet!

Forqie
2011-02-20, 03:23
vara sur (ibland kan jag önska att jag kunde vara mer långsint..)



+1
får folk att inte ta en på allvar..

Henchman
2011-02-20, 07:11
Storytelling. I övrigt gör jag väldigt bra ifrån mig i det mesta jag intresserar mig i, vilket jag är glad över.

bubbe
2011-02-20, 07:35
All form av bollsporter. Har alltid varit kass på idrott tills jag hittade till skivstången. Trots att jag försökte med många olika bolllsporter när jag var ung.

Musikistrument, har försökt men tröttnat.

Det med empati också, tycker precis som eternallord att folk gnäller för minsta lilla.

Att ragga.

Samma här förutom empati.

Ragga kunde jag väl flirta mig igenom halvbra när det aktuellt i forntiden numer har jag inte en aning....

Trodde länge jag var helkass på att berätta roliga saker eftersom min pappa alltid var en joker. Har i efterhand upptäckt att jag visst kan skämta om saker.

Tricklew
2011-02-20, 08:53
Människor och namn, hemsk är jag på det, kan spendera 30minuter med en person, för att träffa han 2 veckor senare och inte inse att vi redan har träffats och umgåts innan.

Hade en del andra punkter jag funderade på medan jag läste tråden, fast glömde av det när jag väll skulle skriva dom, återkommer ikväll med mer punkter.

L-Sami
2011-02-20, 09:10
Jag skulle inte säga att suger på någonting, tror att om man ger en ärlig chans till något så löser det sig. Ibland behövs det bra lärare/pedagoger/tränare och annan hjälp för att lyckas, man kan inte ha naturbegåvning i allt och tycker inte att man bör säga att man suger just för att man är inte bra på någonting för tillfället, det är bara ett tecken på dåligt självförtroende. Jag är inte bra på allt och kan inte allt, kanske på grund av att jag har inte försökt tillräckligt mycket för att kunna allt. Vissa saker har jag svårt med men suger jag för det då? Om jag hela livet har ägnat min tid åt en viss bollsport, ska jag då förvänta mig att jag ska vara grym att på att spela piano, gitarr eller nåt? Suger jag för det?

Bara begreppet suger gillar jag inte. Begreppet suger, suger. Inget annat. Man kan vara sämre på vissa saker, inte vara tillräckligt utvecklad, man kan ha svårare med vissa saker, men om man ger sig en ärligt chans och satsar 100% så blir man åtminstone lite bättre osv.

MasterChief
2011-02-20, 09:14
Jag suger på att suga.

Eddie Vedder
2011-02-20, 09:18
Förstår ju varför andra mår dåligt av något, kan enkelt bygga ett inre hypotetiskt scenario där samma sak händer mig, för att då förstå hur det skulle kännas. Men det finns aldrig någon emotionell respons, som jag har förstått att det ska vara? Eller?

Att förstå hur någon känner utan att själv känna det är väl just empati?

On topic: Det är så mycket att jag inte ens vill skriva det offentligt så här. Men jag känner i alla fall att mina brister vida överstiger mina fördelar. Oviktiga saker som att kunna träna ser jag inte ens som någon direkt styrka, det är ju kul. Styrkan ligger i att strunta i träningen då och då och det är jag fortfarande kass på.

Lellan
2011-02-20, 09:19
Gå och prata samtidigt, på stan, shoppa på stan med sällskap. Känner mig helt lobotomerad, har fullt sjå även när jag är själv (brukar ställa ifrån mig kassarna, så himla drygt att spendera tid o pengar på stan och komma hem utan nåt! *grr*).

Det låter som ett fånigt problem, men seriöst, no funciona på den punkten. Måste vara utvilad, ha kom ihåglapp och ser förmodligen högst koncentrerad och sur ut när jag gör stan. Och ingen får prata med mig! Är vänlig annars dock. Men på stan = yr höna, som vill hålla käft.

Ofta vill jag bara gå in på någon toalett och sätta mig och sova/fälla trötthetstår, jäkligt udda reaktion - vet, men blir helt utmattad.

