propser
2010-06-25, 21:01
Jag tänker så här:
att om man börjar måltiden med att äta något med högt GI, sedan något med mellanhögt GI och avslutar måltiden med något med lågt GI.
Borde man inte få liknande fördelar då?
1. Man blir snabbt pigg av det första man äter. Det går över snabbt men man håller sig pigg lagom till man börjar äta:
2. Den mellansnabba delen av måltiden. Man har redan något högre blodsocker och insulin (näringsupptaget blir bättre) tack vare det man åt innan. Fortfarande ganska pigg.
3. Man äter det med lågt GI och man får ett lagom högt och jämt blodsocker som håller länge. Nivån påverkas/förstörs inte av det man åt innan för effekten tack vare att effekten (alltså den snabba blodsocker och insulinhöjningen) av det man åt innan redan har avtagit.
På så sätt kan man känna sig pigg hela måltiden, äta snabba kolhydrater om man vill och gå ifrån matbordet vetandes att man kommer att ha en lagom hög och jämn blodsockernivå i flera timmar framåt!
Skulle detta fungera i praktiken?
att om man börjar måltiden med att äta något med högt GI, sedan något med mellanhögt GI och avslutar måltiden med något med lågt GI.
Borde man inte få liknande fördelar då?
1. Man blir snabbt pigg av det första man äter. Det går över snabbt men man håller sig pigg lagom till man börjar äta:
2. Den mellansnabba delen av måltiden. Man har redan något högre blodsocker och insulin (näringsupptaget blir bättre) tack vare det man åt innan. Fortfarande ganska pigg.
3. Man äter det med lågt GI och man får ett lagom högt och jämt blodsocker som håller länge. Nivån påverkas/förstörs inte av det man åt innan för effekten tack vare att effekten (alltså den snabba blodsocker och insulinhöjningen) av det man åt innan redan har avtagit.
På så sätt kan man känna sig pigg hela måltiden, äta snabba kolhydrater om man vill och gå ifrån matbordet vetandes att man kommer att ha en lagom hög och jämn blodsockernivå i flera timmar framåt!
Skulle detta fungera i praktiken?