handdator

Visa fullständig version : mjölk


ekim
2002-06-27, 16:33
Varför orsakar mjölk som har lågt gi en snabb/hög/whatever insulin utsöndring :confused:

-=RebeL=-
2002-06-27, 21:49
Gör det de? Värdena på de olika livsmedlen visar hur snabbt blodsockerhöjningen sker. Ju högre siffra, desto snabbare tas kolhydraterna upp, och desto mer av hormonet insulin frigörs. Mjölk har lågt alltså går det söligt.

[ 27 Juni 2002: Inlägget har ändrats av: -=RebeL=- ]

Munter
2002-06-27, 22:07
Mjölk ger en långsam insulinutsöndring.

ekim
2002-06-27, 22:40
Jag är inte så säker på det...
Antar att jag får försöka kolla up hur det ligger till på egen hand

Sverker
2002-06-28, 07:24
Det är ytterst sällan jag tittar efter GI.
Jag har lärt mig med tiden vad som är snabbt eller inte.

Fick lära mig när jag fick diabets att mjölk är bra för att snabbt höja blodsockret när det är lågt.

Det fungerade för 20 år sedan och det fungerar bra idag också.

Om det är relevant för Er andra vet jag inte men det är snabbt för mig.

Karl Alfred
2002-06-28, 09:43
Fet mjölk har ett GI på 39 och minimjölk ligger på 46. Allt enligt Paulun.

Så vitt jag förstår så är ju detta mycket långsamt??

z_bumbi
2002-06-28, 11:58
GI för mjölk är lågt, insulindexet är högt. Ett av de många problem med att bara kolla på gi-värdet.

Daemon
2002-06-28, 13:17
Är det någon som känner till någon Insulin Index tabell för svenska livsmedel?


//Daemon

z_bumbi
2002-06-28, 14:27
Daemon: Har inte hittat någon, finns inte så många matvaror som är uppmätta överhuvudtaget vad jag förstår men hittar du en så skrik till.

Daemon
2002-06-28, 14:39
Det ska jag :D :o :o :D

//Daemon