handdator

Visa fullständig version : Köpa persikor?


tsp
2010-05-29, 23:07
Eftersom det är mors dag imorgon tänkte jag baka en persikopaj till min mor. Men frågan är om det finns persikor att köpa i affärerna så här års? Någon som vet?

Nils.R
2010-05-29, 23:09
Jag såg persikor idag i "min" fruktaffär iaf.
Men det finns ju konserverade att tillgå i värsta fall.

stafh
2010-05-29, 23:15
Jepp, köpte några här om veckan.

tsp
2010-05-29, 23:18
Gött! Kan man vända sig till coop/ica maxi eller behöver man besöka en "fruktaffär"? :)

Coldsmith
2010-05-29, 23:25
Persikor ska absolut finnas hos din ICA-handlare, annars får ni skälla på avdelningen.
Däremot har säsongen just börjat så kvaliten är inte på topp. Se till att hitta någon som känns lite mjuk i köttet, annars har de inte mognat fram och är smaklösa.
Ett alternativ är nektariner. Har dom varken nektariner eller persikor så byt butik :).

tsp
2010-05-29, 23:27
Tackar för snabba svar! Får väl i värsta fall köpa på burk då som sagt. :) Eller åka till en sån där välsorterad utländsk fruktaffär, dem brukar ju alltid ha allting och i grym kvalitet osv.

Coldsmith
2010-05-29, 23:31
Se till att det är spanska bara så det inte är sydamerikanska kvarlevor

Scratch89
2010-05-30, 00:49
Köpa persikor när man kan ladda hem?

MouZe
2010-05-30, 00:51
Köpa persikor när man kan ladda hem?

grymt roligt killen *popcorn*

Scratch89
2010-05-30, 00:55
grymt roligt killen *popcorn*

http://gfx.aftonbladet-cdn.se/multimedia/archive/00153/har_anm_lt_153372w.jpg

tsp
2010-05-30, 06:39
ha ha ha...

Kary
2010-05-30, 08:42
Du har säkert redan ett recept men annars kan jag verkligen rekommendera detta:

"Jamie's recipe for Sheila's Pudding from his book "The Return of the Naked Chef" -serves 6.

6 ripe peaches or nectarines, halved and stones removed
4 heaped teaspoons demerara sugar
1 vanilla pod, scored lengthwise and seeds removed
125gr / 4 1/2oz butter
125gr / 4 1/2oz caster sugar
2 large free-range eggs
125gr / 4 1/2oz self-raising flour

Preheat the oven to 180C/350F/gas 4.

Put the peaches in a saucepan with the demerara sugar, the vanilla seeds and 4 tablespoons of water. Simmer for 5 minutes and then place into a well=greased and lightly floured ovenproof dish or bowl.

Beat together the butter, caster sugar and eggs until light and fluffy. Add the flour, mix thoroughly and spread over the peaches.

Bake in the preheated oven for 45 minutes. Remove from the oven and serve with hot custard or something cold, like vanilla ice-cream or creme fraiche.

Enjoy!"

Kary
2010-05-30, 08:46
Jag tog bara vanligt socker istället för vad som sägs i receptet men annars är demerara sugar råsocker och caster sugar är florsocker tror jag.

Torwald
2010-05-30, 09:44
Viktigt att det är ägg från frigående hönor dock.

Zakath
2010-05-30, 10:16
Viktigt att det är ägg från frigående hönor dock.

Frigående utomhus, inomhus är inte okej.

David Brent
2010-05-30, 10:23
Frigående utomhus, inomhus är inte okej.

Persikorna måste också vara frigående.

tsp
2010-05-30, 14:32
Jag kör på Per Morbergs recept.