handdator

Visa fullständig version : Lite kär


LadyG
2010-11-11, 18:36
I vanliga fall tycker jag att "själv är bäste dräng" men nu är jag lite kär faktiskt. I en fritös (http://www.tefal.com/All+Products/Cooking+appliances/Fryers/Products/ActiFry/Actifry.htm).

Första testet var pommes: Lite pilligt eftersom jag försökte skära potatisen till pommes först, men när jag hittade mojängen man lägger potatis i ena änden och klämer ut råa pommes i andra änden som jag köpte för flera år sen blev det smidigare. En matsked olja till 800g potatis. Jag trodde Tefal skojade. Men det blev riktigt ruggigt goda pommes! Krispiga på ytan och mycket bättre än dem man får om man försöker göra dem på plåt i ugnen.

Fast jag begriper inte hur den kan fritera med så lite olja? Den brummar lite, blir lite varm och luktar förbannat gott, sen är det klart.

Ikväll ska vi testa klyftpotatis. Den kan tydligen göra kycklingklubbor, wok och en massa andra saker också.

Jag älskar automatik :D

tntballe
2010-11-11, 18:44
Vad kostar den?

Tack för hjälpen med att få tillbaka aptiten

omnibus
2010-11-11, 18:56
Vad kostar den?

Tack för hjälpen med att få tillbaka aptiten

2papp.

isterbuk
2010-11-11, 19:08
Har sneglat på den jag med, kul att den verkar vara bra också :). Kan hända att man önskar sig en sådan i julklapp.

Albin Eriksson
2010-11-11, 19:12
länk?

LadyG
2010-11-11, 19:16
länk?

http://www.netonnet.se/art/hem-och-hushall/matlagning/fritos/tefal-actifry/143236.3402/

Halldin
2010-11-11, 19:39
Verkar intressant, men ganska dyr. Ska du inte testa att göra kyckling eller nåt annat kött i den?

Verkar även finnas 3 varianter, en som är betydligt dyrare än de andra: http://www.prisjakt.nu/search.php?query=actifry

Edit: Den dyrare verkade ha 50% större kapacitet

Semiramis
2010-11-11, 20:39
Verkar ju toppen, och inte en massa olja som man ska försöka göra sig av med utan att det rinner ut i soporna!

LadyG
2010-11-11, 21:08
Verkar intressant, men ganska dyr. Ska du inte testa att göra kyckling eller nåt annat kött i den?

Verkar även finnas 3 varianter, en som är betydligt dyrare än de andra: http://www.prisjakt.nu/search.php?query=actifry

Edit: Den dyrare verkade ha 50% större kapacitet

Tänkte testa det medföljande receptet på ananaskyckling imorgon kväll, det finns en gräns för hur mycket mat man hinner laga på en kväll :D

Verkar ju toppen, och inte en massa olja som man ska försöka göra sig av med utan att det rinner ut i soporna!

Ja, det var därför jag blev nyfiken. En matsked olja istället för en liter, eller vad det nu går åt i en vanlig fritös. Toppen om man vill kunna äta goda pommes utan en massa olja!

Kan notera om bilderna att kotletterna stektes i vanliga grillpannan och är egentligen inte Actifry-mojängens förtjänst.

bear.flowertwig
2010-11-11, 23:30
I vetenskapens och kolos namn måste du testa att fritera:
1) tonfisk
2) kokt ägg
3) banan

Anteckna, fota och rapportera.

agazza
2010-11-11, 23:41
i vetenskapens och kolos namn måste du testa att fritera:
1) tonfisk
2) kokt ägg
3) banan

anteckna, fota och rapportera.

och kvarg! Glöm inte kvarg!

DennisJ
2010-11-11, 23:42
Tänkte testa det medföljande receptet på ananaskyckling imorgon kväll, det finns en gräns för hur mycket mat man hinner laga på en kväll :D

Man vill ju inte falla in i "Måste testa..." och "undrar hur det blir med..." och tre timmar senare smaska på en friterad pelargon.

LadyG
2010-11-12, 01:10
I vetenskapens och kolos namn måste du testa att fritera:
1) tonfisk
2) kokt ägg
3) banan

Anteckna, fota och rapportera.

Tonfisken och bananen kan jag nästan förstå (hur skrämmande är inte det?) men kokt ägg? Fritera kokt ägg? :D

och kvarg! Glöm inte kvarg!

Varför förstöra perfektion :)

Man vill ju inte falla in i "Måste testa..." och "undrar hur det blir med..." och tre timmar senare smaska på en friterad pelargon.

LOL :laugh:

Jag noterade dock att 800g potatis (rå) är 4 portioner men vi tuggade i oss alla klyftpotatisarna och vi var bara två, så portionerna i receptboken kan möjligen vara lite väl små. Jag har för mig att byggande karlar äter lite mer än en semi-dietande tjej :em:

eiri
2010-11-12, 08:33
ååh fick mig o tänka på friterad bläckfisk :(

Semiramis
2010-11-12, 16:49
Jaha, så lättpåverkad är jag! Nu är en beställd :D

Ondskapelsen
2010-11-12, 17:18
Jaha, så lättpåverkad är jag! Nu är en beställd :D

Ingen klandrar dig :).

Hur blir den friterade kvargen ;)?

Baboom
2010-11-12, 23:05
Blir nog att handla en nästa helg

y5wSlEr8FSA

Snobbe
2010-11-12, 23:53
Asså jag vill nästan se en video på när någon använder den och så manser att ingen drar i en liter olja samtidigt:D

Finns 2 sätt jag kan förklara friterade pommes med 1matsked matolja, antingen så ligger det redan i maskinen när man köper typ 3-4liter olja så man inte vet om att den använder det! eller så är det magi?!

Har ingen jättehög inkomst atm så tror ej jag kommer köpa men så fort jag har lite mer pengar måste jag fan testa den:o

blondyz
2010-11-13, 00:17
Asså jag vill nästan se en video på när någon använder den och så manser att ingen drar i en liter olja samtidigt:D

Finns 2 sätt jag kan förklara friterade pommes med 1matsked matolja, antingen så ligger det redan i maskinen när man köper typ 3-4liter olja så man inte vet om att den använder det! eller så är det magi?!

Har ingen jättehög inkomst atm så tror ej jag kommer köpa men så fort jag har lite mer pengar måste jag fan testa den:o

Låter rimligare att det egentligen är en portal till en annan dimension, där det sitter varelser och friterar maten för att sedan skicka tillbaka den till verkligheten?

För övrigt verkar det som 50% en grym grej jag måste köpa och 50% tv-shop-blåsning.. kan inte riktigt bestämma mig :D

LadyG
2010-11-13, 02:03
Riktigt het varmluft :)

Receptet hugget ur minnet från Actifryboken

3 stora kycklingbröst skurna i bitar
2 burkar ananas
2 msk ananassaft + 1 msk maizenamjöl
2 msk vatten
2 msk soja
2 msk olja
stark curry
ingefära
samt salt & peppar och 2 msk maizena att rulla kycklingbitarna i

Först åkte kycklingbitarna en stund själva i maskinen, 5 minuter om jag inte minns fel. Dukade under tiden. Hällde i kryddor och blötvaror, och slog på maskinen igen i 5 minuter. Tittade om jag gillade färgen, och körde på pin kiv några minuter till.

Klart. Riset kokade jag förståss i riskokare :D

Det blev väldigt väldigt gott också!

