Visa fullständig version : stekt mat
finns säkert redan många svar i forumet, men hur som helst undrar jag över proteinhalten i maten man steker, om jag steker en fläskfele , säg 20% protein, på 500 gram innan jag steker den. är är den totala mängden protein 100 gram sedan när jag ska käka upp den ?
tacksam för svar :)
Proteinet försvinner inte men kan ta viss skada av stekningen. Hur mycket som sedan kommer kroppen tillgodo i procent vågar jag inte gissa på.
Det är otillagad som är ~20% protein.
Sök i livsmedelsdatabasen på slv.se om du är osäker.
vicarious
2010-05-24, 18:48
Det är otillagad som är ~20% protein.
Sök i livsmedelsdatabasen på slv.se om du är osäker.
20% per 100g ja. Men han frågade om den totala mängden är för måltiden blir 100g, och det är den - i teorin. 20g x 5. Men precis som Apos skriver är det svårt att veta hur mycket som "går förlorat". Det är knappast några stora siffror dock.
Eddie Vedder
2010-05-24, 18:48
När du steker avges massor av vatten. Då blir energimängden per 100 gram högre såklart. Jämför energiinnehåll i 100 gram vindruvor jämfört med 100 gram russin.
Ägget i sig innehåller lika mycket energi men efter stekning är volymen mindre.
Citatet är från en diskussion ägg ägg men det är exakt samma princip för kött.
Citatet är från en diskussion ägg ägg men det är exakt samma princip för kött.
okej som jag tänkte då, tack för hjälpen gjorde saker och ting säkra för mig ! :)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.