MasterChief
2011-02-20, 09:22
On topic: Men jag känner i alla fall att mina brister vida överstiger mina fördelar.

Nu känner jag inte dig personligen, men jag kan omöjligen tro det.

Lellan
2011-02-20, 09:25
Nu känner jag inte dig personligen, men jag kan omöjligen tro det.

+1 Bra dolda brister isf, och oavsett är man ju mer än summan av sina brister och förtjänster. Ev = riktigt bra dude! :thumbup:

filmjölk
2011-02-20, 09:26
Alla "Martin Timell hemmahändighets" - grejer. Jag får ibland hybris och vill vara en riktig man som kan snickra ihop sin egen lada, bygga en garderob och lägga kakel i våtutrymmen.

Så även om jag har tummen mitt i handen försöker jag mig på olika projekt och resultatet blir helt katastrofalt. Min balkong har jag lagt in skev trätrall som jag av någon anledning impregnerat dåligt, blekt på några ställen, snett, ser ut som fan. Byggde om min klädkammare som ser 100ggr sämre ut när den är färdigbyggd än innan jag rörde den. Massor av sådana projekt, tom tapeter som jag satt upp har jag gjort fult. Jag kan inte lyckas med någonting. Skall nog inse faktum att jag helt enkelt inte är en riktig karl och lägga av med sånt.

Eddie Vedder
2011-02-20, 09:27
Nu känner jag inte dig personligen, men jag kan omöjligen tro det.

+1 Bra dolda brister isf, och oavsett är man ju mer än summan av sina brister och förtjänster. Ev = riktigt bra dude! :thumbup:

Ni kanske har rätt. Jag har en förmåga att bagetellisera allt som kan tänkas positivt och göra en stor grej av allt annat. Och att förstora upp saker som andra är bra på om jag själv inte kan det.

Men oavsett om så är fallet är det jobbigt att inte kunna känna det så.

MasterChief
2011-02-20, 09:38
Ni kanske har rätt. Jag har en förmåga att bagetellisera allt som kan tänkas positivt och göra en stor grej av allt annat. Och att förstora upp saker som andra är bra på om jag själv inte kan det.

Men oavsett om så är fallet är det jobbigt att inte kunna känna det så.

Ok, då suger vi på samma sak. Även om jag botade HIV, blev astronaut samt vann TdF samma år skulle jag nog i mitt stilla sinne tänka: "Fy fan, varför växer det hår på mina tår?"

Men har folk i hela ens uppväxt sagt att man är usel så sitter det i. Mitt främsta sätt att bearbeta det är att helt enkelt undvika att värdera saker, utan fokuserar mest på att göra saker som jag vill göra.

Eddie Vedder
2011-02-20, 09:43
Ok, då suger vi på samma sak. Även om jag botade HIV, blev astronaut samt vann TdF samma år skulle jag nog i mitt stilla sinne tänka: "Fy fan, varför växer det hår på mina tår?"

Men har folk i hela ens uppväxt sagt att man är usel så sitter det i.

Jo jag är likadan. Jag kan också tycka att x är imponerande fram tills dess att jag själv lyckats med x och då ser jag x som helt trivialt och det kan först bli något att tala om förrns man nått nivån y. Väl vid y är även y naturligtvis inget som jag kan uppleva som positivt det heller osv osv.

Men din sista mening är i alla fall något jag sluppit genom uppväxten, har haft bra stöd i alla sammanhang men det är förmodligen något mer djupt rotat psykologiskt.

young_george
2011-02-20, 10:14
Jag är väldigt dålig på allt som har motorer. Bilar, båtar, mopeder, you name it I can't drive it.

Dreas
2011-02-20, 10:19
När jag såg Lellans inlägg kom jag på några saker till:

Tänka på en sak och prata om en annan, fast det kanske är normalt? Lyssna och läsa funkar inte, skärmar av allt när jag läser.

Sen har jag märkt en sak med min hörsel, men frågan är ifall det är något jag suger på eller ifall det är medfött, ifall det kommer ljud ifrån två olika håll så får jag svårare att höra, extremt mycket svårare. Vissa skulle nog säga att min hörsel är rätt kass, även om den är fullgod enligt tester.

