handdator

Visa fullständig version : Tips på smal såsbas


Helen
2010-06-22, 19:20
Hej!
Är en tjej som försöker äta så kcal snålt jag bara kan och undrar om det är någon som har ett tips på hur man gör såsbas så smalt som möjligt?! Idag använder jag alltid matlagningsgrädde och lätt cream fraicé... Tips?

mela
2010-06-22, 19:22
Milda minimat 4%? Riktigt god och matig.

Helen
2010-06-22, 19:28
Jo, den använder jag nu. Känns som det blir mkt kcal ändå...

Prisman
2010-06-22, 19:37
Jo, den använder jag nu. Känns som det blir mkt kcal ändå...

Mycket mindre kalorier än så får du nog inte.. Jo möjligtvis om du reder lite vatten med maizena, späder grädden med vatten eller minskar mängden sås du äter.

kalaskonrad
2010-06-22, 19:37
Jag tror inte att såserna blir särskilt roliga om du ska sträcka dig under 60kcal/100g (som minimat 4% har(?)) Det blir ju bara vatten :confused: Jag har isf hellre skippat såsen och tagit mer mat. Annars är lite kvarg utspätt med vatten + smaksättningen du vill ha ett rätt hett tips

eriksvensson
2010-06-22, 19:37
Köp fullfeta produkter och spä ut med vatten så får du en smal sås utan tillsatser. :)

Erik

Helen
2010-06-22, 19:41
Tack för tipsen! :)
Så skippa cream Fraicén blandat med matlaggningsgrädden är bäst?

mela
2010-06-22, 19:43
Skippa creme fraichen, den behövs inte.

Annars kan man blanda kryddor med kvarg så har du en kall dipp. Väldigt gott till kött/potatis

Icefire
2010-06-22, 19:45
Krossade eller passerade tomater!!

En helt underbar sås får du om du fräser lite lök och lite vitlök, häller på 3 dl passerade tomater, 1 dl vatten har i en buljongtärning och en halv kruka basilika. Koka upp och mixa alltihop. Salta och peppra.

Helen
2010-06-22, 20:16
Tack igen, no more cream fraice! :)

eriksvensson
2010-06-22, 20:19
Bara av nyfikenhet, hur mycket kalorier äter du? Om du inte äter 1-2 dl sås så är ju 60 kcal inte så mycket på det stora hela. Borde alltid gå att vispa ihop något med kryddor för att få smak men lite energi, du får i och för sig en godare sås om du väljer att äta mindre av det men gör det på en energitätare råvara. :)

Erik

Helen
2010-06-23, 05:54
Försöker ligga runt 1500 kcal om dagen :)