handdator

Visa fullständig version : Fryst protein?


JoeyP
2010-09-26, 09:30
Vissa gör glass, vissa gör yoggi andra proteinfluff.
Hur tål kasein, vassle och proteinpulver i övrigt när det blandas och sätts in i frysen?

Hittade inget i sökfunktionen.

King Grub
2010-09-26, 12:49
http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleURL&_udi=B6T7C-3YVD01C-11&_user=10&_coverDate=12%2F31%2F1995&_rdoc=1&_fmt=high&_orig=search&_origin=search&_sort=d&_docanchor=&view=c&_searchStrId=1474160352&_rerunOrigin=google&_acct=C000050221&_version=1&_urlVersion=0&_userid=10&md5=9d82ce00e685ce685e657eb5d697abab&searchtype=a

Själva proteinets muskeluppbyggande egenskaper bör det inte hända så mycket med. Äter du kyckling, kött och fisk som har varit fryst utan att oroa dig för proteinet?

JesperL
2010-10-01, 14:19
Fryste en portion vassle och skulle käka som "glass" och det smakade rent av skit, är den sista som är kräsen men det va äckligt. Blandade dock med vatten eftersom jag inte dricker mjölk, kanske därav? :)

JoeyP
2010-10-01, 14:44
Va?

Vatten + vassle protein > frysen och tror de ska bli gott? :S Haha.

JJOHANSSON
2011-01-18, 16:20
xtend isglass, nästan värt att prova :D

Sverker
2011-01-18, 18:25
Näringsmässigt händer inte ett smack.


När du fryser in protein så drar proteinet ihop sig och släpper ifrån sig vatten ( som bildar iskristaller ).

När du tinar proteinet på bänken eller i munnen får du en lite torrare och kanske sandig munkänsla.

Du ser tydligt effekten ifall du fryser in ost eller kvarg.