handdator

Visa fullständig version : Oförmögen att militärpressa


Halldin
2010-11-12, 12:07
Hej bullen,

Har ett återkommande problem i att det hugger till i nacken/mellan skulderbladen på måfå när jag militärpressar. Hugget verkar vara en muskelbristning för jag blir otroligt öm och stel långt efteråt, hade lite problem att sova inatt eftersom det gjorde ont hur jag än låg. Det finns perioder där jag har kunnat militärpressa utan att få såna bekymmer, men det är ett slumpvis återkommande problem med dessa muskelbristningar i alla fall.

Är det ett vanligt problem med den övningen och finns det ens något att göra åt saken? Vad kan det tänkas orsakas av, att man trycker fram nacken på uppvägen? Jag har sedan det hände mig första gången (för x antal år sen) varit noga med att värma upp nacken innan jag ska militärpressa, men det hjälpte inte denna gången. Just nu verkar jag inte kunna träna för jag var precis på gymet och gjorde det värre mitt under ett set smalbänk. :smash:

Halldin
2010-11-12, 12:12
Sedär, hade visst gjort en tråd om samma sak för 2 år sedan (nästan på dagen :o) http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=121698

nyrjoh
2010-11-13, 11:23
Sedär, hade visst gjort en tråd om samma sak för 2 år sedan (nästan på dagen :o) http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=121698

Har man en gång fått en skada så är det lättare att skada sig i det området igen om man inte bygger upp sig lugnt och fint. Sen är det ju troligtvis något som gör att du skadat dig från början. Kan vara någon obalans i pressen, annat teknikfel. Förkortade eller förlängda muskler som gör dem känsliga för skador... Osv. Väldigt svårt att säga utan att ha undersökt dig. Skulle vara intressant med foton på dina skuldror om du har lust att lägga upp.;)