Nu gym!

eternallord
2011-02-20, 10:29
Jag skulle inte säga att suger på någonting, tror att om man ger en ärlig chans till något så löser det sig. Ibland behövs det bra lärare/pedagoger/tränare och annan hjälp för att lyckas, man kan inte ha naturbegåvning i allt och tycker inte att man bör säga att man suger just för att man är inte bra på någonting för tillfället, det är bara ett tecken på dåligt självförtroende. Jag är inte bra på allt och kan inte allt, kanske på grund av att jag har inte försökt tillräckligt mycket för att kunna allt. Vissa saker har jag svårt med men suger jag för det då? Om jag hela livet har ägnat min tid åt en viss bollsport, ska jag då förvänta mig att jag ska vara grym att på att spela piano, gitarr eller nåt? Suger jag för det?

Bara begreppet suger gillar jag inte. Begreppet suger, suger. Inget annat. Man kan vara sämre på vissa saker, inte vara tillräckligt utvecklad, man kan ha svårare med vissa saker, men om man ger sig en ärligt chans och satsar 100% så blir man åtminstone lite bättre osv.

Tecken på dåligt självförtroende? Du missbedömer nog seriositetsnivån på den hör tråden med ett par tusen procent. För det första definierade jag tydligt i första inlägget att man endast kan påstå sig suga på en aktivitet om man faktiskt har givit det en ärlig chans och ändå knappt utvecklats.

För det andra, självklart blir man bättre på allting man tar sig an, poängen med denna tråden är att skina ljus på saker man har jämförelsevis exceptionellt svårt för. Tex att kunna lägga ett årtionde på bollsport som vissa i tråden har och ändå knappt ha någon bollkänsla, ja, även om man utvecklats så suger man på det.

forslund
2011-02-20, 10:39
Musik. Jävlart vad kass jag är på musik.

Kommer från en hel släkt med överdrivet duktiga musiker. Massvis av personer i min släkt har gjort karriärer inom musik. Turnéar hela världen och är allmänt awesome.
Även om jag försökte gå i deras fotspår i hela grundskolan så kan jag fortfarande inte höra om någon sjunger falskt, än mindre läsa noter. Jag är helt tondöv.

Talangen har helt klart hoppat över en generation. :D

hugok
2011-02-20, 10:51
Likställer du att vara dålig på empati med att tycka att folk gnäller för minsta lilla?

Tycker att folk gnäller för mycket och när folk gnäller över saker som för mej är totalt oviktiga och som jag inte tycker är något riktig problem så har jag svårt att känna empati för dem.

hugok
2011-02-20, 10:59
Sen har jag märkt en sak med min hörsel, men frågan är ifall det är något jag suger på eller ifall det är medfött, ifall det kommer ljud ifrån två olika håll så får jag svårare att höra, extremt mycket svårare. Vissa skulle nog säga att min hörsel är rätt kass, även om den är fullgod enligt tester.

Precis så har jag också. Inga fel på några hörseltester men pratar någon med musik i bakgrunden är jag helt körd.

Scratch89
2011-02-20, 11:04
Namn. Jag är jättedålig på att komma ihåg vad folk heter. Kallade min flickvän för exflickvännens namn några gånger under en tvåmånadersperiod. Inte bra. :D

Sen är jag väldigt dålig disciplinerad också. En dag där jag har tre timmar att plugga på brukar oftast leda till att jag kanske, kanske, får boken i knät men inte börjar läsa nåt.

BennyBanana
2011-02-20, 11:08
Namn. Jag är verkligen så kass på att komma ihåg folks namn att det är pinsamt. Likadant med namn på orter/gator, och datum (födelsedagar osv).

Rita. Det är knappt att jag ser själv vad det ska föreställa.

Om det är för många saker att göra på kö så har jag problem med att komma igång. Så därför måste jag se till att göra saker ganska omgående så att de inte får nån chans att köa upp.

snej
2011-02-20, 11:10
Sjunga. Jag väcker döda..

salmiak
2011-02-20, 11:18
Jag är lite för rädd för att vara bra i brädsporter.
Även fast jag ansett mig vara ganska teknisk i olika utföranden har jag inte "det" som gör att man kan göra flashiga saker bara sådär. Måste vara någon psykologisk grej :)

Ganska dålig på namn.

