handdator

Visa fullständig version : Tina blandfärs?


Fis
2011-01-27, 10:44
Hej!
Kommer framstå som världens idiot nu, är inte kung i köket, har precis börjat laga mat (och då tillagar jag endast kyckling).

Köpte ett paket blandfärs på 600g som åkte in i frysen, nu ska det tillagas men jag vet inte hur jag ska tina det.
Har inte tid att låta det stå hela dagen så tanken är väl att köra in den i micron, är detta möjligt? Eller blir den grå och dålig om man tinar den på detta vis?

Tacksam för snabbt svar !

kjell33
2011-01-27, 10:47
Det går att tina i mikron men kör på låg effekt och lite längre tid, annars kommer köttet att vara kokt på utsidan men fruset inuti. Jag gör som så att jag tinar 7-8 min på lägsta effekt och låter sedan köttet vila ett par minuter för att sedan upprepa. Räkna med att det tar 40-45 min.

vicarious
2011-01-27, 10:57
som kjelle skriver.. har du mer tid på dig så lägg den i ett hett vattenbad och byt vatten med jämna mellanrum.

eller så kör du den direkt i stekpannan/grytan som den är. det funkar faktiskt det också.

Fis
2011-01-27, 11:01
som kjelle skriver.. har du mer tid på dig så lägg den i ett hett vattenbad och byt vatten med jämna mellanrum.

eller så kör du den direkt i stekpannan/grytan som den är. det funkar faktiskt det också.

Vad är nackdelen med det sistnämnda?

tntballe
2011-01-27, 11:13
Vad är nackdelen med det sistnämnda?

Att man måste stå och skala bort det färdigstekta så att det inte blir bränt.

edith*
Jag föredrar att micra den först.

Kurash
2011-01-27, 11:15
Tina Blandfärs är ju annars ett sjukt bra gladiatornamn. Om man är tjej alltså.

bizniz
2011-01-27, 11:24
Tina Blandfärs är ju annars ett sjukt bra gladiatornamn. Om man är tjej alltså.

Hahahahaha :laugh:

Tjuckot
2011-01-27, 11:35
Absolut bästa är ju att låta det tina i rumstemp. Men eftersom det inte var ett alternativ kan du lägga det i en skål/bunke/liknande med varmt/ljummet vatten. Men inte för varmt, då blir det kokt. Blir jäkligt rinnigt bara, därför är det bättre att låta det tina vanligt.

vicarious
2011-01-27, 11:45
Tina Blandfärs är ju annars ett sjukt bra gladiatornamn. Om man är tjej alltså.

Hahahahahaha :laugh::laugh:

Tjuckot
2011-01-27, 11:54
Absolut bästa är ju att låta det tina i rumstemp. Men eftersom det inte var ett alternativ kan du lägga det i en skål/bunke/liknande med varmt/ljummet vatten. Men inte för varmt, då blir det kokt. Blir jäkligt rinnigt bara, därför är det bättre att låta det tina vanligt.

eh, inplastat alltså.

vicarious
2011-01-27, 11:55
eh, inplastat alltså.

ja

Ne0phyte
2011-01-27, 12:06
Jag läste det först som ett namn och förvirringen var stor

Albin Eriksson
2011-01-27, 12:17
Hej!
Kommer framstå som världens idiot nu, är inte kung i köket, har precis börjat laga mat (och då tillagar jag endast kyckling).

Köpte ett paket blandfärs på 600g som åkte in i frysen, nu ska det tillagas men jag vet inte hur jag ska tina det.
Har inte tid att låta det stå hela dagen så tanken är väl att köra in den i micron, är detta möjligt? Eller blir den grå och dålig om man tinar den på detta vis?

Tacksam för snabbt svar !

Det är väl inte farligt om den blir lite kokt, för jag antar att du inte skall äta den rå i alla fall? :)

Tina på låg effekt som sagt eller upptiningsfunktion om du har en lite mer avancerad micro...

Tjuckot
2011-01-27, 13:30
ja

Jag kompletterade mitt eget inlägg, alltså jag frågade inte mig själv en fråga.

clappen
2011-01-27, 13:49
Annars kan du i framtiden lära dig att när du fryser in så plattar du till färsen, sen när du ska steka den dan efter så äre bara lägga på stekpannan och vända på den hela tiden, medan du skrapar bort lager för lager. Så gör alltid jag och har alltid gjort.

