handdator

Visa fullständig version : Vilket magert kött är gott att grilla?


Gurram
2010-05-01, 19:28
Nu kommer grilltiderna och fläskkarré och flintastek med 170-200kcal/100g 20g p/100g och 13g f/100g är väldigt gott! Men det vore roligt att höra tips på kött som är magert som är gott att grilla. Kyckling är ju en höjdare att grilla t ex. Hur är det med t ex. fransyska?

Nils.R
2010-05-01, 19:31
fläskfilé blir riktigt nice om du marinerar den först.
Annars kyckling som sagt, fläsk generellt brukar bli mkt gott att grilla.

OneManArmy
2010-05-01, 19:47
Ah fläskfilen är ju underbar på alla sätt och vis :)

kjell33
2010-05-01, 19:52
Färsk tonfisk

tsp
2010-05-01, 20:06
Ååååh färsk tonfiskfilé är svårslaget! Kan bli förbannat gott. Men kostar ju en del..

svennebanan
2010-05-01, 20:07
Nu kommer grilltiderna och fläskkarré och flintastek med 170-200kcal/100g 20g p/100g och 13g f/100g är väldigt gott! Men det vore roligt att höra tips på kött som är magert som är gott att grilla. Kyckling är ju en höjdare att grilla t ex. Hur är det med t ex. fransyska?

Fransyska lär ju blir segt(köttets konsistens alltså) att grilla?

Nils.R
2010-05-01, 21:21
Om vi ska gå in på fisk med så är svärdfisk riktigt gott.

Pepz
2010-05-01, 21:26
Magert kött=
alla filéer av alla djur
lammfilé asgott

Grillskiva av fransyska.
tjockare skivor lövbiff (innanlår)
Tornedou av rosbiffsfilé (rostas)
Utskuren biff(ryggbiff)
Fläskkotletter(ytterfilé)

Osv

Rickard
2010-05-01, 21:54
Hamburgare (nötfärs).

Anton Fräs
2010-05-01, 23:09
Hamburgare (nötfärs).

+1

De mesta magra köttet tycker jag är gott grillat, sålänge man marinerar och grillad vid rätt temperatur.

Zakath
2010-05-01, 23:40
Om vi ska gå in på fisk med så är svärdfisk riktigt gott.

Bara fått det en gång grillat och det var en av de torrare fiskarna jag smakat... Hur ska det grillas för att bli bra?

Nils.R
2010-05-01, 23:45
Bara fått det en gång grillat och det var en av de torrare fiskarna jag smakat... Hur ska det grillas för att bli bra?

Mycket försiktigt, en kort tid på varje sida.

eiri
2010-05-02, 06:18
lövbiff/fläskfile/kyckling/ryggbiff

Insulinus
2010-05-02, 09:04
Lövbiff blir förbannat gott + att det går fort att grilla. :) Gnuggar man på lite torrmarinad med så blir det fruktansvärt bra. :)

kalaskonrad
2010-05-02, 09:07
LAX *drool**drool**drool* Iofs inte ett dugg magert, men svårslaget på grillen!

Eddie Vedder
2010-05-02, 09:09
Något jag starkt rekommenderar gällande marinad är att faktiskt ha i lite socker. Det behöver inte vara rent socker utan det kan vara som del i t.ex. en soja eller i senap eller så. Det handlar heller inte om stora mängder, bara lite.

Jag är själv ganska "anti" socker i de flesta lägen men just vad gäller grillmarinad ger det så sjukt stor skillnad. Lite karamellisering på ytan som gör mirakel för köttet.

Tolkia
2010-05-02, 09:21
Gör man en marinad som köttet skall ligga i ett tag, och inte bara som en avancerad grillolja, så är en sur ingrediens (vin, vinäger etc.) inte så dumt för att få köttet lite mörare. Obs. förresten, angående magert kött, att kött där fettet s.a.s. är lokaliserat (t.ex. kotletter med en tydlig fettrand) är magert om man efter grillning skär bort fettdelen.

Alfred Nobel
2010-05-02, 09:35
Något jag starkt rekommenderar gällande marinad är att faktiskt ha i lite socker.

Honung är ett bra alternativ istället för rent socker och ger en god smak.

Anton Fräs
2010-05-02, 09:36
Honung är ett bra alternativ istället för rent socker och ger en god smak.

Soya, honung, lite citron/lime och ett gäng örter.

Det är smaskigt *cupid*

Pepz
2010-05-02, 12:30
Något jag starkt rekommenderar gällande marinad är att faktiskt ha i lite socker. Det behöver inte vara rent socker utan det kan vara som del i t.ex. en soja eller i senap eller så. Det handlar heller inte om stora mängder, bara lite.

Jag är själv ganska "anti" socker i de flesta lägen men just vad gäller grillmarinad ger det så sjukt stor skillnad. Lite karamellisering på ytan som gör mirakel för köttet.

Gör man en marinad som köttet skall ligga i ett tag, och inte bara som en avancerad grillolja, så är en sur ingrediens (vin, vinäger etc.) inte så dumt för att få köttet lite mörare..

Kombinera dessa två tips, med valfria kryddor!!

Jag rekommenderar mörsalt om man ska grilla fransyska eller liknande.

Eddie Vedder
2010-05-02, 12:52
Honung är ett bra alternativ istället för rent socker och ger en god smak.

Honung är socker. Men om smaken blir bättre kan man ju välja det. Men annars finns ingen anledning att byta. Så det beror ju på marinadens övriga innehåll.

juulia_
2010-05-02, 13:01
Honungssenapsmarinad är kanongott, try it! Med liiiite cayenne i. MUMS!

vicarious
2010-05-02, 13:24
Fransyska lär ju blir segt(köttets konsistens alltså) att grilla?

Ja, finns risk för det.

Pepz
2010-05-02, 13:36
Ja, finns risk för det.

käkade det igår. rätt tillagat och marinerat så är det kanonmört.

tsp
2010-05-02, 14:45
Bara fått det en gång grillat och det var en av de torrare fiskarna jag smakat... Hur ska det grillas för att bli bra?

Mycket försiktigt. Antagligen hade den du smakade legat på för länge. Fisk ska tillagas så att den knappt är färdig i mitten, lite halvt rå längst in.