handdator

Visa fullständig version : Fryst kyckling kontra tinad?


Albin Eriksson
2010-09-24, 14:12
Skulle jag vägt min kyckling efter att den tinats? Nu var den fryst och efter ugnen vägde 215gram kyckling 110gram och såg ut som en liten fingerborg.
Alltid fått lära mig att det är innan tillagning, men hur är det med fryst kontra tinad?

Jag har lite svårt att tänka mig att den lilla biten skulle ge mig 40-45g protein...

Är jag extra blond just idag? :smash:

bb X
2010-09-24, 14:36
Det är vätska som rinner av vid tillagning har jag för mig, så ja den lilla biten är 40-45g protein. ;)

King Grub
2010-09-24, 14:48
Näringsvärdet är beräknat på kyld/upptinad filé.

Kronfågel. http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=4275474&postcount=6

Näringsvärdet för kycklingfilé är aktuellt på vikten på den frysta filéen.

Kronfågel. http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=610927&postcount=7

http://smilies.blazemint.com/s/otn/realhappy/mhihi.gif

ArtArtan
2010-09-24, 16:54
De sprutar ofta in vätska och salt i kycklingen, ett bra sätt att få upp kilona och hålla lågt kilopris?

Har sett kyckling med 87% kyckling och resten insprutat skit som "drygar" ut...

isterbuk
2010-09-24, 18:33
Som jag förstått det så har väl kyckling lite olika kvalité?
Vissa tycker jag dumpar otroligt mycket vätska och blir som en "chicken-nugget" efter tillagning, medans andra kan bli riktigt fina.

Men för att hålla mig på tapeten så utgår alltid från den frysta vikten.