handdator

Visa fullständig version : Hdmi - dvi


dossanftw
2010-07-22, 20:26
Hejsan, hoppas att det finns några tekniska här på kolo som kan hjälpa mig att koppla datorn till tvn. Jag har kollat runt och läst en hel del och vet ungefär hur jag ska gå till väga, men är osäker på alla dessa kablar som finns. Datorn har DVI-utgång och tvn har HDMI-ingång, kan jag då köpa en "HDMI - DVI single link" -kabel för att få över bilden(http://www.dustinhome.se/pd_5010081435.aspx)? Kabeln är ju HDMI TILL DVI, men jag ska ju skicka bilden FRÅN DVI TILL HDMI, men det kanske inte spelar någon roll? Ska man välja en DVI-I eller DVI-D kabel? Använde mina paintskills för att underlätta lite.

http://img696.imageshack.us/img696/7500/dfgdfgx.png

Någon som har erfarenhet av denna hemsida? http://www.clickok.se/PartDetail.aspx?q=p:1094511 Verkar vara för billigt..

Condemned
2010-07-22, 22:17
Jag gick till Kjell & Co och sa, "Hej jag har en dvi utgång på datorn och en hdmi ingång på tvn, vilken kabel ska jag ha för att få bild från datorn till tvn?"

Då sa den trevliga killen, "Jo en sådan här kabel ska du ha(dvi ---> hdmi, single link)"

Så jag köpte den, koppla sig lite mellan dator och tv, sen poff funkade allt. Se bara till att datorn hittar sin nya "skärm".

Vette fan om det hjälpte dig, men kl är 23 och jag har jobbat i 15h så jag bjuder på det. :)

hampfuz
2010-07-22, 22:26
Kabeln är ju HDMI TILL DVI, men jag ska ju skicka bilden FRÅN DVI TILL HDMI, men det kanske inte spelar någon roll? Ska man välja en DVI-I eller DVI-D kabel? Använde mina paintskills för att underlätta lite.
Nej, det spelar ingen roll, funkar på båda hållen.
Det finns tre sorters DVI format: DVI-A, DVI-D och DVI-I.
DVI-A är analog (VGA utgång osv), DVI-D är digital och är det som används om du ska koppla TVn till en dator med DVI utgång. DVI-I stöder både digital och analog och fungerar alltså också men är oftare dyrare och onödigt.

Köper du en speciell DVI-adapter för nån hundring kan du dock med de flesta nya grafikkort även skicka ljud digitalt över HDMI-kabeln och slipper 3.5mm sladden.

Hoppas det hjälpte :)