Nästa test blir efterrätt. Någon form av varma kaneläpplen. Låter lite skumt, men det blir säkert bra ändå.

LadyG
2010-11-13, 14:34
Hur lätt är den att rengöra? För att ställa saker på sin spets lät jag maskinen stå odiskad över natten så att såsen och ananasresterna skulle torka in ordentligt. Non-stickbeläggningen lät sig inte påverkas, jag tog loss själva paddeln i mitten och sköljde ur kokkärlet med ljummet vatten. Ingenting hade fastnat (duh...) och paddeln av plast skrubbade jag av lite raskt med borste. Det tog säkert hela 35 sekunder att göra rent maskinen i ljummet vatten. Man ska helst inte diska några non-stickmaterial i diskmaskin eftersom diskmedel som innehåller slipmedel sliter på ytbeläggningen och förkortar materialets livslängd.

Den är lite skrymmande, så ska den användas regelbundet vill man nog låta den få en permanent plats på bänken. Annars blir den nog bara stående i ett skåp tyvärr. Men den är tillräckligt elegant för att klara av att stå framme tycker jag.

Den mindre av de två kan bli lite liten för en storätande familj på 4 personer men då finns det en större att köpa. För två storätande personer räcker den lilla utmärkt, med råge.

Den kan bli lite varm på utsidan. Har du barn i bänkhöjd, i synnerhet klåfingriga diton, kan de nog bli lite rädda men den blir inte varm så man bränner sig på riktigt. Det blir obehagligt varmt, men inte mer. Den är för stor och stabil för att välta.

De lite mer trassliga recepten kräver lite passning, men den piper varje gång man ska tillsätta något så det är en no-brainer att laga mat med en Actifry. Man behöver inga speciella kunskaper.

Däremot - ska du köpa ny spis snart? Satsa på en varmluftugn också då. För i så fall får du en ugn som i princip klarar det mesta som en Actifry klarar (fast du får röra om själv, hålla koll på tiderna själv och du får skaffa recept själv) för ett tillägg som är lägre än om du köper en Actifry.

Eftersom jag inte har varmluftugn och inte har planer på att byta en fullt fungerande spis än på många år så satsade jag på en Actifry. Jag ångrar mig inte.

syrén
2010-11-13, 20:05
Intressant!!

Kan man lägga in exakt vilken grad man vill att den skall tillaga på?

Halldin
2010-11-13, 20:33
Lägg gärna in fler måltider/pics, intressant att se. Blir resultatet (typ pommes) verkligen som friterat a'la kiosk dock, eller är det mer som att bara göra pommes i varmluftsugn?

Jobbigt om ytbehandlingen slits ut på en maskin för 2 laxar. :o

LadyG
2010-11-13, 20:53
Intressant!!

Kan man lägga in exakt vilken grad man vill att den skall tillaga på?

Nja, inte riktigt, du ställer in tid bara.
Jag vet inte om det är en nackdel eller inte än.

Den ser ut lite som en robot från Star Wars, hade den farit omkring på golvet och pipit hade det varit klockrent! Som det är nu piper den ganska lågt, så man får vara lite alert om man ska höra den faktiskt. Ingen volymkontroll finns det heller, det hade jag velat ha. Har man diskmaskin igång, kanske lyssnar på musik eller bara har en livlig familj så kan den vara svår att höra.

Lägg gärna in fler måltider/pics, intressant att se. Blir resultatet (typ pommes) verkligen som friterat a'la kiosk dock, eller är det mer som att bara göra pommes i varmluftsugn?

Jobbigt om ytbehandlingen slits ut på en maskin för 2 laxar. :o

Det blir inte sladdrigt som McDonalds, och bättre än om man gör i ugn tycker jag. Men där är det lite förberedelserna som spelar roll också, för kastar man ner potatisen strimlad, sköljd och våt blir det inte krispigt. Om man gör som receptet säger och torkar av potatisen (det är stärkelsen man vill få bort så mycket man kan) blir det ett helt annat resultat.

Godaste hittils var dem vi vände i paprika och chilliblandning så de blev som såna där kryddiga pommes man kan köpa i en del grillkiosker. Tycärr glömde jag plåta dem, men dem ska jag göra fler gånger så det blir nog fler bilder vad det lider :)

LadyG
2010-11-13, 21:06
Äpple med torkade aprikoser och kanelsocker.

Väldigt gott, men det här skulle jag kanske egentligen velat servera till gräddglass för att få den härliga kontrasten mellan varmt och kallt också. Äppelklyftorna åkte runt i maskinen 18 minuter, finhackade aprikosbitar fick åka med på slutet de 3 sista minutrarna. Strö över lite kanel och en nypa strösocker och det är klart.

champion
2010-11-13, 21:17
Men va fan! *grr27*
Nu vill jag ha en! Men har inte pengar för en just nu. Kan inte lönen komma fortare? :D
Men du/ni är nöjda med produkten?

LadyG
2010-11-13, 21:27
Men va fan! *grr27*
Nu vill jag ha en! Men har inte pengar för en just nu. Kan inte lönen komma fortare? :D
Men du/ni är nöjda med produkten?

Jag älskar den!

Nu när jag vet att den inte är en TV-shopbluff ska jag väl erkänna. Det var inte jag som ville ha den från början utan sambon som är betydligt mer teknikorienterad, men när den fick visa vad den kunde blev jag betydligt mer förtjust i den.

Imorgon ska den få eldprovet: Svärföräldrarna kommer på besök och då ska vi servera ostpanerad schnitzel med örtkryddad klyftpotatis och om de också tycker potatisen blir bra har den fått full poäng för svärmor är svårflirtad :)

isterbuk
2010-11-14, 00:38
Jag älskar den!

Nu när jag vet att den inte är en TV-shopbluff ska jag väl erkänna. Det var inte jag som ville ha den från början utan sambon som är betydligt mer teknikorienterad, men när den fick visa vad den kunde blev jag betydligt mer förtjust i den.

Imorgon ska den få eldprovet: Svärföräldrarna kommer på besök och då ska vi servera ostpanerad schnitzel med örtkryddad klyftpotatis och om de också tycker potatisen blir bra har den fått full poäng för svärmor är svårflirtad :)

Låter ju verkligen kanon, smidigt och enkelt.
Väntar med spänning på en grundlig recension från samtliga deltagare på middagen ;)

Baboom
2010-11-14, 21:30
Låter ju verkligen kanon, smidigt och enkelt.
Väntar med spänning på en grundlig recension från samtliga deltagare på middagen ;)

Ja hur blev det!

LadyG
2010-11-15, 00:19
Jag är så himla nöjd :D

Svärföräldrarna kom lite tidigt eftersom de ville se maskinen arbeta och de kikade både nyfiket och förbryllat på den och undrade vad den friterade i :)

Bara en matsked olja till ett kilo potatis, som sagt. Varmluft och non-stick ser till att sprida gracerna jämt och dagen till ära hade jag paprikakryddade pommes (hade slut på rosmarin och timjan, så jag fick byta potatis-rätt lite snabbt när jag insåg det. Kryddorna blandar man ner i oljan, det blir smidigast så) och det blev bara en sked pomes kvar! Lite skräp i botten av skålen bara...

