handdator

Visa fullständig version : Knäproblem, behöver hjälp


Ehlinmaria
2010-12-03, 03:53
Hej.
Det är såhär att jag har haft ont i mitt knä i över ett år nu. Det började när jag spelade fotboll. Fick lite ont men inget som jag tänkte över. Gick några månader och jag började få jätteont av att gå i trapporna i skolan. Speciellt nedför.
Och bara i vänster sida av knät.

Efter ett träningsläger svullnade knät upp och jag kunde inte gå på flera dagar. ( Detta var ett halvår sedan )

Jag uppsökte läkare och det tog en magnetrötgen men den visade tydligen inget förutom lite irriterat eller något. Fick kortison insprutat i vänster sida av knät. på vänster sida försvann smärtan. Men har fått det på höger sida och på sista tiden runt om hela knät.

Även innan jag ska sova får jag domningar, sticksningar i knät. Läkarna vet inte vad det är och jag kan inte springa över huvudtaget. Absolut inte belasta knät. och nu får jag inte sova pga av dov smärta. Någon som vet något? Eller som haft liknande? Börjar känna mig lite desperat för jag vill bli av med det.

Ehlinmaria
2010-12-03, 04:04
Oj upptäckte mallen. Skriver i den med :)



Kön: Tjej

Ålder: 19

Längd och vikt. längt 165 cm, vikt 67 kg

Smärtbeskrivning: Var gör det ont? Känns det som att smärtan är djup eller ytlig? Gör det ont någonstans då du trycker? Hur uppkom besvären, plötsligt eller successivt? Är smärtan skarp eller mer dov? Ont hela tiden eller endast vid viss aktivitet? Känns det bättre eller sämre efter träning? Vilka rörelser/övningar är det som smärtar? Var i rörelsen smärtar det? Hur länge har du haft ont? Smärtvariation över dygnet.

I princip all träning smärtat. Ifall jag tränat eller tränar är smärtan skarp. Annars är den dov hela tiden. Håller jag knät stilla en längre tid. Som när jag ska sova domnar det och sticks. Jag har haft ont i ett år. Får riktigt ont av belastning och när det var som värst kunde jag inte stödja eller böja knät över huvudtaget.

Vad och hur mycket tränar du? Har/hade du gjort några ändringar i träningen på senaste tiden?

Just nu kan jag inte träna alls. Gör stretchövningar och försöker träna lite lätt med att stärka musklerna ( min moster är sjukgymnast )

Tagit några tabletter, typ alvedon, ipren eller voltaren och isf hade det någon effekt?
Tagit i princip alla vanliga värktabletter. Fick naproxen utskriven. Det hjälper lite om smärtan är dov.


Har du redan fått diagnos och/eller behandling? Har du påbörjat någon form av rehabträning?

Fick diagnos "löparknä" och även behandling för detta. Men har inte funkat eller blivit bättre på ett år. Kan knappt springa tio meter utan att få stora besvär.

Övriga/tidigare sjukdomar eller besvär:

Aldrig haft besvär med knäna. Fick en svår ryggskada för några år sedan. Men det är helt bra nu.