Har även svårt att hålla på med organiserad träning/whatnot då jag verkligen ogillar att inte få bestämma tider själv :)

Lallle
2011-02-20, 11:35
Att vara händig och framförallt att ragga.

shut teh face
2011-02-20, 11:39
Jag är väldigt dålig på allt som har motorer. Bilar, båtar, mopeder, you name it I can't drive it.
Det är allt weed

young_george
2011-02-20, 11:53
Hur tänker du här?

Järvskan
2011-02-20, 12:20
Har svårt att se folk i ögonen. Om jag ser någon i ögonen samtidigt som jag talar så får jag problem att uttrycka mig. Jag är också skit på att ragga. Dessutom har jag tendens att snabbt tröttna på människor jag umgås med, vilket lett till att jag har väldigt stor bekantskapskrets, men få riktigt nära vänner.

davvvan
2011-02-20, 12:24
Dålig disciplin. Dålig på att planera. Speciellt när det gäller plugg. Omusikalisk.

mattilainen
2011-02-20, 12:27
Namn är jag dålig på men har kommit på ett litet knep. Jag måste upprepa namnen efter jag presenterat mig. Typ "Hej, jag heter Mattias" så skakar man hand med någon så säger de deras namn så måste jag säga "Hej Kristina!" för att komma ihåg.

Rikard Jansson
2011-02-20, 12:36
Att förstå hur någon känner utan att själv känna det är väl just empati?


Ja, det är tydligen en av de 4 essentiella delarna i empati, men sen fattas ju resten.

@Tolkia: det är ju just det som är problemet, ingen pollett trillar ner. Om du aldrig känt hat, eller kärlek, skulle du då inte ha problem att beskriva vad det är?

davvvan
2011-02-20, 12:38
Lite ot men lider du av någon slags diagnos Rikard? Aspbergers möjligtvis?

Rikard Jansson
2011-02-20, 12:51
Lite ot men lider du av någon slags diagnos Rikard? Aspbergers möjligtvis?

Nej, inte vad jag vet, har aldrig varit och kollat dock.

Torsk_ole
2011-02-20, 13:13
Tycker att folk gnäller för mycket och när folk gnäller över saker som för mej är totalt oviktiga och som jag inte tycker är något riktig problem så har jag svårt att känna empati för dem.

Om jag tolkar texten rätt så har du en empatisk förmåga, men sympatiserar inte lika lätt. Empati innebär i princip en förmåga att förstå/se vad andra personer känner och kunna handla därefter. Vilket du gör, du håller bara inte med och känner ingen sympati.

davvvan
2011-02-20, 13:36
Nej, inte vad jag vet, har aldrig varit och kollat dock.

Kopplade bara bristen på empati till det och drog väldigt stora växlar av det. Sorry.

Rikard Jansson
2011-02-20, 13:40
Kopplade bara bristen på empati till det och drog väldigt stora växlar av det. Sorry.

Lugnt, hade dock ingen aning om att det var kopplat till Aspbergers, bara sociopati eller möjligen psykopati, och dem har jag inte heller vad jag vet :)

Dakke
2011-02-20, 13:41
Jag har också svårt med både empati och sympati. Men jag vill inte nödvändigtvis säga att jag är dålig på det, jag tycker genuint att folk i dagens samhälle gnäller för jävla mycket över helt meningslösa saker. Jag anser helt enkelt att många inte förtjänar varken empati eller sympati.

Själv har jag lite väl lätt i att sätta mig in i andras situationer tycker jag. Kan bli emotionellt jobbigt.

hugok
2011-02-20, 14:00
Namn är jag dålig på men har kommit på ett litet knep. Jag måste upprepa namnen efter jag presenterat mig. Typ "Hej, jag heter Mattias" så skakar man hand med någon så säger de deras namn så måste jag säga "Hej Kristina!" för att komma ihåg.

Bra tips, kan tänka mej tt det borde funka bra. Jag kan känna ibland att jag har problem med det också fast inte jättemycket.

