handdator

Visa fullständig version : Kortison i axeln


hariiis
2011-02-17, 19:43
Tjena!

Blev påkörd av en bil för 1 år sedan, det som hänt är att "kulan" i axeln åker ur led ständigt om jag har axeln i fel vinkel, detta stör mig något brutalt mycket då jag inte kan köra latsdrag eller dylikt med full kapacitet.

Var hos en sjukgymnast för 2 månader sedan som sade ifall det inte gått över på 2 månader skulle jag besöka honom och få kortison i axeln.

Jag undrar nu vad innebär detta, vilka effekter kommer jag få och kommer jag vara tvungen att ta en paus från tränandet med detta?
Vi pratar om kortisonspruta nu.

Tolkia
2011-02-17, 20:36
Jag flyttar tråden till ett lämpligare forum.

Jag förstår inte riktigt beskrivningen. Som du beskriver det får jag intrycket att du har problem med att axeln åker ur led, men förstår inte riktigt varför man föreslår att behandla det med kortison? Nu är det iofs mycket jag inte kan på den här fronten, men jag får inte ihop det.

hariiis
2011-02-17, 21:05
Tycker det låter lika ologiskt som du säger, skulle inte vilja säga att den åker ur led direkt, men det känns som muskeln/benet glider ur kurs, då sa han att en eventuell kortisonspruta skulle återgärda problemet.

Tolkia
2011-02-17, 21:13
Jag tycker att det låter askonstigt, men vi inväntar de kompetenta personer som bruka rpoppa in i sådana här trådar (grimfish? Guddi? nyrjoh? et c? Hellooooooo ...?)

Ego
2011-02-17, 21:22
Var hos en sjukgymnast för 2 månader sedan som sade ifall det inte gått över på 2 månader skulle jag besöka honom och få kortison i axeln.


Sjukgymnaster ger inte cortisonsprutor. Cortisons primära uppgift är att lugna ner inflammationen och smärtan. Din axeln kommer att fortsätta åka ur led vare sig du får cortison eller ej, om inte patologin är extremt konstig.

Vilken diagnos fick du?

emi23j
2011-02-18, 17:41
Be att han skickar dig till en läkare som är specialiserad inom det området istället.

Grabe
2011-02-19, 19:50
Om det är som du säger att kulan åker ur led så instämmer jag med andra svar du fått att det är märkligt att du blir erbjuden cortisoninjektion.
Det finns undersökningar som läkare, sjukgymnaster mm kan göra för att påvisa instabilitet i axeln.
Vid lättare form av instabilitet så är behandlingen styrketräning.
Om det inte fungerar, axeln vill ändå hoppa ur (luxera) får man överväga operation och remittera till ortoped för bedömning

logo
2011-02-20, 20:31
Din axel kommer skadas mer av allt kortison.
Skaffa Kinesio-tejp istället så du inte råkar ut för mera problem.
http://www.ntperformancechiropractic.com/images/kinesio_shoulder.jpg
Så din kropp kan reparera sig själv.