Visa fullständig version : Baka med Hermestas (sötningsmedel)?
Erfarenheter av detta, blir det bra eller är det bäst att låta bli? Går det bra att byta ut sockret rakt av isf eller bör man blanda? Och är mängderna som anges på förpackningen vettiga, alltså att ersätta lika stor volym socker med lika stor volym Hermestas?
/Glen
Bumpar upp med en uppdatering, det blir lite trial and error här i form av en "lätt" kladdkaka.
Socker ersatt med sötningsmedel, smöret ersatt med Milda Lätt (50%). Upptäckte omgående att smeten blir mindre fluffig utan vanligt socker så jag slängde i 2 dl havregryn för att få lite form på det hela. Skapelsen står i ugnen nu, återkommer med resultat.
Hmm ingen höjdare, blev torr ruskigt fort...
Har säkert en del att göra med att du slängde i 2 dl extra torrvara. Grädda kortare tid nästa gång, kanske.
Ett sätt att försöka komma runt detta med att ägg och sötningsmedel inte går upp på samma sätt som ägg och socker är att separera äggen, vispa äggvitorna för sig, och blanda ned dem sist av allt.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.