Doctor Snuggles
2011-02-20, 14:32
Jag är dålig på att inte vara ödmjuk. <----- swidt

hugok
2011-02-20, 14:46
Om jag tolkar texten rätt så har du en empatisk förmåga, men sympatiserar inte lika lätt. Empati innebär i princip en förmåga att förstå/se vad andra personer känner och kunna handla därefter. Vilket du gör, du håller bara inte med och känner ingen sympati.

Mjo, jag blandar nog ihop begreppen lite. Jag kan typ tänka me in i folks problem men tänker mest att det inte är särskilt svårt att göra något åt bara man tar sej i kragen. Eller att det skulle man ha tänkt på innan. Fast har folk verkliga problem som jag förstår och som inte beror helt på dem själva förstår jag dem.

egge
2011-02-20, 14:47
Att ta tag i saker. Gäller allt från stora saker till typ att diska. Behöver bli bättre på att sluta tänka och bara göra.

Ademius
2011-02-20, 14:49
Att ragga/flörta/visa intresse, förstår verkligen inte grejen. Har inga problem att snacka med tjejer och så, men inte på det sättet. Iofs vet jag inte om jag gett det ett helhjärtat försök ens, men känner mig helt lost där. Är väl sämst på att initiera och gå vidare därifrån.

stevebc
2011-02-20, 15:53
Att ragga/flörta/visa intresse, förstår verkligen inte grejen. Har inga problem att snacka med tjejer och så, men inte på det sättet. Iofs vet jag inte om jag gett det ett helhjärtat försök ens, men känner mig helt lost där. Är väl sämst på att initiera och gå vidare därifrån.Samma här.

Men det finns alltid någon som är värre.

Kj8zmNxt3XY

He's gonna say: "who the fuck threw a bowling ball in the garbage can?"

L-Sami
2011-02-20, 16:29
Tecken på dåligt självförtroende? Du missbedömer nog seriositetsnivån på den hör tråden med ett par tusen procent. För det första definierade jag tydligt i första inlägget att man endast kan påstå sig suga på en aktivitet om man faktiskt har givit det en ärlig chans och ändå knappt utvecklats.

För det andra, självklart blir man bättre på allting man tar sig an, poängen med denna tråden är att skina ljus på saker man har jämförelsevis exceptionellt svårt för. Tex att kunna lägga ett årtionde på bollsport som vissa i tråden har och ändå knappt ha någon bollkänsla, ja, även om man utvecklats så suger man på det.

Du gav ju upp ditt skateboardande och la ner pga du misslyckades, efter det tyckte du att du sög på det? Det är inte heller bara ditt fel att du blev inte bra på det. Vad tror du att alla framgångsrika idrottsmän har gjort i sina liv, tror du att de har haft flyt hela livet? Du kanske hade blivit nästa Tony Hawk om du hade varit envis och fortsatt istället för att sätta dig i "jag suger hörnan". Om man har gott självförtroende så fortsätter man trots misslyckanden och låter inte sig påverkas av andra människor, man måste ibland ge tid till saker och ting. Ibland mer, ibland mindre. Som Mike Krzyzewski sa "A man can fail many times, but ain't a failure until he gives up".

Du ville hålla tråden mindre seriös så jag missbedömde det och förstår nu vad du vill diskutera. Men, jag delar en annan uppfattning om det här med att säga "jag suger" oavsett seriositetsnivån i tråden.

Hemi
2011-02-20, 16:37
"Pappersarbete", paperwork, administartiva grejer, överhuvudtaget inomhusarbete, jag blir galen. Hopplöst värdelös, suger.

eternallord
2011-02-20, 16:38
Du gav ju upp ditt skateboardande och la ner pga du misslyckades, efter det tyckte du att du sög på det? Det är inte heller bara ditt fel att du blev inte bra på det. Vad tror du att alla framgångsrika idrottsmän har gjort i sina liv, tror du att de har haft flyt hela livet?
Nä, däremot tror jag att majoriteten av alla framgångsrika idrottsmän har haft en viss fallenhet för idrotten de blivit bra på.

