Apos78
2010-06-28, 11:49
För att svara på konsumenternas krav på mer naturlig mat har livsmedelsindustrin de senaste åren minskat mängden konserveringsmedel i maten. Ett vanligt konserveringsmedel är ättiksyra som bland annat används för att hämma bakterietillväxten i dressingar, såser, ostar och inläggningar. Men nu visar ny forskning att lite ättiksyra inte alls har avsedd effekt utan tvärtom gör att giftet från de skadliga bakterierna i maten ökar.
http://forskning.se/pressmeddelanden/pressmeddelanden/nyakonserveringsmetoderokarriskenformagsjuka.5.7cd c43ec129352b024480001364.html
Minska på tillsatserna hör man ofta folk säga. Inte alltid det bästa att vara så enkelspårig.
http://forskning.se/pressmeddelanden/pressmeddelanden/nyakonserveringsmetoderokarriskenformagsjuka.5.7cd c43ec129352b024480001364.html
Minska på tillsatserna hör man ofta folk säga. Inte alltid det bästa att vara så enkelspårig.