Svärfar konstaterade på sitt praktiska sätt att "det smakar pommes". Svärmor tyckte det var gott och hon sa det inte för att vara artig (då hade hon inte sagt något alls istället). Jag är djupt fascinerad av den där maskinen helt enkelt. Och nöjd. Den kapar massor av tid i köket som jag kan använda till annat. Synnerligen praktiskt!

Det enda som inte imponerat hittils är efterrätten men det tror jag beror på att jag saknade glassen. Gör jag den en gång till och serverar med glass blir det antagligen helt annat ljud i skällan.

bear.flowertwig
2010-11-15, 01:48
Hade jag haft plats nånstans så... får jag väl helt enkelt lära mig använda varmluften i varmluftsugnen till att börja med. Booooring :D

Bra recensioner. Men testa mer oortodoxa rätter så den får bekänna färg! Tonfisk osv :D

Litecore
2010-11-15, 03:20
[...] och tre timmar senare smaska på en friterad pelargon.
jag är helt klart för trött! kan.inte.sluta.skratta :D ^^

Snobbe
2010-11-15, 07:17
mååååste haaaaa

martikainen
2010-11-22, 20:44
Såg denna skapelse på mediamarkt i helgen, hade jag haft pengar på kortet hade jag impulsköpt den direkt!

Ni som har en, har ni några mer lovord om denna hjälpreda? :)

svennebanan
2010-11-22, 20:53
Såg denna skapelse på mediamarkt i helgen, hade jag haft pengar på kortet hade jag impulsköpt den direkt!

Ni som har en, har ni några mer lovord om denna hjälpreda? :)

Vad kostade den på mediamarkt?

LadyG
2010-11-22, 22:00
Såg denna skapelse på mediamarkt i helgen, hade jag haft pengar på kortet hade jag impulsköpt den direkt!

Ni som har en, har ni några mer lovord om denna hjälpreda? :)

Den kan göra en sorts bondomelett också, som jag glömt fota iofs men jag ska göra den fler gånger så tillfällen kommer för det med. Nackdelen är att man lätt sätter i sig hela omeletten bara för att den är god!

Hittade de amerikanska recepten online, det är samma som man får med maskinen fast vi får dem översatta:
http://www.lakeland.co.uk/L?content=noticeboard/recipes/actifry.htm
De är näringsberäknade också, för den som är intresserad.

Doctor Snuggles
2010-11-22, 22:04
Mao är det inte en fritös, utan en varmluftsugn, på sin höjd en finurlig sådan.

LadyG
2010-11-22, 22:14
Mao är det inte en fritös, utan en varmluftsugn, på sin höjd en finurlig sådan.

Som jag konstaterat redan tidigare i tråden, ja.

Baboom
2010-11-22, 22:34
Jag går i valet och kvalet om jag ska köpa en eller inte. Tycker du att den var värd de 2000kr? Tycker det är ganska mycket för en liten varmluftsugn.

bb X
2010-11-22, 22:56
Jag går i valet och kvalet om jag ska köpa en eller inte. Tycker du att den var värd de 2000kr? Tycker det är ganska mycket för en liten varmluftsugn.

Är inte du typ.. rik? :D

Litecore
2010-11-23, 00:39
såg en på blocket idag för 500 spänn :)

LadyG
2010-11-23, 01:53
Jag går i valet och kvalet om jag ska köpa en eller inte. Tycker du att den var värd de 2000kr? Tycker det är ganska mycket för en liten varmluftsugn.

Jag använder den var och varannan dag, så jag tycker den är värd det. Däremot, som jag skrev tidigare, har man en varmluftugn behöver man inte en Actifry (om man kan tänka sig att röra om i maten själv när den tillagas).

Den gör mycket godare klyftpotatis än jag någonsin lyckats få till i min vanliga ugn (och eftersom jag bor i hyresrätt tänker jag inte ens fundera på när de kan tänkas installera en varmluftsugn här. De bytte till en vanlig tråk-spis för bara något år sen).

I brist på varmluftugn tänker jag fortsätta älska min Actifry :)

Semiramis
2010-11-28, 19:55
Nu är min Actifry hämtad och provad och jag kan bara hålla med Ladyn, den är helt suverän! Jag har visserligen varmluftsugn men jag tycker det är bökigt ändå, öppna luckan, ta ut fatet, röra om, sätta tillbaka, stänga luckan och så vidare, och dessutom blir det ändå inte alls lika jämnt resultat. Den får fem tummen upp av fem från mig både på resultat och funktion! Dyr var den men kag tycker det känns värt pengarna.

LadyG
2010-11-28, 21:17
Nu är min Actifry hämtad och provad och jag kan bara hålla med Ladyn, den är helt suverän! Jag har visserligen varmluftsugn men jag tycker det är bökigt ändå, öppna luckan, ta ut fatet, röra om, sätta tillbaka, stänga luckan och så vidare, och dessutom blir det ändå inte alls lika jämnt resultat. Den får fem tummen upp av fem från mig både på resultat och funktion! Dyr var den men kag tycker det känns värt pengarna.

Har du testat klyftpotatisen än? Receptet är lite klent i kryddmängd om man gillar stark mat, men då dubblar man ju bara mängden kryddor så är saken biff :)

Sen kanske man inte ska skala potatisen heller, men det gör jag av gammal ohejdad vana. Det kanske blir ännu godare klyftpotatis om man bara tvättar, torkar och klyftar potatisen(som det står i receptet, om jag inte minns fel)? :D

Jag råkade blanda ihop två recept och gjorde chili/texmex-kryddade klyftpotatisar också och trots att jag råkade röra ihop två recept blev det kanongott! Naturligtvis erkände jag inte det för familjen - det var med flit förståss :D

Tacos
2010-12-06, 11:12
Hur lång tid tar det att fritera 1 kg. potatis? Försökte leta några tider i tråden, men kunde inte se att du skrivit ner det?

LadyG
2010-12-06, 11:19
30-45 minuter beroende på hur tjocka du skär dem samt hur mörka du gillar dem. En del vill ju ha sina pommes ganska hårt tillagade, då får man räkna med lite längre tid.

Tacos
2010-12-06, 11:26
30-45 minuter beroende på hur tjocka du skär dem samt hur mörka du gillar dem. En del vill ju ha sina pommes ganska hårt tillagade, då får man räkna med lite längre tid.

Okej!

Tid är verkligen hårdvaluta när man är två som jobbar heltid med barn på dagis och skola :)

30 min. låter dock godtagbart, så jag får se till att skära lite tunnare skivor :)

LadyG
2010-12-06, 11:33
Okej!

Tid är verkligen hårdvaluta när man är två som jobbar heltid med barn på dagis och skola :)

30 min. låter dock godtagbart, så jag får se till att skära lite tunnare skivor :)

Om barnen är kniv-vana kan de hjälpa till? :)

Tacos
2010-12-06, 11:39
Om barnen är kniv-vana kan de hjälpa till? :)

Min halvgalna 4-åring skall man hålla så långt ifrån vassa föremål det bara går :)

Dottern skulle däromot säkert kunna hjälpa till. Då har man problemet att det blir orättvist om bara hon får hjälpa till. Bäst är att aktivera dom dom med något annat och sedan göra en rusch i köket :)

Blev lite "OT" men det bjuder jag på.

Kimball
2010-12-06, 14:11
Jag läste igenom en del amerikanska och UK-forum ang. denna superfritös när jag läste om den i något mediamarkt-blad, och där verkade inte allt för många imponerade, fritösen gav inte ordentlig yta på pommesen osv har jag för mig var det överhängande folk klagade på. Men du menar att den gör potatis bättre än en vanlig varmluftsugn (duh) men kanske inte riktigt lika gott som om det blir friterat på traditionellt sätt?