Kimball
2011-01-27, 14:10
Annars kan du i framtiden lära dig att när du fryser in så plattar du till färsen, sen när du ska steka den dan efter så äre bara lägga på stekpannan och vända på den hela tiden, medan du skrapar bort lager för lager. Så gör alltid jag och har alltid gjort.

+1, blir mycket lättare att få plats med allt i frysen också! Tar oftast bara 1-3 min totalt att tina 600g färs, kör på näst högsta effekten i 30-60sek intervaller och plockar bort det som blivit tinat efter hand då vår mikro värmer lite ojämnt.

bear.flowertwig
2011-01-27, 18:55
Tina Blandfärs är ju annars ett sjukt bra gladiatornamn. Om man är tjej alltså.

hahahahahaha :laugh:

jontet
2011-01-27, 19:35
vattenbad, tar en halvtimme max

Brickhead
2011-01-27, 19:55
Tina Blandfärs är ju annars ett sjukt bra gladiatornamn. Om man är tjej alltså.

:thumbup::laugh::hbang:

Jontez
2011-01-27, 20:06
Jag tar oftast ut det ur frysen och lägger i kylen dagen före. Alternativt vattenbad 4-3 timmar innan

Gurkyngel
2011-01-27, 23:06
Jag tar oftast ut det ur frysen och lägger i kylen dagen före. Alternativt vattenbad 4-3 timmar innan

Tummen upp. Absolut bästa sättet att tina ALLT på!
Har man lite mer bråttom föredrar jag vattenbad

Snobbe
2011-01-27, 23:28
Tina blandsfärs gör man likadant som när du tinar allt annat. Som många säger här så är det bästa sättet helt klart att låta det tina av sig själv i rumstemp eller kylen. Annars funkar vattenbad bra och det som tar kortast tid men blir också sämst av dessa 3 är micron. Om du tinar för länge eller för hög värme så kommer vissa delar bli tillagad det är bara o slänga isf imo.

Pansartax
2011-01-28, 02:20
Har du inte defrost funktion på micron? Brukar köra 10 min och sen peta av det sista i pannan bara!

Fabritzio
2011-01-28, 11:28
Fyll diskhon med mycket vatten och kasta i bara :) i en skål blir vattnet nerkylt så snabbt

häftig
2011-01-28, 11:30
Lägg förpackningen i ett varmt vattenbad.

Beelz
2011-01-28, 22:24
Är det så bra att tina i varmvatten länge?! Bakterier gror väl som fan i varmt vatten :S

Ristretto
2011-01-28, 22:30
Är det så bra att tina i varmvatten länge?! Bakterier gror väl som fan i varmt vatten :S

Du har ju såklart kvar färsen i paketet.

Beelz
2011-01-29, 14:05
Du har ju såklart kvar färsen i paketet.

Nepp, vi brukar köpa en halv/hel ko och få den uppstyckad osv så det är ju inte vakuumförpackat, dvs min nötfärs ligger i vanliga fryspåsar

bizniz
2011-01-29, 15:39
Nepp, vi brukar köpa en halv/hel ko och få den uppstyckad osv så det är ju inte vakuumförpackat, dvs min nötfärs ligger i vanliga fryspåsar

Då lägger du påsen i ett vattenbad istället :D

ChewChew
2011-01-29, 15:54
jag läste det först som ett namn och förvirringen var stor

+1 haha :D

Birkharju
2011-02-01, 23:04
Tina Blandfärs är ju annars ett sjukt bra gladiatornamn. Om man är tjej alltså.

Hahahahaha. FYFAN!

Made my day! :laugh:

Stoltz
2011-02-01, 23:37
Tina Blandfärs är ju annars ett sjukt bra gladiatornamn. Om man är tjej alltså.

Kurash din jävla rackare :D

Olegh
2011-02-01, 23:55
Passade på att platta till färsen innan den åkte in i frysen efter att ha kikat i den här tråden. Hoppas på underverk!

jimmyboy
2011-02-03, 14:46
Jag plattar alltid färsen till ungefär en centimeters tjocklek, in i frysen. Sedan när jag vill ha den tar jag ut den, in i micron på tining, oftast runt 7-9 minuter, sedan ner i stekpannan, inte svårare än så :O

tomas86
2011-02-05, 16:01
jag brukar antingen flytta köttfärsen från frysen till kylen på morgonen dagen jag ska laga den, eller så slänger jag den helfrusen i stekpannan och hugger den till mindre bitar medans den steks.
allt annat känns som överansträgningar :Virro