propser
2010-06-11, 12:31
Som vi vet så är det bara de första 30 g protein ungefär i en måltid som stimulerar proteinsyntesen (källa: King Grub).
Men hur är det egentligen med kolhydrater och fett? Hur många gram kolhydrater kan kroppen som mest hantera per måltid och lagra in som glykogen och annat bra innan det "går över gränsen" och lagras in som fett eller gör "nåt annat"?
Samma sak undrar jag med fett. Hur många gram fett per måltid bidrar till hormonfrisättning och andra bra grejer? Och vart ligger taket per måltid innan fettet till största del används till något annat?
Just nu siktar jag på att få i mig minst 30g protein, 60g kolhydrater och 25g fett per måltid (Frukost, Lunch, Middag). Är detta för mycket eller för lite i förhållande till optimala gränserna om det nu finns några såna rekommendationer?
Kortfattat: Jag vill få maximal proteinsyntes och glykogeninlagring per måltid, samtidigt som jag får minimal fettinlagning. 30g är takgränsen för protein som används för proteinsyntes. Vart ligger takgränserna för kolhydrater och fett per måltid? Och vilka gränser är rekommenderat att minst få i sig per måltid för att inte få i sig för lite heller?
Nån som vet? Tacksam för svar!
Men hur är det egentligen med kolhydrater och fett? Hur många gram kolhydrater kan kroppen som mest hantera per måltid och lagra in som glykogen och annat bra innan det "går över gränsen" och lagras in som fett eller gör "nåt annat"?
Samma sak undrar jag med fett. Hur många gram fett per måltid bidrar till hormonfrisättning och andra bra grejer? Och vart ligger taket per måltid innan fettet till största del används till något annat?
Just nu siktar jag på att få i mig minst 30g protein, 60g kolhydrater och 25g fett per måltid (Frukost, Lunch, Middag). Är detta för mycket eller för lite i förhållande till optimala gränserna om det nu finns några såna rekommendationer?
Kortfattat: Jag vill få maximal proteinsyntes och glykogeninlagring per måltid, samtidigt som jag får minimal fettinlagning. 30g är takgränsen för protein som används för proteinsyntes. Vart ligger takgränserna för kolhydrater och fett per måltid? Och vilka gränser är rekommenderat att minst få i sig per måltid för att inte få i sig för lite heller?
Nån som vet? Tacksam för svar!