handdator

Visa fullständig version : Fett som klarar sig i rumstemperatur är dåligt fett?


ehbone
2010-05-14, 02:07
Försöker förstå mig på fett lite bättre komplicerat som det är och stötte jag på det här:

Mättade fetter är hårda fetter. De smälter vanligen inte i rumstemperatur. Finns i
nötkött, griskött, kokos, mejeriprodukter.
De är tåliga och förstörs inte lika lätt som andra fettsorter. Det gör att kroppen kan lagra
dem lättare, eftersom de inte härsknar lika lätt.

Betyder det att alla produkter som måste förvaras i kyla innehåller mest bra fett och tvärtom?

WHITEFOLKS
2010-05-14, 02:31
Nej mättat fel är inte dåligt.

När det kommer till fett handlar det om balansen mellan de olika fettsyrorna.

Eddie Vedder
2010-05-14, 06:16
Betyder det att alla produkter som måste förvaras i kyla innehåller mest bra fett och tvärtom?

Nej absolut inte.

Dock är den typen av fett som kan behålla strukturen i kakor ohch kex år efter år i skåpet dåligt fett. Men då snackar delvis härdat fett med transfettsyror.

Smör, ister, kokosfett etc. finns ingen som helst anledning att oroa sig över.

http://traningslara.se/blogg/om-mattat-fett-kolesterol-samt-tips-for-att-oka-pa-fettet-i-kosten/