handdator

Visa fullständig version : Äta GRYMT mycket keso


Skrollovicz
2010-05-15, 16:15
Är det en dålig idé att sleva i sig 350 g keso de flesta av veckans dagar? Det brukar jag göra innan jag går och lägger mig (som del i en blandad måltid, förstås). Finns det några uppenbara faror med detta? Keso innehåller ju inte så värst mycket kalcium om jag har förstått saken rätt, och GI och II är väl inte längre intressant?

Edit: jag pratar om mini-keso.

Anton Fräs
2010-05-15, 16:16
Jag ser inga problem med det, näringsmässigt ivarjefall.

BobaFett
2010-05-15, 16:30
Är det en dålig idé att sleva i sig 350 g keso de flesta av veckans dagar? Det brukar jag göra innan jag går och lägger mig (som del i en blandad måltid, förstås). Finns det några uppenbara faror med detta? Keso innehåller ju inte så värst mycket kalcium om jag har förstått saken rätt, och GI och II är väl inte längre intressant?

Edit: jag pratar om mini-keso.

Vaffan, jag slänger i mig mellan 500-1000g kesella om dagen. Det är fan lugnt med det där lilla :laugh:

Anton Fräs
2010-05-15, 16:32
Det finns dock en hel del skillnader mellan keso (grynost) och kesella(kvarg.)

Skrollovicz
2010-05-15, 17:51
Det finns dock en hel del skillnader mellan keso (grynost) och kesella(kvarg.)

Vad tänker du på då?

Bwall
2010-05-15, 17:53
När jag läste rubriken tänkte jag på 1 kg+/dag. 350g är väl inte så himla mycket :D

1684_
2010-05-15, 18:32
Vad tänker du på då?

kesella kvarg e mera surt och vissa magar, exempelvis MIN tål inte den surhetsgrad som kvargen har, min mage tycker mer om keso. Om jag skulle sätta i mig 500-1000gt kvarg om dagen så skulle min slemhinna pajja och jag skulle nog få jävla problem med vikt, hormoner och näringsupptag. Sen skulle jag nog kunna gasa ihjäl halva sverige, skämt å sido.

BobaFett
2010-05-15, 19:24
Vad tänker du på då?

Vill också veta svaret??

BobaFett
2010-05-15, 19:25
kesella kvarg e mera surt och vissa magar, exempelvis MIN tål inte den surhetsgrad som kvargen har, min mage tycker mer om keso. Om jag skulle sätta i mig 500-1000gt kvarg om dagen så skulle min slemhinna pajja och jag skulle nog få jävla problem med vikt, hormoner och näringsupptag. Sen skulle jag nog kunna gasa ihjäl halva sverige, skämt å sido.

Det är skillnad på PH't alltså men om man inte har det problemet borde det ju vara ungefär samma sak.

NoPainNoGain
2010-05-15, 19:26
Vem äter 350g? Burkarna är väl 250g eller 500g. Verkar jobbigt.

Sgart
2010-05-15, 19:27
350g är ju inte speciellt mkt så nej det är nog inga problem :P
Kan inte se några faror med det. Är ju inget farligt livsmedel :P

1684_
2010-05-15, 20:10
Det är skillnad på PH't alltså men om man inte har det problemet borde det ju vara ungefär samma sak.

precis, har lite svårt att "förklara" vad jag menar men du tog det ;)

CV!
2010-05-15, 21:01
Det finns dock en hel del skillnader mellan keso (grynost) och kesella(kvarg.)

Utveckla gärna.

Eddie Vedder
2010-05-15, 21:02
Har ni aldrig varken ätit eller tittat på en burk grynost och en burk färskost? Hur kan man gå miste om att de ser ut och smakar helt annorlunda?

Allt är ju inte en fråga om näringsinnehåll.

King Grub
2010-05-15, 21:03
Kesella är inte avsedd att ätas som den är, med sked, utan är avsedd att användas i matlagning och bakning.

Timme
2010-05-15, 21:10
Kesella är inte avsedd att ätas som den är, med sked, utan är avsedd att användas i matlagning och bakning.

funkar dock bra att käka med sked. Brukar dra i mig 1kg kvarg om dagen vanligtvis.

Har dock nu dragit ned till 500g om dagen och kör resten whey.

TehSaxo
2010-05-15, 21:14
funkar dock bra att käka med sked. Brukar dra i mig 1kg kvarg om dagen vanligtvis.

Har dock nu dragit ned till 500g om dagen och kör resten whey.

*spy*