handdator

Visa fullständig version : botten till cheesecake?


Gurram
2010-05-14, 17:48
Tänkte göra en cheesecake och fyllningen är helt klockren med sötningsmedel, kesella lätt och philadelphia light, citronskal, färska bär etc. MEN, vad kan man använda istället i kakbotten för digestivekex tsm med olja som är mer smalt, eller proteinrikt?

Ristretto
2010-05-14, 19:29
Du kan ju prova att till exempel bara blöta kexen lite med vatten istället för olja.

Tolkia
2010-05-14, 19:35
Skit i att blanda kexen med mer fett och smula dem bara ned i formen, om det är en cheesecake som gräddas. Om det är en som fryses kan man även strö kexsmulorna ovanpå istället för i botten (det lär bli fett bränt om man gräddar på dem). Om digestivekex känns för o-smalt, välj ett annat kex. I nödfall kanske kanelknäcke. Alternativet är ju förstås att skippa skalet och bara äta fyllningen; det finns en gräns för hur mycket man kan experimentera med efterrätter och det fortfarande är så gott att det funkar. Givetvis KAN man göra en botten på kruskakli och vatten, men det smakar nog ganska tveksamt.

CVNNNN
2010-05-14, 20:28
Smöra och ha i lite ströbröd

Joe Hardgainer
2010-05-14, 20:30
Ibland är det inte värt att ge vika för optinojan :)

944RS
2010-05-14, 20:39
Finns ju olika varianter av digestivekexen. Kanske finns det något som passar dig bättre?

Fru_Flisa
2010-05-14, 21:01
Havregryn borde ju funka, har gjort smulpaj på det med olja vilket blev mycket lyckat!

Davitian
2010-05-14, 21:45
Jag kan hjälpa till att experimentera och sen återkomma om du ger recept på fyllningen, mer precis mått d.v.s. :)

svennebanan
2010-05-14, 21:50
Havregryn borde ju funka, har gjort smulpaj på det med olja vilket blev mycket lyckat!

Bästa förslaget hittills tror jag.

Nils.R
2010-05-14, 22:02
såg nåt recept nånstans där de gjorde botten på nötter o liknande, kommer inte ihåg exakt vad men googla så hittar du det säkert

Luttis
2010-05-15, 08:24
Kanske denna botten kan vara något. Jag har själv ej testat men ska. Snart. Har jag tänkt mig.

http://www.metrobloggen.se/UserFiles/18.1018/Image/Proteintrta.jpg

Till Botten
50g choklad protein, 100% Casein fr Optimum Nutrition
1 ägg
125g Lättkesella
3tsk candrel chokladpulver

Blanda alla ingredienser och tillsätt lite minimjölk eller vatten om smeten blir för tjock, ska nästan likna muffinssmet. Häll upp i en teflonform med avtagbar kant. 200 grader 15-20 min. Låt svalna.




Bild och recept tagna från Linda Fodors blogg

Icefire
2010-05-15, 09:01
Finns ju olika varianter av digestivekexen. Kanske finns det något som passar dig bättre?

Digestive light smakar precis som vanliga, jag trodde faktiskt att det var de vanliga när jag åt dem.

Klein
2010-05-15, 09:04
Du kan ju alltid testa krossade mandlar eller pecannötter.

isterbuk
2010-05-15, 09:44
Till Botten
50g choklad protein, 100% Casein fr Optimum Nutrition
1 ägg
125g Lättkesella
3tsk candrel chokladpulver

Blanda alla ingredienser och tillsätt lite minimjölk eller vatten om smeten blir för tjock, ska nästan likna muffinssmet. Häll upp i en teflonform med avtagbar kant. 200 grader 15-20 min. Låt svalna.


Det där ska jag garanterat testa, kalas tips :thumbup:

PRound
2010-05-15, 11:44
Cheesecake är inte cheesecake utan digestive!

svennebanan
2010-05-15, 12:00
Digestive light smakar precis som vanliga, jag trodde faktiskt att det var de vanliga när jag åt dem.

Ja, att göra något som innehåller ca 450kcal/100g eller 70kcal per kex och sedan kalla det "light" är för mig en gåta. Jämförs väl bara troligen mot originalet. Det är ju inte kalorifritt om ni nu trodde det utan rätt nära originalet, alltså inte konstigt om det smakar likadant.