Hwoarang
2010-05-31, 17:45
Tänkte på det här med syra/basbalansen framförallt för oss kvargätare.
Läste någonstans att proteinrik ost var något av det som gav lägst ph värde.
Om man äter 600g kvarg om dagen extra utöver sin vanliga kost gör det att man bör se efter detta lite extra? Äta mer antal gram "grönt"?
När jag först läste om detta uttryckte de sig just så, "grönt". Därför när jag knallade till affären för att handla extra grönsaker valde jag blandannat grön paprika men såg sedan att röd paprika innehöll "lite" mer nyttigheter.
Är den gröna paprikan mer basisk än den röda om man nu kan uttrycka sig så?
Finns det någon generell färg på grönsaker som brukar vara mer innehållsrik på nyttigheter än någon annan?
Som ni ser är detta bara spekulationer från mig som jag bara snappat upp lite här och var på internet. Någon som kan hjälpa mig förstå det hela lite bättre. :em:
Läste någonstans att proteinrik ost var något av det som gav lägst ph värde.
Om man äter 600g kvarg om dagen extra utöver sin vanliga kost gör det att man bör se efter detta lite extra? Äta mer antal gram "grönt"?
När jag först läste om detta uttryckte de sig just så, "grönt". Därför när jag knallade till affären för att handla extra grönsaker valde jag blandannat grön paprika men såg sedan att röd paprika innehöll "lite" mer nyttigheter.
Är den gröna paprikan mer basisk än den röda om man nu kan uttrycka sig så?
Finns det någon generell färg på grönsaker som brukar vara mer innehållsrik på nyttigheter än någon annan?
Som ni ser är detta bara spekulationer från mig som jag bara snappat upp lite här och var på internet. Någon som kan hjälpa mig förstå det hela lite bättre. :em: