handdator

Visa fullständig version : Shave no More!


gosh
2003-11-01, 12:28
Till alla de som är trötta på att raka sig har jag skrivit en del information om det här:
Shave No MORE! (http://www.exhalemag.com/forum/index.php?showtopic=451)



Hår döljer muskler vilket inte är önskat av kroppsbyggare, därför rakar de sig. Kvinnor rakar sig också även om detta inte är för att visa musklerna i första hand.

Att raka sig är ganska tidsödande och jobbigt. Vaxa sig är också tidsödande, gör ont och är ganska dyrt om man gör det på salong. Det finns andra tekniker för att ta bort hår men håret kommer alltid tillbaka.

De senaste åren så har en ny teknik som går ut på att bränna bort håret utvecklats. Antingen tas håret bort med ett speciellt ljus eller laser. Vad jag lyckats ta reda på så är det mest effektivt att ta bort håret med ljus. Det går snabbare, gör mindre ont och har bättre effekt.
De första maskinerna som kom och som använde denna teknik var kanske inte så effektiva men utvecklingen går framåt och nu verkar de nyaste maskinerna vara klart bättre.

Jag gjorde själv min första behandling idag, tänkte ta bort det mesta av håret (sparar en del på ben och armar eftersom jag är man). Har man mycket muskler och är i konstant bra form så tycker i alla fall jag det ser klart bättre ut utan hår än med hår.

Det finns några viktiga saker att tänka på innan man gör en behandling.
1) Du skall vara så blek som det någonsin går. Alltså undvik solen under lång tid innan. Orsaken är att ju ljusare du är desto mer effekt kan de dra på med. Mer effekt är samma som bättre resultat. Det gäller att bränna hårsäckarna riktigt ordentligt.
2) Har du ljusa hår så är det svårt att få bra resultat. Ljusets energi överförs till pigmentet i håret, men saknas pigment så blir håret inte varmt nog. För ljusa hår går alltså inte att behandla.
3) Är du mycket smärtkänslig så innebär det att de inte kan dra på med ordentlig effekt. Det gör ont när det bränner ordentligt, ju tätare hår du har desto ondare gör det eftersom fler hårstrån bränns samtidigt. Kan du ta något bedövande eller liknande innan så är det bra. Det är viktigt att få mesta möjliga effekt för behandlingen är ganska dyr.
4) Byggare brukar ju raka det mesta av kroppen, se till att förhandla ner priset om du skall ta flera områden. Det borde gå!

Maskiner:
Det finns idag en mängd olika maskiner på marknaden som tar bort hår genom att bränna sönder hårsäcken. Men efter att ha undersökt en hel del så uppfattar jag att den bästa maskinen på marknaden är en maskin som heter Powerlite 600 EX. Den bränner på stor yta och har hög effekt. Det är förmodligen en av de maskiner som använder ljus för att bränna men som gör minst ont.
Du kan hitta information om denna maskin här:
http://www.dinsalong.com/
http://www.dinsalong.com/dinsalong/Nyheter_597.asp

De har en lista med salonger som har maskinen på deras hemsida.