Lite sugen är man allt, blir ändå en hel del ugnsbakade grönsaker och potatis här hemma. En tusenlapp känns saftigt. Finns för knappt 1700 inkl frakt från UK, men jag vet inte hur pålitlig maskinen är utifall man kanske skulle behöva nyttja garantin, sen känns 300:- rabatt inte värt det direkt heller. Runt 1.000 hade köpet varit givet!

NiCrue
2010-12-06, 14:32
Jag läste igenom en del amerikanska och UK-forum ang. denna superfritös när jag läste om den i något mediamarkt-blad, och där verkade inte allt för många imponerade, fritösen gav inte ordentlig yta på pommesen osv har jag för mig var det överhängande folk klagade på. Men du menar att den gör potatis bättre än en vanlig varmluftsugn (duh) men kanske inte riktigt lika gott som om det blir friterat på traditionellt sätt?

Lite sugen är man allt, blir ändå en hel del ugnsbakade grönsaker och potatis här hemma. En tusenlapp känns saftigt. Finns för knappt 1700 inkl frakt från UK, men jag vet inte hur pålitlig maskinen är utifall man kanske skulle behöva nyttja garantin, sen känns 300:- rabatt inte värt det direkt heller. Runt 1.000 hade köpet varit givet!

Att du inte passade på att köpa en nu i helgen då?
Med MediaMarkts erbjudande och allt.

LadyG
2010-12-06, 14:38
Om ytan blir sämre är det för att potatisen inte är torr nog, har jag märkt när jag testat. Slarvar man och kastar ner potatisen fuktig blir det sämst resultat men är man noga får man en krispig och fin yta. Fast det står ju i receptet också, så det ska man ju inte behöva påpeka :)

LadyG
2010-12-06, 14:40
Jo, jag hittade en sak som retade mig också! Den där saken i mitten som skyfflar runt allting, paddeln eller vad man ska kalla den, har små håligheter där sådant som t ex ägg kan fastna. Lite svårrengjort just där faktiskt, men eftersom hela den delen är i plast kan man köra den i diskmaskinen så slipper man stå och pilla som jag gjorde första gången. Men varför den inte är solid vet jag inte, det vore så mycket enklare så.

Kimball
2010-12-06, 14:50
Att du inte passade på att köpa en nu i helgen då?
Med MediaMarkts erbjudande och allt.

Jag måste missat det i MM-bladet! Vad gick den på? Sist jag kollade och såg den för någon månad sen gick den för 1999:- tror jag?

Om ytan blir sämre är det för att potatisen inte är torr nog, har jag märkt när jag testat. Slarvar man och kastar ner potatisen fuktig blir det sämst resultat men är man noga får man en krispig och fin yta. Fast det står ju i receptet också, så det ska man ju inte behöva påpeka :)

Dum fråga kanske, men hur får man potatisen så torr som möjligt så snabbt som möjligt? Förmodar att den inte är "torr nog" direkt efter att den blivit skuren? Ligga på pappet en viss tid innan?

Tacos
2010-12-06, 14:53
Förmodar att den inte är "torr nog" direkt efter att den blivit skuren? Ligga på pappet en viss tid innan?

Tror även den skall sköljas av innan den torkas. Var väl stärkelsen man ville bli av med?

LadyG
2010-12-06, 16:11
Tror även den skall sköljas av innan den torkas. Var väl stärkelsen man ville bli av med?

Ja, precis det är stärkelsen som förstör ytan. Får man bort den blir det bra. Spola av och lägg på en handduk (klappar man om potatisen med den torra handduken först går det fortast), fixa salladen eller något en liten stund så blir det lagom torrt för minimal ansträgning.

NiCrue
2010-12-06, 20:46
Jag måste missat det i MM-bladet! Vad gick den på? Sist jag kollade och såg den för någon månad sen gick den för 1999:- tror jag?

1690:-, vill jag minnas :)

Albin Eriksson
2010-12-06, 20:53
1690:-, vill jag minnas :)

På Pixmania finns ena versionen till ungefär det priset tror jag...

LadyG
2010-12-07, 12:08
Någon som är bättre på att räkna på elförbrukning än vad jag är kanske vet huruvida det är en elintesiv mojäng eller inte? Nu har jag iofs bara vanlig ugn hemma, men det tar fortfarande runt 40 minuter att göra klyftpotatis i ugnen och då har jag inte ens funderat på hur lång tid det tar för ugnen att komma upp i rätt temp.?

Nån som vet? Borde inte en så jämföreslevis liten sak vara bättre för elräkningen, enligt samma princip som att en äggkokare/vattenkokare är billigare än att nyttja spisen för samma sak? Eller är jag ute och cyklar nu?

Halldin
2010-12-07, 18:53
Kör man en ugn 2 timmar i veckan blir årskostnaden ca. 200kr för att påpeka vilka tramsigt små summor det rör sig om.

(http://www.aeservice.nu/elspar/happforb.htm)

Kimball
2010-12-07, 19:26
Kör man en ugn 2 timmar i veckan blir årskostnaden ca. 200kr för att påpeka vilka tramsigt små summor det rör sig om.

(http://www.aeservice.nu/elspar/happforb.htm)

Vilket gör det extra intressant att försöka räkna ut vad det kostar att köra Actifry:en :D

Edit: Jag som tänkte att man kunde köra grejer med frityrdeg runtom i den vilket inte funkar just eftersom det är en varmluftsugn och inte en fritös. Nästan lite falsk marknadsföring ändå..

LadyG
2010-12-07, 19:32
Kör man en ugn 2 timmar i veckan blir årskostnaden ca. 200kr för att påpeka vilka tramsigt små summor det rör sig om.

(http://www.aeservice.nu/elspar/happforb.htm)

Kanonsida! Tack!

Tacos
2010-12-15, 11:17
Nu har jag också köpt den. Frugan läste i någon träningstidning om den och tyckte det verkade bra.

Håller tummarna att den är så bra som vi hoppas.

isterbuk
2010-12-15, 14:28
Nu har jag också köpt den. Frugan läste i någon träningstidning om den och tyckte det verkade bra.

Håller tummarna att den är så bra som vi hoppas.

Skriv gärna vad du tyckte sen, alltid kul o höra från flera. Jag funderar eventuellt på att köpa en i mellandagarna :)

Tacos
2010-12-16, 09:34
Den kommer nog testköras ikväll.

Tyvärr fick jag bara med en receptbok på tyska *grr*

Mailade direkt Tefals kundtjänst och frågade om det inte gick att få på svenska. Tog bara en liten stund så hade jag fått en på svenska mailad till mig i pdf-format.

Även svensk bruksanvisning gick att ladde ner från deras hemsida.

Bra där Tefal!

Tacos
2010-12-16, 13:53
Fråga till trådskaparen, eller ni som testat fritösen.

Vilken potatissort är bäst att fritera?
Vilken olja är bäst, ger bäst smak?
Har ni testat att fritera i Arlas flytande fett "Smör och Rapsolja"?

LadyG
2010-12-16, 14:07
Ujj... jag vet inte vilken sort det var jag använde sist... Jag brukar hugga den som finns i självplocken i princip, jag tror det är fast jag brukar ta av gammal ohejdad vana. Om det är bäst däremot det vete tusan...

