handdator

Visa fullständig version : Steka i olja!


spinkoo
2002-05-26, 18:33
Att steka i olja och sånt har jag hört ska vara bra, men att de också förstör den fina fett strukturen. OM det blir en dålig då får man ju 100% dåligt fetthalt istället för 80% som är dåligt från början tex margarin. Gör jkag mig förstådd`?? :p ;) :D

MVH/spinkoo

stefannn
2002-05-26, 19:21
japp ...fast vid vilken grad förstörs oljan då??

spinkoo
2002-05-26, 21:56
Jag vet ej vid hetta...tänkte andra skulle fylla i lite här.. :D

MVH/spinkoo

Sverker
2002-05-27, 07:24
Skall jag föra in följande:
Kött och fisk och andra " släta ", feta livsmedel släpper ut fett i pannan vid stekning. Detta har ju något mejeri talat om för oss i en stor reklankampanj.

Porösa livsmedel som potatis eller livsmedel som är panerade som fiskpinnar och Wienerscnitzel suger upp fettet ur pannan.

Skall man steka i olja, vilket jag tycker är mest besvärligt eftersom det stänker " hej vilt " gör det med raps eller olivolja. Dessa oljor är enkelomättade och stabila att steka i.

Temperatur ? Bränn inte maten bara.

The Dwag
2002-05-27, 08:46
Veckans Tips !
Stek i Grill Olja så slipper man krydda med :D

stefannn
2002-05-27, 12:58
sverker det beror ju på vad du steker om det stänker eller inte..

ToXY
2002-05-27, 13:03
Steka??? Hallllå det finns MICRO! :D

/Martin

razores
2002-05-27, 13:23
Steka??? Hallllå det finns MICRO!

Så du brukar micra dinna frysta kycklingfileér innan lunchdags... ;)

Skämt åsido så steker jag själv i rapsolja och tycker det fungerar bra. Vill man inte få i sig det nyttiga fettet av nån anledning kan man ju alltid låta det rinna av på ett papper eller bara strunta i att steka!

spinkoo
2002-05-27, 20:07
SÅ man får alltså det "bra" fettet och det förstörs INTE. Det är bara en myt...

Ska vi säga så... :confused: :D

MVH/spinkoo