Visa fullständig version : EAA i nöt och gris
Hur mycket EAA är det i protein från nöt och gris?
WHITEFOLKS
2010-06-01, 12:48
Du kan räkna att ungefär 50% av proteinet från fullvärdiga källor består av de essentiella aminosyrorna.
Givetvis inte med samma effekt som att ta EAA-tillskott dock eftersom de är i en annan form.
beror nog på vilken gris och kreatur som slaktats..
borde man egentligen inte kunna mata djuren med EAA pulver och på så sätt få upp halten EAA i dom? Fairing kanske kan starta grisfarm och nischa sig med svinuppfödning? Extreme Bacon, Extreme lean Flank, Extreme Beef, osv.. Heavy duty Pork
Varför skulle mängden EAA öka om något djur äter mer EAA? :confused:
King Grub
2010-06-01, 13:10
borde man egentligen inte kunna mata djuren med EAA pulver och på så sätt få upp halten EAA i dom?
Muskelprotein har en viss aminosyresammansättning, mest myosin. Samma sak med dina muskler; deras aminosyresammansättning blir inte annorlunda bara för att du väljer att äta en viss sak.
så man kan räkna med 50% EAA i proteinet från kött då?
kan man på något sätt krydda eller spruta in EAA i köttet efter att det är slaktat och klart då??? man vattnar ju redan kyckling osv så det borde väl vara möjligt?? jag skulle lätt köpa PROTEINBERIKAT kött!!!!
Det här är ju helt sjukt...
Varför skulle man sticka nålar i kött och injicera EAA?
Det här är ju helt sjukt...
Varför skulle man sticka nålar i kött och injicera EAA?
Varför inte? Det verkar ju populärt att ha potatismjöl och vatten i kött för att maximera vinsterna :(
rajjan_dammit
2010-06-01, 21:29
Fanns det inte någon sida där man kunde titta på olika livsmedels aminosyreprofil?
Insulinus
2010-06-01, 21:35
Fanns det inte någon sida där man kunde titta på olika livsmedels aminosyreprofil?
http://www.proteinkvalitet.se/kott-och-fagel/gris/griskott-kotlett
Varför inte? Det verkar ju populärt att ha potatismjöl och vatten i kött för att maximera vinsterna :(
Potatismjöl tillsätts till korv. Allt kött släpper vatten när man värmer upp det. Finns det potatismjöl med så sväller potatismjölet vid ungefär samma temperatur och binder upp vattnet. Vi får en saftig korv.
Du kan rimma kött med salt och små mängder glukos. Saltet ökar köttproteinernas vattenbindande förmåga och glukosen gör köttsaften lite mer tjockflytande. Vips har du fått en saftig flintastek på grillen.
Eddie Vedder
2010-06-02, 06:00
Varför inte? Det verkar ju populärt att ha potatismjöl och vatten i kött för att maximera vinsterna :(
Precis.
Vilket med andra ord gör valet av EAA-berikat kött ännu mer konstigt eftersom det knappast vore en ekonomisk fördel. Men att som producenter av olika produkter fylla upp med mer mjöl, fosfater och vatten är helt klart ekonomiskt.
DÅ kan man sälja korven dyrare som "lättkorv" t.ex. Men EAA vore ju dyrt.
Snacka om problem att dölja smaken från aminosyrorna:D.
http://www.proteinkvalitet.se/kott-och-fagel/gris/griskott-kotlett
Oj, intressant sida, aldrig sett det så lättöverskådligt.
Undra om de där värdena visar "allt" för att göra en vettig kvalitetsbedömning?
Pratas ju alltid här inne om hur jordnötter och blodpudding är två totalt odugliga proteinkällor, men kikar man runt lite så finns ju massa andra produkter i samma klass, som mjöl och pasta osv.
Och just blodpudding/blodkorv ligger ju rätt bra till....men kanske är det dåligt på nåt annat sätt som ej framgår av dessa mätningar :s
Snacka om problem att dölja smaken från aminosyrorna:D.
Hahah, funlight på steken ;)
Langster
2010-06-02, 09:16
kan man på något sätt krydda eller spruta in EAA i köttet efter att det är slaktat och klart då??? man vattnar ju redan kyckling osv så det borde väl vara möjligt?? jag skulle lätt köpa PROTEINBERIKAT kött!!!!
Kan man inte bara ta en protein- eller EAA-drink till maten?
rajjan_dammit
2010-06-02, 11:01
http://www.proteinkvalitet.se/kott-och-fagel/gris/griskott-kotlett
Där ja! Tack! :thumbup:
Kan man inte bara ta en protein- eller EAA-drink till maten?
det är inte lika brutalt.. dessutom vore det enklare med proteinberikat kött... :naughty: tänk dig en rejäl köttbit med 500g protein!
Scratch89
2010-06-02, 14:12
det är inte lika brutalt.. dessutom vore det enklare med proteinberikat kött... :naughty: tänk dig en rejäl köttbit med 500g protein!
Eh...
-x7JYADhWIo
"Hey! If the moon were made of BBQ spare ribs, would you eat it ? I know I sure would! I'd ask for seconds!" :D
det är inte lika brutalt.. dessutom vore det enklare med proteinberikat kött... :naughty: tänk dig en rejäl köttbit med 500g protein!
Marinera ditt kött i en balndning av EAA, Vassleprotein och mjölk, grilla och ge mig en utvärdering :D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.