Av de olika oljorna jag testat har olivoljan varit bäst, men smakfri solrosolja med egen kryddblandning är inte dåligt det heller. Det beror lite på vad man vill göra till och hur krångligt/flådigt man vill göra det.

Har inte ens tänkt tanken att använda något annat än ren olja däremot, så det kan jag inte svara på hur bra det blir :D

Tacos
2010-12-16, 14:10
Ujj... jag vet inte vilken sort det var jag använde sist... Jag brukar hugga den som finns i självplocken i princip, jag tror det är fast jag brukar ta av gammal ohejdad vana. Om det är bäst däremot det vete tusan...

Av de olika oljorna jag testat har olivoljan varit bäst, men smakfri solrosolja med egen kryddblandning är inte dåligt det heller. Det beror lite på vad man vill göra till och hur krångligt/flådigt man vill göra det.

Har inte ens tänkt tanken att använda något annat än ren olja däremot, så det kan jag inte svara på hur bra det blir :D

Aha, trodde kanske rapsolja skulle vara bäst då den är smakfri. Olivoljan kan ha en lite bitter eftersmak tycker jag.

Har du testat rapsolja?

LadyG
2010-12-16, 14:21
Nix, eftersom jag inte har ren rapsolja hemma har jag inte kunnat testa det men jag har en blandning av raps och oliv (ICA's eget märke) som jag tyckte fungerade väldigt bra som bas när jag gjorde örtkryddad klyftpotatis. Den har en mildare smak så att kryddblandningen fick stå för smaksättningen istället, och den hade inga av olivoljans negativa egenskaper som jag kunde märka.

Tacos
2010-12-16, 14:34
Nix, eftersom jag inte har ren rapsolja hemma har jag inte kunnat testa det men jag har en blandning av raps och oliv (ICA's eget märke) som jag tyckte fungerade väldigt bra som bas när jag gjorde örtkryddad klyftpotatis. Den har en mildare smak så att kryddblandningen fick stå för smaksättningen istället, och den hade inga av olivoljans negativa egenskaper som jag kunde märka.

Okej, tack för svaren.

Testar lite så får jag se :)

LadyG
2010-12-17, 22:42
Nytt experiment: Skalade, klyftade potatis och sköljde av dem. La upp på handduk och glömde bort dem fullständigt pga Worms Reloaded. 2 timmar senare (jag vet...) fortsatte jag laga mat, men istället för olja + texmexkryddning valde jag att blanda i frikostigt med vitpeppar, kryddpeppar, grovmalen svartpeppar, ingefära, färskmalen svartpeppar samt en frikostig skvätt svartpepparsås i oljan och jag är fullkomligt kär! Pepprig, stark smak. Krispig yta, gosigt mjuk inuti. Så gott att jag kan tänka mig att äta det där som snacks (jag sparade de som blev över i en skål) :D

Facaa
2010-12-18, 02:13
Låter intressant men hur är det på grönsakssidan? Någon av er som kört wok grönsaker i den? Färska el frysta? Frysta blir nog inte så bra då de släpper lite vatten.
Man kanske kunde köra en kylling blandning med kessella o ajvar :)

LadyG
2010-12-18, 11:50
Kyckling med ananas, curry och ananasjuice+soja+maizena fungerar utmärkt. Det är ett av orginalrecepten som följer med maskinen, men det borde gå att modifiera det tycker jag.

Filosoferar lite löst....Färska grönsaker borde gå alldeles utmärkt t ex, och istället för ananasjuiceredningen borde man kunna hälla i färdig hoisin- eller teriyakisås. Det ska ju i mot slutet och bara bli varmt egentligen, så det måste ju fungera..?

Det var en intressant tanke, det måste jag testa!

Facaa
2010-12-18, 11:55
Borde gå rätt fort me färska grönsaker. Man kan blanda rätt mkt oxå. Eventuellt hälla på lite nötter me.

stefffeh
2010-12-28, 08:48
Tjena! Hittade denna tråd på google och tänkte bara säga att jag fick en Acti fry i julklapp... Kanonmaskin som får 8/10 i betyg av mig. Lite högljudd + att den inte rymmer SÅ mycket mat (lagar oftast storkok och fryser in matlådor).

Har testar 4 olika rätter än så länge, alla ur den medföljande kokboken och det blev ypperligt :P

Albin Eriksson
2011-01-04, 21:15
Kanonpris på MediaMarkt häromdagen, vet inte om det gäller fortfarande men...

PowerSlize
2011-02-13, 15:57
bumpar lite.. det funkar inte o fritera vanliga färdiga frysta pommes i påse då antar jag? I och med att de verkar som allt måste va torrt för att de ska bli bra friterat?

LadyG
2011-02-13, 16:33
Det har jag inte testat faktiskt, men det blir nog soggigt skulle jag tro.

isakt
2011-02-18, 13:57
Det har jag inte testat faktiskt, men det blir nog soggigt skulle jag tro.

Testa, fungerar det så kommer jag köpa en direkt *drool*

Tacos
2011-02-26, 10:28
La precis ut vår på blocket.

Har egentligen inget negativt att säga om den, men 40-45 min. är lite för lång tid för oss att vänta på tillagning. På vardagarna så är man hemma rätt sent från jobbet och barnen är vrålhungriga, så man kör sina gamla vanliga rätter som man kan tillaga i sömnen så det skall gå fort.

Tyvärr måste jag säga, för det vart riktigt gott dom två gånger vi använde den :)

LadyG
2011-02-28, 11:20
Ja, tyvärr ska man ju ha lite tid till sitt förfogande för att det ska bli bra. För vuxna med tämligen gott om tid, eller åtminstone tålamod (vilket man inte alltid kan förvänta sig av barn) är det en helt annan sak.

Gunfire
2011-03-18, 15:44
Vad ska man använda för typ av olja ? går det bra med vanlig raps olja?

samt, om man tex ska fritera kyckling, ska man först tillaga den som vanligt sen fritera eller hur fungerar det? ska man bara lägga i kyckling o olja ? eller ströbröd?

LadyG
2011-09-30, 18:55
Vad ska man använda för typ av olja ? går det bra med vanlig raps olja?

samt, om man tex ska fritera kyckling, ska man först tillaga den som vanligt sen fritera eller hur fungerar det? ska man bara lägga i kyckling o olja ? eller ströbröd?

Det går bra med vilken olja du vill, raps är utmärkt.

Du lägger i råa saker i maskinen, trycker på en knapp och ~40 minuter senare kommer det ut färdig mat :)
Du behöver inte tillaga något innan alltså.

Ibland piper den flera gånger eftersom det är meningen att man ska tillsätta saker, som kryddor eller sås, men för de tmetsa piper den bara en gång: färdigt!

Nu när jag haft den ett tag kan jag konstatera att det jag använder den till överlägset mest är örtkryddad klyftpotatis, passar perfekt till kött/fågel/fisk stekt i grillpannan och bearnaisesås.

Sambon däremot är mer inne på att låta den göra diverse hela maträtter, och de tär den också kompetent till.

Jag misstänker att det är matlagningsníntresset som skiljer oss åt. Jag gillar att göra kycklinggrytan själv, men sambon vill bara få maten färdig.

