Lasse Kongo
2010-05-01, 20:08
Jag undrar lite hur ni resonerar kring denna smakfulla proteinkälla.
Köper ni billigaste möjliga, eller väljer ni märken med högst kycklinghalt och struntar i priset?
Framförallt undrar jag hur det är med sockret, det är väl druvsocker de tillsätter, skiljer det i mängd från tillverkare till tillverkare, det lär ju finnas en anledning till att vissa märken är billigare än andra, kötthalten är ju en av anledningarna.
Själv så blir det väl att man ofta köper på sig när det är kampanj osv, köper ofta guldfågeln när de har bra pris, tror det är 87% kött i den.
Sen blir det ofta ett annat märke, en gul påse, kommer inte ihåg namnet, den är nästan alltid billig, 80% kött i, köttet luktar lite bajs när man öppnar påsen och även köttet har en något skum smak.
Det blir ju en hel del kyckling/vecka året runt så att säga, så jag har börjat fundera lite, kanske värt att alltid köpa lite dyrare bättre kvalité, eller ska man skita i det och köpa billigaste möjliga, hur tänker ni?
Bästa vore ju om man kunde käka den färska som finns varje dag, den är väl helt utan tillsatser, men det blir ju något dyrt i längden.
Men det jag verkligen skulle vilja veta om någon har svar på är hur det ligger till med tillsatt druvsocker och annat tjafs, det känns inte som det kan vara så nyttigt att få i sig detta konstant, vad ska man hålla koll på förutom köttmängden?
Köper ni billigaste möjliga, eller väljer ni märken med högst kycklinghalt och struntar i priset?
Framförallt undrar jag hur det är med sockret, det är väl druvsocker de tillsätter, skiljer det i mängd från tillverkare till tillverkare, det lär ju finnas en anledning till att vissa märken är billigare än andra, kötthalten är ju en av anledningarna.
Själv så blir det väl att man ofta köper på sig när det är kampanj osv, köper ofta guldfågeln när de har bra pris, tror det är 87% kött i den.
Sen blir det ofta ett annat märke, en gul påse, kommer inte ihåg namnet, den är nästan alltid billig, 80% kött i, köttet luktar lite bajs när man öppnar påsen och även köttet har en något skum smak.
Det blir ju en hel del kyckling/vecka året runt så att säga, så jag har börjat fundera lite, kanske värt att alltid köpa lite dyrare bättre kvalité, eller ska man skita i det och köpa billigaste möjliga, hur tänker ni?
Bästa vore ju om man kunde käka den färska som finns varje dag, den är väl helt utan tillsatser, men det blir ju något dyrt i längden.
Men det jag verkligen skulle vilja veta om någon har svar på är hur det ligger till med tillsatt druvsocker och annat tjafs, det känns inte som det kan vara så nyttigt att få i sig detta konstant, vad ska man hålla koll på förutom köttmängden?