Om man har gott självförtroende så fortsätter man trots misslyckanden och låter inte sig påverkas av andra människor, man måste ibland ge tid till saker och ting. Ibland mer, ibland mindre. Som Mike Krzyzewski sa "A man can fail many times, but ain't a failure until he gives up".
Precis, och trådens syfte är att poängtera saker som man behövt lägga mer tid på. Om man spelat fotboll i 10 år och fortfarande bara är duglig så suger man på det, enligt definitionen som tråden är tänkt ur. Det handlar om att med en humoristisk inställning lista och diskutera de aspekter i livet som vi har haft mycket mindre fallenhet för än andra.

Currenthill
2011-02-20, 17:24
Jag har rent bedrövligt lokalsinne. Inte blir det bättre med åren heller. Du skulle kunna leda in mig i ett mindre rum med endast en ingång, snurra mig tre varv och jag skulle inte hitta ut.

Min unika oförmåga att ta in omgivningen och sätta samman den till en mental karta skrämmer mig ibland.

Man kan lätt säga att jag var en early adopter gällande GPS-tekniken.

Denstillasittande
2011-02-20, 18:34
Jag suger på att lära mig nya saker. Enda sättet som funkar är NÖTA NÖTA NÖTA och sedan NÖTA lite till.
Sedan när jag tillslut lärt mig brinner jag stenhårt för de ett tag för sedan tröttna och gå vidare på nästa grej.

Vinter
2011-02-20, 18:36
Jag suger på att planera brukar bli sena nätter när man ska göra klart nått viktigt..

limenka
2011-02-20, 18:45
Jag suger på nästan allt jag provat, otroligt att jag ens lärt mig cykla.

Testade som TS att åka bräda men efter två år och mycket ont gav jag upp. Plugga är jag nog sämst på. Behöver plugga varje dag i ca 8 timmar för att klara mig, och då är det bara termin två. Klumpig som fan är jag också vilket leder till att jag ofta har ont och inte klarar av fysiskt arbete.

emcalu
2011-02-20, 19:06
jag har riktigt svårt för att låta bli att himla med ögonen, sucka högt och bara ge allmäna "är-du-helt-jävla-blåst"-blickar till människor jag inte förstår mig på eller stör mig på. gnäll och negativitet, hu. samtidigt är jag dålig på att tygla min passion eller babbel om grejer JAG brinner för, trots att jag märker att personen jag pratar med helst tycker att jag bör hålla käft.
jag är dålig på att tillåta mig att släppa in folk på livet och släppa min kontroll. är också dålig på att titta nytt folk i ögonen och hålla igång samtal, iallafall med nya människor.
jag är tragiskt dålig på att hålla mitt rum fint, bara släpper allt där jag står.

Andreas Guiance
2011-02-20, 20:28
Jag är kass på all form av träning: Jag går sönder för mycket för att kunna bli stark eller stor, och jag är alldeles för lat för att få bra kondition.
Jag suger på att deffa också – det är jag för hungrig för att vara duktig på.
Jag är dessutom väldigt ohändig.
Avslutningsvis är jag riktigt usel på att vara tyst – jag pratar konstant och kräver mycket uppmärksamhet.

I övrigt är jag bra:D

Rumsren
2011-02-20, 20:37
jag pratar konstant

Behöver inte vara något negativt :D Body radio hade inte vart densamma utan dig Andreas!

Ademius
2011-02-20, 20:45
Samma här.

Men det finns alltid någon som är värre.

He's gonna say: "who the fuck threw a bowling ball in the garbage can?"

Ja, Larry David i Curb Your Enthusiasm slår nog rekord där med att prata om något helt orelaterat tråkigt. Svårt där här med att försöka marknadsföra sig själv som intressant och rolig (lite falsk marknadsföring på den sista, min humor är det ingen som förstår sig på). Får väl börja testa lite mer, öva lite spontant sådär och experimentera lite, men vem orkar eller framförallt har tid med det? :confused:

jag har riktigt svårt för att låta bli att himla med ögonen, sucka högt och bara ge allmäna "är-du-helt-jävla-blåst"-blickar till människor jag inte förstår mig på eller stör mig på. gnäll och negativitet, hu. samtidigt är jag dålig på att tygla min passion eller babbel om grejer JAG brinner för, trots att jag märker att personen jag pratar med helst tycker att jag bör hålla käft.
+1!