Springer
2011-10-02, 19:49
Luktar eller låter den? Kunde ju vara kul att ta med den till jobbet och köra där. Har bara mikro annars i några våningar bort, annars fikarum med vask och ett eluttag med timer. Men ingen fläkt och öppen planlösning...

LadyG
2011-10-04, 14:08
Luktar eller låter den? Kunde ju vara kul att ta med den till jobbet och köra där. Har bara mikro annars i några våningar bort, annars fikarum med vask och ett eluttag med timer. Men ingen fläkt och öppen planlösning...

Jag känner ingen lukt från den, men man använder ju så lite olja att det knappast finns någon olja som kan stinka heller. Riktiga fritöser luktar vansinnigt illa tycker jag!

Den låter mindre än en hårfön, men ska man vara i samma rum kanske man blir störd av den eftersom den brummar i åtminstone 40 minuter när man gör pommes men jag tycker jag vant mig rätt snabbt vid den.

Å andra sidan blir jag inte störd av datorfläkten heller och just nu tjuter den rätt högt, så risken finns att det är min toleransnivå för oljud som är hög.

Fast klar-pipet är väldigt lågt, faktiskt. Det kunde de lagt lite mer volym på! Det stör mig faktiskt, för är jag i rummet bredvid ska jag ha tur om jag hör att den är klar.

bear.flowertwig
2011-10-13, 18:46
La precis ut vår på blocket.

Har egentligen inget negativt att säga om den, men 40-45 min. är lite för lång tid för oss att vänta på tillagning. På vardagarna så är man hemma rätt sent från jobbet och barnen är vrålhungriga, så man kör sina gamla vanliga rätter som man kan tillaga i sömnen så det skall gå fort.

Tyvärr måste jag säga, för det vart riktigt gott dom två gånger vi använde den :)

Fritera barnen så slår ni två flugor i en smäll.

Luktar eller låter den? Kunde ju vara kul att ta med den till jobbet och köra där. Har bara mikro annars i några våningar bort, annars fikarum med vask och ett eluttag med timer. Men ingen fläkt och öppen planlösning...

Fritös till jobbet, har du med dig grill och sockervaddsmaskin också? :)

LeBron
2011-10-15, 12:19
Fritös till jobbet, har du med dig grill och sockervaddsmaskin också? :)

haha.

Funderar på att köpa en, ingenting negativt verkar ha kommit fram om den so far :)

Bendermannen
2011-10-15, 13:43
haha.

Funderar på att köpa en, ingenting negativt verkar ha kommit fram om den so far :)

Vi är fortfarande riktigt nöjda efter ca ett års användning. Har än så länge bara gjort pommes i den och det tycker jag den är väldigt bra på! Tänk bara på att skölja och torka potatisen (efter skalning/delning) noga för att bli av med stärkelsen. Blir extra god då. :)

LadyG
2011-10-16, 12:13
Vi är fortfarande riktigt nöjda efter ca ett års användning. Har än så länge bara gjort pommes i den och det tycker jag den är väldigt bra på! Tänk bara på att skölja och torka potatisen (efter skalning/delning) noga för att bli av med stärkelsen. Blir extra god då. :)

Testa att göra samma sak med en blandning av potatisklyftor, morotsstavar och kålrotsbitar. Jag blev helt snopen över hur gott det blev, t om trots att vi körde dem lite för länge så morotsstavarna blev väldigt mörka.

Bendermannen
2011-10-17, 11:53
Testa att göra samma sak med en blandning av potatisklyftor, morotsstavar och kålrotsbitar. Jag blev helt snopen över hur gott det blev, t om trots att vi körde dem lite för länge så morotsstavarna blev väldigt mörka.

Låter spännande! Ska absolut testas. Tack för tipset! :)

Kimball
2011-11-18, 12:20
1 år senare, används maskinen flitigt? Funderar själv på att köpa Philips AirFryer som ska vara i princip samma grej då jag får den ny för tusenlappen inkl. frakt. Är lite orolig över att det blir ännu en grej som bara står och tar plats i skåpet som glassmaskinen osv dock, även om jag faktiskt gör hemmagjord klyftpotatis 1-3 ggr i veckan i snitt.

LadyG
2011-11-18, 12:30
Klyftpotatis, pommes och rotfruktsstavar (godis) är det jag helst använder den till (sambon föredrar att laga mat i den, riktiga maträtter alltså).

Eftersom vi har den framme hela tiden, den står placerad så att vi bara behöver sätta i sladden och köra, så använder vi den flera gånger i veckan emellanåt och ibland tar det lite längre mellan rätterna. Det hänger till största delen på hur mycket framförhållning vi haft när vi planerar maten, och hur illa sugen på rostade rotfruktsstavar med flingsalt jag är :D

LadyG
2013-01-06, 10:40
Använder fortfarande manicken regelbundet, och det går alldeles utmärkt att mäta upp 750g frusna pommes och köra i maskinen. Man får pefekta pommes varje gång :)

DJJOHANSSON
2013-12-12, 22:43
Väldig dyr maskinen för pommes-tillagning som de flesta av er verkar göra.

Ingen av er som gör kyckling i den? Är det som friterade små kycklingbitar som det finns på diverse thaibuffer?


:)

agazza
2013-12-13, 08:58
Väldig dyr maskinen för pommes-tillagning som de flesta av er verkar göra.

Ingen av er som gör kyckling i den? Är det som friterade små kycklingbitar som det finns på diverse thaibuffer?


:)






allt med smet på blir kaos men att göra thaiwok är sjukt smidigt. I med kött och krydda tio minuter, sen grönsaker sju min, grädde/kokosmjölk två minuter, käka








Sent from my Lumia 928

martikainen
2013-12-13, 10:10
Vilka varianter har ni? Enligt prisjakt finns det några att välja på!

R Scarpa27
2013-12-13, 19:18
like this
http://media.vega-direkt.se/media/catalog/product/cache/29/small_image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/E/l/Elektro-FritteuseProfiV_1.jpg

wilhelmblomgren
2013-12-14, 00:29
Har tittat på den här i några veckor. Överväger att köpa den, men är det värt 2000kr?

Grotesk
2013-12-14, 23:55
Hur är det att görakött/kyckling(bitar) i den? Tidsåtgång? Kapacitet?

Nyfiken då jag alltid gör matlådor för flera dagar i en stöt och gärna skulle slippa att stå med stekpannan i en timme.

wilhelmblomgren
2013-12-15, 02:54
Hur är det att görakött/kyckling(bitar) i den? Tidsåtgång? Kapacitet?

Nyfiken då jag alltid gör matlådor för flera dagar i en stöt och gärna skulle slippa att stå med stekpannan i en timme.

tar nog 40min som allt annat, tror jag.

bear.flowertwig
2014-12-01, 16:04
Då åkte jag dit. Fyller på maskinparken med en AirFryer i kväll.

Filipb
2014-12-19, 17:48
Då åkte jag dit. Fyller på maskinparken med en AirFryer i kväll.

Hur har det gått än så länge?

R Scarpa27
2014-12-19, 21:34
Hur har det gått än så länge?


inget svar..
man är ju nästan rädd för att denna person också blev för kär...
och började airfrya sig själv *grr27*

hope hes alive...and not eaten up him self. airfried *gah!*

Filipb
2014-12-19, 21:42
inget svar..
man är ju nästan rädd för att denna person också blev för kär...
och började airfrya sig själv *grr27*

hope hes alive...and not eaten up him self. airfried *gah!*

:laugh::laugh: Kanske försökte fortplanta sig med maskinen? ;)

användaren
2015-04-13, 04:54
Var airfryer en bluff eller är den värd pengarna nu när den har funnits ute ett tag och gått ner i pris. En sån här för egengjorda pommes låter ju kanon när man har ungar.

