handdator

Visa fullständig version : Ont i knäna


PunchSlap
2010-12-18, 19:13
Hej,
Jag är 14,5 årig kille och mina knän har gjort väldigt ont ibland det senaste året. Är förbannat irriterande*gah!* Smärtan uppstår när jag ska tex ska : ta på mig skorna, knäböj och liknande. Det brukar uppkomma när jag böjt knät i 90graders vinkel. Gör ondare om jag "böjer ut(ni fattar)" knät sen, böjer jag knät sen igen gör det "litelite" ondare(har testat). Ibland kommer smärtan bara helt sådär. Fast inte under idrottslektionerna i skolan, där springer jag som bara den:)

Själva smärtan är som ett skärande, det värker inte eller nånting. Utan "skär". För att få bort smärtan är jag tvungen att ta upp vaden/foten till röven och hålla den där i ca. 2-3 sek. Och/eller skaka på knät.

Är väldigt stel i övre lårmmuskeln så jag har svårt för att få vaden att nudda undre lårbenet. Typ som att sitta på knä har jag väldigt svårt för, känns väldigt i knäna då/drar väldigt i muskeln!

Mina knän har också alltid varit väldigt knäckiga och sprakiga, kan det vara så för att jag brukade röra på knäskålen sida till sida med händerna när jag var mindre? Om jag inte knäcker med knät sidledes(åt dom hållen knäna inte ska gå åt) kan lite annan typ av smärta uppstå. Så jag blir tvungen att knäcka knät dagligen för att undvika smärta. Kan det ha blivit så att all ledvätska har trillat ur PGA av allt knäckande?

Under mellanstadiet spenderade jag dagligen hela dagen vid datorn och sov för lite. Så på slutet av sommarlovet(som jag bara suttit vid datorn) brukade jag inte kunna springa för att jag hade för lite muskler i benen(vi brukade spela fotboll på rasterna och då märkte jag det) :D Men nu har jag börjat träna(och kommit i puberteten så muskeltillväxten ökat), och blivit mycket mer muskulös :naughty: Men under den tiden jag inte nästan kunde springa kanske jag har lagt för mycket stress på knäna så att dom blivit skadade?

Aja, kom med några svar på hur jag kan få bort denna outhärdliga smärta! Snälla!! Hoppas det blev i rätt forum också.

Mvh/Mig

MrPowa
2010-12-18, 19:37
Kollat upp hos någon läkare/kiropraktor/naprapat?

PunchSlap
2010-12-18, 20:38
Kollat upp hos någon läkare/kiropraktor/naprapat?

Jo, skolköterskan. Jag skulle tydligen sitta och sparka ut benen långsamt(benspark). Vet inte om det hjälper något speciellt. Men jag ska till någon slags specialist snart. Har ju kört riktig benspark med vikter i 1 månad nånstans och jag tror det har blivit lite bättre. Men att jag har för lite muskler(för mycket belastning) borde väl inte bidra till att jag får ont i knäna? Då borde det väl bara göra ont i muskeln då?