Har börjat skapa lite problem med att omedvetet inte kunna hålla masken i allmänna diskussioner, seminarier, presentationer och dylikt

Andreas Guiance
2011-02-20, 20:45
Behöver inte vara något negativt :D Body radio hade inte vart densamma utan dig Andreas!

*love*

Nej, det funkar väl bättre i vissa sammanhang kanske – men ska man hänga med mig en hel dag bör man nog inte vara en person som uppskattar tystnad:D

Rikard Jansson
2011-02-20, 22:47
Jag hade också svårt att se folk i ögonen förr, men har en lite annorlunda attityd nuförtiden. Den kan väl sammanfattas med att jag numer endast har svårt att se folk i ögonen om de skulle kunna ge mig stryk :D Kom på en till sak - suger på att få till bra startteknik i bänken :(

Forqie
2011-02-20, 23:46
Sämst på att ragga br0dz, antar att det är pga tidigare sämst självförtroende.

stevebc
2011-02-21, 00:02
Ja, Larry David i Curb Your Enthusiasm slår nog rekord där med att prata om något helt orelaterat tråkigt. Svårt där här med att försöka marknadsföra sig själv som intressant och rolig (lite falsk marknadsföring på den sista, min humor är det ingen som förstår sig på). Får väl börja testa lite mer, öva lite spontant sådär och experimentera lite, men vem orkar eller framförallt har tid med det? :confused:Om jag hade varit lite mer modig och brytt mig lite mindre om vad folk tyckte och tänkte hade jag gärna gått på Larry David-spåret. Agera totalt socialt inkompetent och babbla om sjuka saker. Man hade åtminstone haft roligt då.

KaptenKnäsvag
2011-02-21, 13:01
Jag är sämst på att tala inför grupp. Jag är verkligen inte en blyg eller introvert, men när det kommer till kritan och jag står inför 20+ personer och är den enda som pratar antar jag samma intelligensnivå och karisma som en zombie.

Sundqvist
2011-02-21, 13:05
jag är för jävla dålig på innebandy, kört korpen i flertal månader nu med ett kompis gäng, spelar bra på träningarna, suger på matcherna!, och är nog enda i korpens historia som har fått hög "fot"

lauria
2011-02-21, 13:08
Suger totalt på bowling. Till och med när ja spelade de på Nintendo wii :)

bulldozer
2011-02-21, 13:43
Jag suger på att plugga, det blir alltid att man sitter där i sista minuten och skriver ihop
uppgifterna. Plugga innan prov brukar bli att bläddra igenom lite en timme innan, jag antar
att det för att man aldrig behövt anstränga sig för att få till en bra studieteknik.

Bänk är nåt jag kämpar med men som det känns som om det inte händer så mycket med vad
jag än gör. :(

kaffekopp
2011-02-21, 14:17
i fail at life

heleträn
2011-02-21, 14:21
squash är jag riktigt kass på. Min pappa är helt såld på sporten och är en ganska bra spelare också. Han hade stora förhoppningar på mig när jag var liten och försökte envist träna upp mig. Dessvärre är jag helt enkelt too slow, står där som ett fån och har ingen aning om var bollen är nånstans, viftar med racketen som en annan galning och utgör en allmän fara för min medspelare.
Efter ett bra tag, många träningspass och ett x antal tekniktips och råd, insåg min kära fader slutligen att jag var ett hopplöst fall. Däremot är min nuvarande pojkvän (http://www.singel-dejting.se) rätt bra på tennis så han har varit ett välkommet tillägg i familjen :)

Mantus
2011-02-21, 14:22
Fotboll-borde blivit bra mycket bättre på det så mycket tid jag lade ned när jag var liten.
Personminne- borde verkligen kunna komma ihåg namn bättre, all annan kunskap går in men namn är svårt.
Snickra/måla- har tummen mitt i handen och har alltid haft svårt för det.