LadyG
2015-04-13, 09:03
Var airfryer en bluff eller är den värd pengarna nu när den har funnits ute ett tag och gått ner i pris. En sån här för egengjorda pommes låter ju kanon när man har ungar.

Airfryer (Philips) vet jag inget om men Actifry (Telfal) är klart värt det tycker jag. Kolla kapaciteten bara, det finns två olika storlekar av Actifry och den mindre kan vara för liten för fler än 3.

R Scarpa27
2015-04-13, 18:42
Var airfryer en bluff eller är den värd pengarna nu när den har funnits ute ett tag och gått ner i pris. En sån här för egengjorda pommes låter ju kanon när man har ungar.

när man käkar pommes hos föräldrarna (de har airfryer) smakar de kanongott nästinstill som vanligt friterade.

philips airfryer är riktigt jävla bra.

bear.flowertwig
2015-04-18, 22:14
Hur har det gått än så länge?

En rejäl besvikelse. Skickade tillbaka den efter att ha testat lite olika maträtter nån vecka. Den tar en massa onödig plats, har väldigt liten/begränsad kapacitet och i princip fixar man samma saker med vilken varmluftsugn som helt. Köp inte!

DJJOHANSSON
2016-02-24, 12:24
Fortfarande actifry som gäller eller är det philips som är grejen nu?


Främst intresserad av att göra potatis/rotfrukter/kyckling (jag beställer gärna friterad mat flera gånger i veckan och min sambo säger att det 'inte är bra för mig')



Vilken maskin ska man satsa på? Jag har ont om plats i både skåp och på köksytor så den billigare essential kanske vore att föredra, å andra sidan så kanske Actifry Snacking är bättrd.

Cykelcykel
2016-02-28, 06:50
Jag köpte en actifry nyligen.
Är sjukt nöjd.
Används nästan varje dag.

Har blivit beroende av actifryiad brysselkål

arogen
2016-02-28, 08:14
Jag köpte en actifry nyligen.
Är sjukt nöjd.
Används nästan varje dag.

Har blivit beroende av actifryiad brysselkål

Jag använder min actifry VARJE dag, har gjort det ett halvår nu haha. Klyftpotatis/pommes varje dag typ. Brysselkål älskar jag med, men har du testat Broccoli? Blir krispigt som bara den :)
Har gjort egen musli också, funkar bra.

RassK
2016-02-28, 09:57
Använder min ActiFry Tefal 1,2L i princip varje dag. Kyckling, lax, potatis, rotfrukter och granola. Smidigt, enkelt och nästan alltid perfekt resultat.

arogen
2016-02-28, 13:55
Använder min ActiFry Tefal 1,2L i princip varje dag. Kyckling, lax, potatis, rotfrukter och granola. Smidigt, enkelt och nästan alltid perfekt resultat.

Håller med. Har dock inte testat att fixa kött, fisk eller kyckling i den än.Det är enkelt och blir bra också? Vill testa att göra kycklingnuggets och panerad fisk i den, det funkar?

RassK
2016-02-29, 11:50
Håller med. Har dock inte testat att fixa kött, fisk eller kyckling i den än.Det är enkelt och blir bra också? Vill testa att göra kycklingnuggets och panerad fisk i den, det funkar?

Jag kör en hel påse fryst kycklinginnerfilé på 700g. Tar 19-20 min och blir alltid perfekt!

DJJOHANSSON
2016-02-29, 19:00
Håller med. Har dock inte testat att fixa kött, fisk eller kyckling i den än.Det är enkelt och blir bra också? Vill testa att göra kycklingnuggets och panerad fisk i den, det funkar?

Ska du tillaga kött med panering så tror jag att du måste ha en sån där 'bur' i actifryen. Jag vet inte om det är ett tillbehör som medföljer alla modeller.

LadyG
2016-02-29, 19:53
Ska du tillaga kött med panering så tror jag att du måste ha en sån där 'bur' i actifryen. Jag vet inte om det är ett tillbehör som medföljer alla modeller.

Menar du som den här: 2 in 1 (https://www.netonnet.se/art/hemhushall/matlagning/fritosochfondue/tefal-actifry-2in1-inkl.-pommes-frit/188378.9424/)

Den har vi skaffat efter att ha insett hur mycket vi använder vår actifry, med en kapacitet på 1,5kg potatis räcker det med råge och i den övre tallriken kan man t ex steka bacon :D

DJJOHANSSON
2016-03-01, 00:32
Menar du som den här: 2 in 1 (https://www.netonnet.se/art/hemhushall/matlagning/fritosochfondue/tefal-actifry-2in1-inkl.-pommes-frit/188378.9424/)

Den har vi skaffat efter att ha insett hur mycket vi använder vår actifry, med en kapacitet på 1,5kg potatis räcker det med råge och i den övre tallriken kan man t ex steka bacon :D




Jag menade denna :) https://www.netonnet.se/art/hemhushall/matlagning/fritosochfondue/tefal-actifry-snacking-1kg/188380.9424/


Ingår det gallret i alla actifrys? Det finns ju en som heter 'actifry 1kg' för 995kr och där verkar det inte ingå någon bur, inte i actifry essential heller.

arogen
2016-03-01, 09:22
Jag menade denna :) https://www.netonnet.se/art/hemhushall/matlagning/fritosochfondue/tefal-actifry-snacking-1kg/188380.9424/


Ingår det gallret i alla actifrys? Det finns ju en som heter 'actifry 1kg' för 995kr och där verkar det inte ingå någon bur, inte i actifry essential heller.

Jag har actifrys 1,5kg med har ingen såndär bur. Undrar om det går att köpa separat..

LadyG
2016-03-01, 12:32
Jag menade denna :) https://www.netonnet.se/art/hemhushall/matlagning/fritosochfondue/tefal-actifry-snacking-1kg/188380.9424/


Ingår det gallret i alla actifrys? Det finns ju en som heter 'actifry 1kg' för 995kr och där verkar det inte ingå någon bur, inte i actifry essential heller.

Njaaae, den där anordningen känner jag inte igen. Korgen ingick inte i den vi köpte iaf, men det var ju en helt annan modell.

nissenice
2016-04-29, 11:34
vill tipsa alla som har en actifry/airfryer om denna sida :D
http://www.afrecipes.net/index.html

innehåller massa roliga och goda recept att göra i sin lilla guldklimp till köksmaskin :D

bear.flowertwig
2016-04-29, 20:14
vill tipsa alla som har en actifry/airfryer om denna sida :D
http://www.afrecipes.net/index.html

innehåller massa roliga och goda recept att göra i sin lilla guldklimp till köksmaskin :D

Breakfast *NEW* (14)
Hahaha :d


Verkar för övrigt som att jag köpte fel fryer :)

nissenice
2016-04-29, 21:10
Hahaha :d


Verkar för övrigt som att jag köpte fel fryer :)

haha det är asroliga recept :D
jaha vad har du för någon då?

