handdator

Visa fullständig version : Fråga om kcal överskott


Cevex
2011-02-18, 19:26
Men ligger man på ganska högt kcal överskott (typ 1k +kcal) förutsatt att man ätit ganska så nyttigt med fett och annat i lagom mängd då, då lär man ju öka i vikt och fettmassa, men frågan är hur ser ut efter att man tränat ett ganska så hårt halvkropp/arm/helpkroppspass styrketräning,prioriterar man då större delen för muskelbygge, och/eller speciellt återhämtning bättre då? men om man lägger sig på samma överskott utan någon träning alls så blir man mera fet?

Hur blir det då om man tex kört ett Tricep/axlar/bröst pass hårt där återhämtningen kanske tar en vecka till nästa pass, gör det att tex överskottet en dag efter,(eller t.om flera dagar?) vid t ex en vilodag förbättra muskelbygget och ger mindre fett massa än om man inte tränat alls, :p?

King Grub
2011-02-18, 19:28
Styrketräning gör att överätning med X kcal innebär kroppsviktökning bestående av mer muskelmassa än om du bara hade överätit och inte tränat.

Cevex
2011-02-18, 19:36
Styrketräning gör att överätning med X kcal innebär kroppsviktökning bestående av mer muskelmassa än om du bara hade överätit och inte tränat.

Okej men om vi tar ett litet annat exempel med enbart 1 pass i veckan, helkropp i cirka 1.5h ganska hårt och seriöst, om man då skulle lägga sig på ett 500 överskott varje dag i följd tills nästa pass, om det då behövs såpass mycket vila skulle musklerna återhämta sig snabbare, eller skulle det bara innebära onödigt överskott.

Lite enklare menat, är frågan om kroppsammansattningen skulle påverkas utav enbart ett pass i veckan med mindre kropps fett än inget alls. om det går att svara på ;s