handdator

Visa fullständig version : Recept på kycklinglever?


benacii
2010-11-03, 23:00
köpte kycklinglever idag då det va extra pris på lidl. såg inte så gott ut men bra protein och pris. undrar vad som finns att göra för gott med det? :)

soddex
2010-11-04, 03:28
Jag köpte själv nötlever igår och ska göra en levergryta av det idag, men kycklinglever är riktigt gott också :)

Gjorde denna för ett tag sen. Funka nice! Däremot har jag gått över till paleo, vilket då gör att det där receptet inte funkar för mig längre xD

http://kolhydrater.ifokus.se/Articles/Read.aspx?ArticleId=0abd21be-1c77-4677-82fb-bfb0e8e68cf4

SiSenior
2010-11-04, 06:37
Kan jag ha inspirerat något till ett köp av lever kanske? I och med, http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showpost.php?p=4676738&postcount=2337. :D
Personligen tycker jag också det är godaste om man äter det i någon form av gryta. Den här brukar jag köra på när det gäller kycklinglever, http://www.matklubben.se/recept/kycklinglevergryta_45622.html.

svennebanan
2010-11-04, 07:36
köpte kycklinglever idag då det va extra pris på lidl. såg inte så gott ut men bra protein och pris. undrar vad som finns att göra för gott med det? :)

vitlök+salt+citron i stekpannan.

serveras med färsk tomat.

JimmyFlessa
2010-11-04, 07:58
Stek med lök, krossade tomater och örter (oregano, basilika etc), vitlök & örtsalt. Servera med vad helst behagar.

BlackMagic
2010-11-04, 12:12
Stek med bacon, lök, färska champinjoner och slå sedan på grädde. Väldigt gott! Krydda med salt och svartpeppar förslagsvis.

benacii
2010-11-04, 16:04
stekte det bara och fan va äckligt de va :( nu är det bara att trycka i sig iaf

Wikner89
2010-11-14, 20:48
Paté!!!!
Skit gott på en bit toast.
Basic paté på kycklingl lever.
Hacka lök och vitlök och fräs i panna. Lägg undan när allt är mjuk.
Bryn på levern så den är brun på utsidan och rosa i mitten.
Häll i löken o vitlöken och en skvätt cognac eller brandy och ta bort från värmen.
Släng i några blad basilika och salta och peppra.
Lägg allt i en matberedare och mixa runt. Häll sakta i skirat smör(häll väldigt sakta så att den inte skär sig).
Pressa sedan smeten genom en chinois(finmaskig sil) och ner i nån form.
Låt den sitta i kylen tills den blir stel så kan du skära den.
Du skulle kunna ta typ 500 g lever, en lök, 4 vitlöksklyftor, 4 cl brandy, 8 blad basilika och typ 500 g smör.
Ju mer smör du har i ju hårdare blir den.

Kan ha fel med hur mycket smör man ska ha i. Var två år sen jag gjorde det receptet men det är bara att prova lite. Lever är billigt =)