AlexGBG
2016-04-30, 11:04
Hmm, jag har dissat dessa, men man kanske skulle ta och investera i en. Tjejen har tjatat, så man kanske ska köpa en åt henne i födelsedagspresent då, så sparar jag ju in alla pengar där ändå...

nissenice
2016-04-30, 11:57
Hmm, jag har dissat dessa, men man kanske skulle ta och investera i en. Tjejen har tjatat, så man kanske ska köpa en åt henne i födelsedagspresent då, så sparar jag ju in alla pengar där ändå...

gört :D pommes i den smakar ju inte som friterade men de är asgoda iaf :D
sen som du kan se på den sidan jag länkade tex kan man göra massa annat i den :D
jag har gjort kycklingvingar/ben, müsli pyttipanna m.m :D allt med bra resultat ska tilläggas :)

AlexGBG
2016-04-30, 14:40
gört :D pommes i den smakar ju inte som friterade men de är asgoda iaf :D
sen som du kan se på den sidan jag länkade tex kan man göra massa annat i den :D
jag har gjort kycklingvingar/ben, müsli pyttipanna m.m :D allt med bra resultat ska tilläggas :)


Hur blir det med t.ex. fläsk eller kycklingfile vilket jag föredrar framför vingar/ben?

bear.flowertwig
2016-04-30, 17:15
haha det är asroliga recept :D
jaha vad har du för någon då?

Philips Airfryer. Lämnade tillbaka.
http://ecx.images-amazon.com/images/I/71f9y9FcbvL._SL1488_.jpg
Har skrivit om den tidigare i tråden men tyckte den var vätt värdelös. Har verkligen inte plats för en sån stor klump på bänken och misstänker att jag kan göra 97% av vad den kan göra i min befintliga varmluftsugn.

nissenice
2016-04-30, 17:27
Hur blir det med t.ex. fläsk eller kycklingfile vilket jag föredrar framför vingar/ben?

jag har en korg som man kan lägga saker i som jag har testat fläskfile och det blev asbra :D har inte testat kyckling men det borde vli bra det också :) blir lite som i ugn men med en bättre och jämnare yta

Philips Airfryer. Lämnade tillbaka.
http://ecx.images-amazon.com/images/I/71f9y9FcbvL._SL1488_.jpg
Har skrivit om den tidigare i tråden men tyckte den var vätt värdelös. Har verkligen inte plats för en sån stor klump på bänken och misstänker att jag kan göra 97% av vad den kan göra i min befintliga varmluftsugn.

ah okej jag har bara en gamal ugn så denna används oftare än vad den gör :D

StarkaUlf
2016-05-12, 06:15
Är någon av dessa två något att ha? Funderar på att köpa en åt mina föräldrar.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=1906481

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3024481

nissenice
2016-05-12, 07:28
Är någon av dessa två något att ha? Funderar på att köpa en åt mina föräldrar.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=1906481

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3024481

denna har jag
http://www.siba.se/hus-och-hem/matlagning/fritos/tefal-actifry-snacking-111124

rekommenderar den då det följer med en korg så man kan tillaga vingar, drumsticks, fiskpanetter m.m men galet bra resultat enl mig :D

Beemel
2016-10-28, 09:41
Fantastisk maskin. Investerade i en igår.

Wzup2u
2016-10-29, 21:57
Fick en i augusti, inte öppnat förpackningen än... haha...
Blir lite så när man jobbar i kök också... orkar inte alltid bruka maskiner hemma.

Men ska ta fram den snart kanske, men pannan och ugnen funkar kanon hitils.

Snobbe
2016-10-30, 16:57
Menar du som den här: 2 in 1 (https://www.netonnet.se/art/hemhushall/matlagning/fritosochfondue/tefal-actifry-2in1-inkl.-pommes-frit/188378.9424/)

Den har vi skaffat efter att ha insett hur mycket vi använder vår actifry, med en kapacitet på 1,5kg potatis räcker det med råge och i den övre tallriken kan man t ex steka bacon :D

Funkar det bra? Kan ni köra typ både protein + potatis i samma o få bra resultat? Låter ju isf som en perfekt sak. Antar att potatisen blir tråkig dagen efter dock? Men så är det ju med all potatis typ.

LadyG
2016-11-13, 14:12
Funkar det bra? Kan ni köra typ både protein + potatis i samma o få bra resultat? Låter ju isf som en perfekt sak. Antar att potatisen blir tråkig dagen efter dock? Men så är det ju med all potatis typ.

Det allra smidigaste hittills har varit att köpa färskpotatis, de små rackarna som man i stort sett bara behöver skölja. Är de små nog kan man nämligen köra dem som de är i maskinen, med lite olja och torkade örter :)

I den övre har jag bara gjort olika sorters bacon, men det fungerar klockrent. Man får ta till lite tid jämfört med receptet som medföljer dock, jag vill ha dem lite mer krispiga men det är ju sånt man får testa sig fram till. Är man storkonsument eller många kan det nog bli lite för lite bacon, det är en ganska liten tallrik. Eller så är jag inte så bra på att utnyttja hela utrymmet, men ett vanligt paket bacon har jag fått plats med och fått stekt i alla fall, om det ger en hint om hur mycket utrymme man har. Det blir lite ont om stekyta eftersom det i stort sett fungerar som en varmluftsugn, men smaken är det inget fel på.

FabianH
2016-11-13, 19:48
Får hem en Philips HD9220 till veckan, ska bli spännande att testa då jag hört mycket gott om dem :)

LadyG
2016-11-15, 13:08
Tefals maskin, den med extra tallrik, har plats för i stort sett 1,8kg klyftpotatis (oavsett vad som står i manualen så 1,7kg skalad potatis i klyftor är det mesta jag testat hittills) i skålen :)
35-45 minuter beroende på klyftornas storlek.

I tallriken fick jag rum med 4 minutfilèer, de behöver definitivt inte 20 minuter för att bli klara. Det var lite för länge.

På det hela taget är jag nöjd, maskinen fungerar perfekt.

Gober
2016-11-15, 13:16
Jag har inte riktigt fattat grejen? Mina potatisklyftor blir supergoda i vår ugn. Krispiga på ytan och mjuka på insidan. Eller är det just att det går helt utan fett som är grejen? Det finns ju sprayflaskor för olja om man inte vill ösa på med flaska.

PS, har oldschool gasugn som nog är ganska lik varmluft.

LadyG
2016-11-15, 13:28
Har man inte en cool gasugn eller modern varmluftugn utan bara en vanlig massproducerad billighetsspis av den billigaste modellen hyresvärden kan komma undan med är Actifry många gånger bättre. Ingen inställning för temperatur, bara tid. Den sköter sig i stort sett själv, vill den dig något piper den och den nya piper så man hör den. Det gjorde inte den gamla. Den har en paddel som rör långsamt, vilket ger ett jämnare resultat och sprider kryddorna jämt och fint. Den kan göra andra maträtter också, t ex ananaskyckling (http://svenskarecept.se/recept/ananaskyckling/) (jag har modifierat tefals orginalrecept som medföljde maskinen lite, detta är dessutom till min gamla maskin. Den nya är större.) eller fruktkompott (http://svenskarecept.se/recept/tropisk-appelrora/) om man vill det.

Jag är mer inne på att göra pommes, rotfruktsstavar eller klyftpotatis + kyckling, lax, tonfisk eller kotlett medan mannen i huset är mer experimentell och gör saker som efterrätter, kompotter och sånt. Så maskinen har fått ta plats i köket, den är ännu större än den gamla men den används så ofta att det inte är lönt att ställa undan den.